Hur skulle du Julienne Scallions?

2009_05_21-Julienne.jpgOm du får Sara Kates veckovisa Kitchn Email (snabb, anmäla dig här!), Så är det dags för en behandling. Hon delar de koreanska grillade revbenen som vi hade för några nätter sedan vid en utredning av Apartment Therapy. De var läckra och helt beroendeframkallande. Men sidrätterna som vi var beredda att gå med dem var nästan lika bra: en enkel sallad med sallad, asiatisk päron och julenad hingst.

Jag skivade upp alla scallions, och jag måste erkänna att jag aldrig hade julat på den här grönsaken. Så här gjorde jag det, men jag vill också veta: hur skulle du Julienne dessa smala lökar?

2009_05_21-Julienne02.jpgTill julienne en grönsak eller frukt är att skära den i långa, tunna remsor som matchstickor. Detta görs vanligare för hårda grönsaker som morötter, selleri och potatis. Jag hade aldrig gjort det på de långa, ömma skalserna.

Jag använde en grundläggande men tidsintensiv metod för att enkelt skära varje skall i tredjedelar och skar det försiktigt i små skarvar. Detta är en utmärkt form för scallions, vi upptäckte; du kan omsluta scallion strips runt köttet, om du vill, och det ger dem en mer delikat konsistens och smak än de vanliga lite hackade rundorna.

Men hur skulle du göra det här? Skulle du använda en mandolin eller kanske en negi cutter?

Relaterad: Produktrecension: Benriner Mandoline

(Bilder: Tro Durand)