Hur man gör stovetop croutons

(Bildkredit: Leela Cyd)

Det är ett välkänt faktum att croutoner gör det enda saddest av sallader oändligt bättre. Kriskt och krispigt, det är svårt att inte bara ta tag i dem med fingrarna och kasta dem i munnen när du gräver i din grönsskål.

Men köpkronade croutoner kan vara låga, och att göra dem i ugnen kräver bakplåt och värma upp huset. Det är därför du borde göra dem själv på spisen. Resultatet är extra krispiga croutoner som tar inte mer än några minuter att göra.

Stovetop Advantage

Varför gå till spisen i stället för ugnen för att göra croutoner? För det första är det det enkla faktumet att det kan vara svårt att slå på ugnen för att göra bara ett bakplåt är värt av kronor. Med en stekpanna kan du enkelt göra tillräckligt för en eller två personer. Det är också det snabbaste sättet att göra dem – du har skarpa, krispiga rutor av godhet på bara några minuter.

Plocka rätt bröd

Det bästa brödet för croutons är lite gammalt, ungefär en dag eller så gammal, vilket garanterar att kuberna kommer att rosta upp gott och skarpt. Skiv brödet i grova kuber, ungefär en tum i storlek. I den här storleken är de tillräckligt stora för att förbli krispiga när de slängs med dressing eller flytande på soppa och ännu viktigare att hämta ytterligare smakämnen som kastas i.

4 bröd att prova

 • Surdeg: Om du letar efter lite tang och lite sofistikering.
 • Hela vete eller helkorn: Hjärtat, tillfredsställande och hälsosamt.
 • Baguette: Klassisk och mild – Den perfekta duken för att njuta av kryddor.
 • Skivad smörgåsbröd: Lite svårare att skära i 1-tums kuber eftersom den redan är skivad tunn, men fungerar bra i en nypa.

(Bildkredit: Leela Cyd)

Få kreativitet med kryddor

Detta är ditt basrecept för vanliga och enkla, saltdammade croutoner. Dessa kan toppa nästan alla sallader eller soppa, men sluta inte där. Experimentering med pizza croutons, taco croutons, buffelvinge croutons, allt bagel croutons och cacio e pepe croutons rekommenderas och uppmuntras.

3 misstag som ska undvikas när man gör stovetopkrutonger

Klar för att skapa egna croutoner? Var noga med att hålla dessa vanliga misstag i åtanke för att uppnå Croutons framgång.

1. Användning av för hög värme.

Du vill ha guldbruna croutoner – inte svarta. Att kasta brödkubborna i en super-varm panna betyder att de brinner istället för rostat bröd. Istället lagar du croutonerna över medium till medelhög värme.

2. Crowding pannan.

Stapla brödkubborna ovanpå varandra och de kommer inte ha tillräckligt med utrymme för att skarpa upp och brinna. Se i stället att de är i ett jämnt lager.

3. Låt inte oljan förvärmas.

Varm olja hjälper till att skapa en nonstick-yta, oavsett vilken pan du använder. Låt oljan värma upp i pannan innan du slänger i brödkubborna.

Lägg till brödkubarna: Tillsätt brödkubborna i pannan, strö med 1 tesked salt, kasta till kappa med oljan och ordna i ett enda lager. “Src =” https://atmedia.imgix.net/6f2debd6ed328f8498d93227d23dcfea374d8db1?w=160&h=160&fit = gröda “>

Avlägsna från värme: Ta bort pannan från värmen. Smak och krydda med extra salt om det behövs. Servera omedelbart eller låt svalna helt. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f89f13fbb903557a25643a945a71f3e2a649683a?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör stovetop croutons

Serverar 6 till 8

Vad du behöver

Ingredienser

 • 3 koppar

  daggamla brödbitar (ca 1 tum)

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 1 tesked

  kosher salt, plus mer efter behov

 • Utrustning
 • Serrated eller bröd kniv

 • Skärbräda

 • Stor stekpanna eller stekpanna

Instruktioner

 1. Värm oljan: Värm oljan i en stor stekpanna eller stekpanna över medelhög värme tills den skimrar.

 2. Lägg till brödkubarna: Tillsätt brödkubborna i pannan, strö med 1 tesked salt, kasta till kappa med oljan och ordna i ett enda skikt.

 3. Rostat bröd: Rostat brödet, kastar varje minut eller så tills brödbitarna är guldbruna på alla sidor, ca 5 minuter totalt.

 4. Avlägsna från värme: Ta bort pannan från värmen. Smak och krydda med extra salt om det behövs. Servera omedelbart eller låt svalna helt.

Receptanteckningar

Gör framåt: Croutoner kan göras några dagar i förväg.

Lagring: Förvara kvarvarande croutons i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 1 vecka eller i frysen i upp till 6 månader.

Stylist Credits

 • Matstyling av Ayda Robana