Hur man spenderar bakrätter på baksidan

Vi erbjuder dig några färska idéer för dina Thanksgiving-kvarlevor idag och imorgon, förutse att du har lite kalkon eller tranbärsås som sitter i ditt kylskåp. Men jag måste erkänna att jag är närmast i sympati med Linda Brandt från Sarasota Herald-Tribune, som skriver: “Det är ett mysterium för mig varför, efter att ha tillbringat Thanksgiving Day i köket, skulle den som beredde måltiden vilja Tillbringa en annan dag i köket vilket gör det oigenkännligt att betjäna igen, speciellt om det var bra första gången. “

Verkligen! Jag adore leftover tranbärsås, kall och rak från kylskåpet, utsmyckade på en bit varm toast. Jag älskar uppvärmda sötpotatis och slivers av mjölkkreds till frukost. Så min egen kärlek till Thanksgiving-kvarlevor lutar mindre mot helt nya recept (om jag självklart inte har tre pounds krossad kalkon kvar!) Och mer mot kreativa sätt att värma upp och återanvända dem. Det finns några bra idéer i Lindas bitar förresten; här är en länk:

• Rester utan förklädnad

Men mitt eget favorit sätt att njuta av vänster över Thanksgiving mat (i själva verket jag hämtar det för detta) är pan-stekt bröd fyllning.

Det här är ett utmärkt sätt att värma upp kvarvarande fyllningar och göra det, om möjligt, bättre än det var på Thanksgiving. Istället för att värma upp det i en fuktig massa i mikrovågsugnen, värmer du upp en stekpanna och sår klumpar av fyllning tills de är varma inuti och krispiga på utsidan. Ät med ett ägg på toppen för frukost – himlen!

Så här gör jag det.

  Vad är några bra sätt att laga bananpeppar?

1 Värm upp en tung stekpanna över medelvärme, och tillsätt lite vegetabilisk olja till den.

2 Skölj ut några fyllningar och packa det i en tät, fast kaka.

3 När pannan är het lägg till klumpen av fyllning och laga mat utan att vrida i 4 till 5 minuter. Kolla ibland för att se om det är brunande. När det verkar välbrunet, flip över med en skarp spatel och koka i ca 5 minuter på andra sidan, tryck ner det ibland.

Vänd ut när du är färdig servera med ägg eller sås och njut av!

Mer fräscha idéer för tacksägelsemöjligheter:
• Snabb och enkel Turkiet Pot Pie
• Sweet Potato & Cornbread Hash med Veggie Sausage Gravy

(Bilder: Tro Durand)