Hur man halverar ett ägg för att baka

Att halvera ett recept kan vara en utmaning för även de bästa bakarna, och ingen ingrediens har genererat fler frågor om hur man delas upp i hälften än ett ägg. Problemet är att ett ägg har två olika delar – en fettrik äggula och en proteinrik vit – och de flesta bakre recepten kräver lite av båda.

Här är nyckeln (det är väldigt enkelt): Du måste vispa innan du kan dela.

Hur man halverar ett helt ägg

Sprak ett ägg i en liten skål och bryt äggulan med en visp eller en gaffels tandar. Vispa ägget i en homogen blandning och dela sedan i hälften.

Hur mycket är ett halvägg?

De flesta bakverk recept kräver ett stort ägg, som väger ca 1,75 uns utan skalet. Ett knäckt ägg mäter nära 1/4 kopp i volym.

Så, ett halvt ägg mäter två matskedar i volym eller nära en uns när den vägs (.875 uns, men de flesta digitala skalor ger dig inte så bra en mätning).

Eftersom även ägg märkta som stora varierar i vikt, stressa inte för mycket om ditt halverade ägg väger mer eller mindre än en uns. Kyl den oanvända delen som ska användas i äggröra och använd inom två dagar.

Hur man halverar en äggvit

När du behöver bara en halv äggvit gäller samma koncept. Separera äggulan från det vita (spara kvarblomman för äggröra), och försiktigt vispa den vita i en liten skål.

En äggvita, inte överraskande, är full av proteiner och vatten; whisking kommer att se till att varje halv har lite av båda.

Hur mycket är hälften ett äggvit?

Hälften av en äggvita mäter ungefär 1 matsked eller 1/2 uns.

Hur man halverar en äggula

Att dela en äggula i halv är mycket mindre vanlig än att dela upp ett helt ägg eller äggvita, men samma koncept gäller fortfarande.

Separera äggula och vit, vispa äggulan och mät sedan. Frys resterande vita för en annan användning.

Hur mycket är en halv äggula?

Äggulor väger lite mindre än den vita, men det är bäst att använda samma mätningar: 1 matsked eller 1/2 ounce av äggulor när halverad för ett recept.

Fler smarta tips om ägg och bakning

  • Hur bryter du ett ägg?
  • 5 tips för äggskärande framgång
  • Vad är skillnaden mellan medelstora, stora, extra stora och jumboägg?
  • Smart Tips: Frysta Leftover Eggvita och Yolks

Vad är några av dina tips för halvering av ingredienser för bakning?