Ina Gartens Ljusa och Luscious Citronkaka

Påsk är en årstid när jag grips med viljan att baka en fin kaka. Jag känner alltid att påskmåltiden borde vara en av årets mest speciella, och vad är mer speciellt än en kärleksfullt dekorerad vårkaka? Här är min favorit – från året jag letade efter det bästa citronkaka receptet och det bästa smörkrämet, och när jag till och med vågade prova en Martha Stewartisningsteknik! Läs vidare för att se några tips på kakor och mina tankar om denna citronkaka.

Först handlar allt om receptet. Jag letade efter ett riktigt bra citronkaka recept, med mycket citronzing och inte för svårt att piska upp. Jag hittade granskning efter granskning av Ina Garts citronpundskaka recept, som vanligtvis bakas i en loafpanna och drenched med citron sirap och drizzled med glasyr.

Så jag gick för det och bakade receptet i två 9-tårta kakor och de bakade sig vackert. De var lätta att sätta ihop, och pundskaketeksten var en bra sak att arbeta med när man nivellerade och frostade kakorna. crumb är finare och tätare, men fortfarande mjuk.

Och citron sirap gav detta en chans av citron! Kakorna hade redan skörden av ca sju citroner, men sirapen satte den över toppen. Anbud, söt och så snygg.

Jag använde en grundläggande schweizisk smörgås för glasyren, och det var mycket lätt och krämigt – inte för sött. Jag ersatte om en kopp avkortning för något av smöret. detta kan hjälpa smörcream emulgera. Det kände sig också lättare och krämigare än en smörglassis.

Några fler tips från glassprocessen:

1 Nivån kupolen från kakan – Denna kaka har inte mycket av en kupol, men skivning av den kommer att hjälpa dig att få en jämn, platt topp. Frysta toppen och spara upp dina kakskrapor för att få ett parti av tårta pops i framtiden.
2 Använd en roterande tårta – Även en billig roterande tårta bas som den här kommer att göra isbildning en tårta så mycket lättare.
3 Gör en crumb coat på kakan först – Jag gör nästan alltid ett tunt lager av isbildning (kallad en kruma kappa) på kakan och låt den sitta i kylskåpet i en timme. Sedan gör jag en andra kappa över den utjämnade ytan för att polera av den.
4 Ställ in alla dina glasyr före tid – När du gör några mer involverade dekorationer som blommor eller piped prickar, sätt upp varje färg i en engångspåse med lämplig spets. Det är så ont (och ofta rörigt!) För att försöka byta tips eller ställa in påsar medan du är mitt i ett projekt.
5 Öva dekorationer på vaxpapper först! – Jag blev så slagen av de krysantemummuffin från Martha Stewart som jag ville försöka min egen. Jag experimenterade med blommorna först på vaxpapper för att få en känsla för dem innan de försökte dem på tårtan.

Jag tycker fortfarande inte att mina blommor såg ut som Marthas (självklart!) Men jag älskade de ljusa färgerna och de roliga tredimensionella blommorna. Jag vet inte om jag skulle kalla dem krysantemum (kanske havsanemoner)? Men mina påskgäster älskade det, och själva kakan med den tunna citronen och ljusa, krämiga glasyren var ett underbart sätt att avsluta en påskmåltid.

Få kaka receptet: Citronkaka av Ina Garten vid Leites Culinaria
Ta det frostiga receptet: Grönsakskokad Frosting eller Swiss Buttercream
krysantemum! Chrysanthemummuffin

Relaterad: Hur man gör enskilda påskäggskakor

Ursprungligen publicerad 13 april 2009.

(Bilder: Tro Durand)