Inkompetenta skåpdörrar? En Hack för att hålla dem stängd

Vi har lite galna skåpdörrar i vårt gamla hyra kök. Gångjärnen måste bustas någonstans inuti, för så mycket som vi lurar med dem tillåter de aldrig dörrarna att stängas helt. Detta driver oss helt bra, och vi har tänkt på en gångjärnsbyte. Men gångjärnen kan vara dyra, så vi var glada att lära oss denna alternativa dörrslutande hack från Detta gamla hus.

Joseph Truni på Detta gamla hus förklarar hur stålets insida gångjärn kan bryta, vilket leder till skåp som öppnar hela tiden. (Ger det dig så galen som det gör mig?)

Han säger att gångjärnen kan vara dyr och ett problem att installera, men han använde en alternativ metod för att hålla dörrarna ordentligt stängda: rullfångster.

Du har nog sett dem på andra skåp eller skåp: det finns en liten rulle inuti dörrramen och en metallstycke på själva dörren som passar in i den. Dessa rullar fångar kostar bara ca 90 cent, så att de är mer ekonomiska än gångjärn.

En commenter på posten påpekar att vissa gångjärnstillverkare erbjuder livstidsgaranti, så det är ett annat sätt att gå också.

• Läs hela inlägget och få instruktioner: Trevlig fångst: Håll skåpdörrarna stängda vid Detta gamla hus

Relaterad: Se! Bästa Kök Hörnskåp någonsin?

(Bilder: Tro Durand, Det här gamla huset)