Ingrediensfält: Torkad granatäpplefrön

Färsk granatäpple säsongen kan ha slutat, men det är fortfarande möjligt att laga mat med dessa frukter i sin torkade kryddform. Torkade granatäpplefrön, även känd som anardana, är en ganska ny ingrediens för oss, men här är några av de saker vi har lärt oss.

Torkad i solen eller med en dehydrator kan granatäpplefröna lämnas helt eller malt i ett pulver. Den anardana vi köpte (bilden) krossades till smul och lite klibbig. Den har en djup, koncentrerad tartness och bara en svag aning av den färsk granatäppleens sötma. Även om inte identisk, är smaken relaterad till citron, sumac och tamarind.

Denna ingrediens används traditionellt i indiska och Mellanöstern matlagning, där det kan läggas till chutneys, grytor, tagines, kryddglass och bröd. Vi föreslår att du använder det sparsamt först, tills du bestämmer vilken nivå du vill lägga till i din maträtt. Vi älskade det i vår granatäpple linse soppa och föreställa oss att det skulle kunna fungera i Za’atar Kryddsblandning (sprinkled över Homemade Pita Bread) och Sumac-Dusted Oven Fries med Vitlök Spread. Senare i veckan delar vi vårt recept på kikärter med anardana.

Har du någonsin använt denna krydda?

Relaterad: Ingrediens spotlight: granatäpple melass

(Bilder: Emily Ho)