Inne i kryddskåpet: Tarragon

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Tarragon är en av de örter som du kanske inte tänker använda tills du kommer över ett recept som specifikt kräver det. Men du vill behålla denna robust aromatiserade, aromatiska ört runt när du ser hur mångsidig det kan vara.

Vad är Tarragon?

Smak: Ljuv
Mest populära användningen: Såser, kött, fisk, grönsaker

Tarragon är en låg busk infödd till Asien med platta, smala, glansiga gröna blad. Det är faktiskt en medlem av salladsfamiljen, och dess ödda löv är ganska läckra när råa. Du kan också hitta den som en torr krydda, men smaken är mycket minskad.

Det finns två huvudtyper av dragon: franska och ryska. Vi brukar föredra att använda franska tarragon för sin känsliga, balanserade smak. Ryska tarragon kan vara hårdsmakande och är betydligt mindre aromatisk.

Hur man använder Tarragon

Tarragon används ofta i klassisk fransk matlagning, särskilt som en del av “fin herbes” -blandningen, i béarnaise sås, samt med kyckling, fisk och grönsaker.

Eftersom bladen är så ömma, kan de blandas med andra gröna grönsaker för sallader eller ströts över en färdig maträtt som liknar persilja. Anissmaken går bra i tomaträtter, så vi kan se den använda i panzanella och caprese sallader, i tomatbaserade soppor eller i tomatsåsar för pasta. Tarragon kan också blandas eller infuseras i enkel sirap för att användas i cocktails och sommarkylare.

Recept för matlagning med Tarragon

  • Savory Tomat Peach och Tarragon Pot Pie
  • Byggsallad med Fig och Tarragon-Citron Dressing
  • Vattenmelon Tarragon Fizz
  • Rostad vårt ärtsoppa
  Sommaruppfriskning: Sweet Basil Lemonade