Inne i Spice Skåp: Chervil

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Chervil är en annan ört som vi verkligen skulle vilja använda oftare, men kan aldrig tänka på hur. Det ser ut som persilja och smakar som mild basilika, men det är smak har en tendens att avdunsta i tunn luft i mycket maträtt.

Vad är Chervil?

Smak: Mild, bitter
Mest populära användningen: Sallader, ägg

Chervil kommer från morotfamiljen tillsammans med dill, persilja och fänkål. Det ser otroligt ut som persilja, förutom att bladen är mindre, slankare och blekare i färg. Chervil delar också en av samma aromatiska föreningar som dragon, vilket ger den en mycket delikat anisarom och smak.

Vilken mängd matlagning som helst kommer att förstöra chervilens redan milda smak. Lyckligtvis är det så ömt att börja med det kan kastas i rätter i sista sekund eller till och med ätit rå.

Hur man använder Chervil

Prova att slänga hela chervilblad i salladsblandningar. De lägger till en ny, söt smak för kontrast bitter gröna och kryddiga arugula. Eller du kan blanda finhackad chervil i en vinaigrette för att hälla över din sallad. Det här är speciellt gott när du lägger till i de andra klassiska fina örlen, som inkluderar gräslök, dragon och persilja.

Chervil är också fantastiskt med ägg. Stänk lite över omelettens toppar innan du serverar eller rör malet bladen i försiktigt kokta ägg och cocotte. Du kan också hacka bladen mycket fint och blanda dem i smör för att använda med ångade grönsaker, fisk och grillade kött. Den återstående värmen från maten förstärker chervilens arom utan att förstöra dess smak.

  Recept: Kerala-Style Fänkål och Anis Långkokare Kyckling Curry

Recept för matlagning med Chervil

  • Parisian Potage
  • Hur man gör en fransk omelett
  • Mezzi Rigatoni med Chorizo, Cockles och Black Forest Ham