Impulsköp: Pärlsocker från IKEA

Shopping för gourmetmat på Ikea låter som en snäll idé. När du har dragit dig själv och dina enorma svårt att uttala möbler genom mil i butiken måste all kvarvarande energi ägnas åt att bära långa linjer och Tetris-spelet för att passa dina inköp i din bil (eller, Gud förbjuda bussen). Vi hoppar vanligtvis rätt förbi den lilla svenska matmarknaden som ligger intill ingången och tänker: “Vem behöver mer frysta köttbullar, hur som helst ?!”

Men vid ett senare besök kunde vi överväga de faktiskt inspirerande livsmedlen här.

Inte bara fanns det erbjudanden på saker som vi vanligtvis köper i staden, som Anna Ginger Thins och Elderflowersirap, men vi hittade också spännande black currant konserver, lingonberry sylt och vår favorit hitta, pärlsocker.

För att uttrycka det enkelt är pärlsocker till granulatssocker, eftersom grovt havsalt är till vanligt bordsalt. Strö över det på scones, bröd och muffins, där det blir vit och krispig, eller blanda den i kanelvirvelbröd och tjocka våfflor för smältning av fickor av karamelliserad sötma. (Det finns också ett spännande recept på kanelbullar på baksidan av lådan.) Vi kan inte vänta med att strö på det på toppen av en paj, för en extra krispig skorpa.

Nästa resa: Hit maten först och spara Tromsö sängen och Bjursta bordet för senare.

relaterade inlägg

  • Hur bra är Ikea Vitvaror?
  • Ett fåtal Ikea finner
  • Ny från IKEA: Strainer, holländsk ugn, dubbelkokare
  • Det här är av Nina, som står för en av våra nya författarpositioner. Välkommen Nina!