Hur man monterar en ostskiva förrätt

Vår absolut massiva roundup av varje ost som vi någonsin har granskat fick oss att tänka på ostbrädor och vår favorit aptitretare: en spridning av små nibbles. Så här kan vi kombinera den här enkla, lågmälda, men grovt eleganta hors d’ouevre.

Om vi ​​fortfarande ska vara upptagna med måltiden när gästerna anländer, tycker vi om att lägga ut ett bräda med små nibbles, inklusive lite ost. Det här är den typ av matlagning som handlar om shopping och vi är okej med det när det gäller en aptitretare. Faktum är att vi vanligtvis börjar med en bra ost och bygger därifrån.

Vi sparar stora ostbrädor med flera ostar för desserter eller måltider i slutet av måltiden. en ost och många andra kontrasterande nibbles är bättre när man börjar med en måltid.

Vi tänker på det när det gäller balans en bra aptitretare ost styrelse borde ha lite av allt:

Ljuv: Vanligtvis frukt, som de gröna druvorna ovan. Klipp druvorna i små stammar av två eller tre druvor innan de ordnas på brädet. Persikor skivad i tunna skivor är också trevliga, liksom äpplen skär papper tunna med en mandolin.
tangy: Vanligtvis en chutney eller en frukt eller en vegetabilisk spridning. Ibland lägger jag till en tangy sylt, som ingefära och grön tomat chutney också på denna bräda. Beroende på osten är det också en rik körsbärsylt, eller en spikier indisk chutney.
Välsmakande: Jag gillar kryddade eller herbädda nötter. Nötterna ovan är söta och kryddiga rosmarin valnötter från min favorit greengrocer. Du kan också lägga till några prosciutto eller skinka.
Salt: Crackers eller nötter. Popcorn kastade med olivolja och örter är också en rolig startare.
Krämig: Osten på denna särskilda bräda var en otrolig Brie-liknande getost från Lake Erie Creamery (deras prisbelönta “Blomma” – rekommenderas!).
Knaprig: Nötterna och krackarna var behagligt krispiga, i motsats till de ödda druvorna och ozzyosten.

Presentationen är hälften av paketet i en aptitretare som denna. Men det är inte svårt; Jag packade upp osten och ordnade den med några kakor och tog nötterna ur sin plastlåda och lade dem i en keramisk skål. Jag lämnade chutneyen i burken, eftersom det inte finns någon etikett på burken, men oftast skulle jag lägga den ut i en liten ramekin också.

Lägg till ett gott vin – i det här fallet en billig men skarp och uppfriskande kyld vinho verde – och du är redo för goda nibbles.

OK, din tur. Vad tycker du om att servera på en förrätt så här? Några favorit ostar och parningar? Det här är så kul att bygga en måltid; lagring små nibbles så här. Vad är din favorit kombination?

Relaterad: Enkel förrättsmall: Jam + Pork + Ost

(Bild: Tro Durand)