Ja, du kan frysa blomkål ris

(Bildkrediter: Tro Durand)

Jag är en ny omvandlare till blomkål ris – stärkelse-det-är-verkligen-en-grönsaker. Enligt min mening är det inte en dålig ersättning för couscous eller ris; Det är en egen sak, och en väldigt tillfredsställande och hälsosam bas för pastasås och stekpannor.

Så föreställ dig min glädje när jag insåg att du kan frysa blomkål ris. Det betyder att det kan vara ännu lättare att göra en sats av dessa bra saker än att öppna en låda med pasta.

Hur man gör blomkål ris eller couscous

(Bildkredit: Emma Christensen)

Vet du hur man gör blomkål ris?

→ Hur man gör blomkål ris eller couscous

Det här är också bra eftersom en hel blomkålspiral gör ganska mycket ris, och det är mer än mina tvåhemshushåll kan äta i en måltid eller två.

Hur man fryser blomkål ris

  • Att frysa: Jag hänger helt enkelt upp den råa blomkålrisen, skriver mängden och datumet på påsen och fryser platt.
  • Att laga: Jag driver riset direkt från frysen i en täckt sautépanna, precis som jag gör när jag lagar couscousen fräsch. Den enda skillnaden är att jag lyfter locket flera gånger medan du lagar mat och rör om för att hjälpa det frusna blocket uppbrott. Jag lagar också en extra minut eller två med locket i slutet.

Jag märker ingen skillnad i textur eller smak. Jag var rädd att det skulle vara lite fuktig men om något var det frusna “riset” fluffigare och torrare efter tillagning.

Detta är en bra häftning för mig och mycket uppskattat på upptagna weeknights. Om jag har pastorspaxsås redo att jag bara gör en sallad, värm såsen och ångkok blomkålrisen och middag är på bordet på 10 minuter platt.

Jag skulle gärna höra om du gör det här, och om du har några favorit recept med det!