Hur man gör sojamjölk hemma

Att göra din egen sojamjölk är snabb, lätt och viktigast av allt gott. Vi har hittat torkade organiska sojabönor till salu för så lite som $ .99 per kilo så det ger också mycket ekonomisk mening.

Den svåraste delen när du gör din egen sojamjölk är att veta minst 8 timmar innan du vill ha den. Annars handlar det bara om att blötlägga bönorna, kasta dem i en mixer med kokande vatten och separera okara (Japansk för bönorsk) från filtratet (det här är sojamjölken).

När du har fått sojamjölken kan du lägga till lite socker och njuta av det över flingor eller av sig själv. Vi har nyligen återvänt från en egen blåbärsgård, så vi lägger till vår hemlagad sojamjölk till blåbärsmoothies. Perfekt för en snabb frukost, så länge du kommer ihåg att dricka bönorna.

Vad du behöver

Ingredienser
1 kopp torkade organiska sojabönor, sköljdes och plockades över
Vatten för att täcka bönor
Socker (tillval)

Utrustning
1-kvarts Masonburk
Stor saucepot
Blandare
Medium eller stor blandningsskål
Sil
Ostduk eller muslin för att spänna

Instruktioner

Dessa anvisningar ger cirka 2 kopp sojamjölk, tillräckligt för två smoothies. Du kan enkelt dubbla detta recept.

1. Fyll masonburk med 1 kopp torkad organisk sojabönor, täck med vatten och lämna blötläggning över natten. Bönor har fördubblats i storlek.

2. Skölj hydratiserade bönor, placera i mixer och täck med kokande vatten. Du borde ha ca 2 koppar. Blanda tills en tjock pasta bildar omkring 3 till 4 minuter.

3. Flytta pasta till stor såspanna eller holländsk ugn. Tillsätt 6 koppar kokande vatten och värma över medelhögt tills det smäller. Minska värmen och simma 15 till 20 minuter.

Stambönblandning genom ostduk suspenderad i silen över en blandningskål. Efter filtrering fem till 10 minuter har du sojamjölk. Tillsätt 1 till 2 matskedar socker till smak.

Kyl omedelbart, håller upp till 3 dagar.

Färsk blåbärsmoothie

Gör 2 10-uns smoothies

8 uns frisk sojamjölk
Omkring en halv banan
8 uns färska blåbär
2 matskedar havre mjöl (tillval) (Se vår påtagning tillsätter havregryn till morgonen smoothies)

Lägg till alla ingredienser i blandaren. Blanda på låg i 30 sekunder, öka effekten till hälften. Blanda ytterligare 30 sekunder. Öka kraften till hög och blanda 1 minut för att helt integrera alla ingredienser. Servera omedelbart.

Jarad Petroske är en professionell författare och redaktör baserad i Eureka, Kalifornien.

Relaterad: Vad är skillnaden mellan soja, ris och mandelmjölk?

(Bilder: Jarad Petroske)