Hur man gör socker bullar

Sockerbullar är en fantastisk morgonbehandla, med skikt med rik, fläckig puffdektdeig som virvlade med en doftande sockerblandning och belagd i varmt smör och mousserande socker. Tänk på dem det perfekta bakverket för en snabb och snygg frukostbit. De är det enklaste sättet att få en varm, sugary confection till morgonen (förutom att plocka upp några från ditt favoritbageri).

Till skillnad från deras kusiner – morgonbullar, klibbiga bullar och kanelbullar – sockerbullar kan göras med knappast någon planering. På mindre än en timme och med cirka sex ingredienser eller färre kan du ha dessa skönheter till frukost.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Det är dags att bli kär i sockerbullar

Sockerbullar är bedrägliga. Vid första anblicken ser de ut att vara en enkel behandling – bara ett vanligt stifthjul av konditori belagt i socker. Men åh, hur fel är vi. Att bita in i en sockerbulle avslöjar sin sanna natur – alla fläckiga lager smöriga blöta bakverk, skarp karamelliserad beläggning och varma kryddor som blommar när du tar bit efter bit. Om du inte förberedde dessa själv, skulle du säkert undra hur en sådan utsökt behandling skulle kunna vara så enkelt att förbereda.

I huvudsak en spin-off av kanel rullar, dessa bullar kräver ingen knådning, stigande eller korrektur. Du behöver bara några ingredienser, de flesta har du förmodligen till hands, och mindre än 20 minuter för att kombinera dem. Ännu bättre kan du använda några andra degar som du kanske har till hands i stället för det puffdekor som kallas här också.

Använd socker istället för mjöl för att rulla ut blöta bakverk för sockerbullar.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Sätta sockret i dina sockerbullar

Namnen på dessa bullar – socker – spelar två roller i bakningen av dessa godsaker. Först kombinerar sockret med smör under bakning för att skapa en kandad karamelliknande skikt på botten av bunarna, samtidigt som du gör den nästan smakliga puffdekten till något efterrätt och söt. Sedan, som ett slutsteg, är bullarna belagda med mer socker – inte bara för en mousserande yta, men också för lite tillsats så att de knäcker och splittras på alla rätt ställen när du tar en bit. De resulterande bullarna täcker dina läppar i sötma utan att vara öppet söta.

Vilket socker eller socker du använder är upp till dig och vad du har till hands i ditt skafferi. Jag älskar en kombination av vitt och brunt socker, för en nästan karamell smak, men du kan använda datum socker för vitsocker och lönnsocker i stället för brunt socker för en rikare smak. Tillsätt dessa bullar efter bakning med demerara socker ger dem lite gnista och konsistens, men det är inte nödvändigt.

Byt ut dina kryddor: Du kan också byta ut kanel för en blandning av kryddor – som pumpa krydda eller chai kryddor. Försök lägga till frön av en vaniljböna, citruszest eller till och med torkade örter för mer fantasifulla skapelser.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Store-Köpt Puff Pastry gör socker bullar en bris

Butiksinventerad puffdekor är den hemliga genvägen för dessa snabba, lätta bröd. Puff konditorivaror ger fläckiga lager och buttery rikedom till de färdiga bullarna utan att göra en laminerad deg. Du hittar den i frysfacket på nästan alla större livsmedelsbutiker.

Puff konditorivaror är gjorda av en enkel deg foldad med lager av fett – smör och förkortning används mest. Degen och fettet viks om och om igen och skapar dussintals tunna skikt som puffar och separeras när de är bakade. Frysning och förvaring av puffkakor hjälper till med denna puffing effekten. Sök ut blöta bakverk som är gjorda av allt smör – dessa är av högre kvalitet och inte bara smakar de bättre, men de puffar också högre. Puff konditorivaror är inte noga, men det har några uppgifter. Här är några tips som hjälper dig att hantera det som ett proffs.

 • Tina fruset puffdekor i kylskåp över natten eller tina snabbt på disken i 30 till 40 minuter.
 • Arbeta snabbt och kyl degen om den blir för mjuk.
 • Använd en vass kniv för skärning och undvik att masha degen för en högre puff.

3 Alternativ till Puff Pastry

Puffdekor är något som jag alltid håller på med, men kanske gör du inte. Du kan göra sockerbullar med tre andra färdiga degar. Här är tre alternativ som jag har haft framgång med under åren.

 1. Inlagd halvmålade rulledeig: 2 burkar för 12 bullar
 2. Pizza deg: ett pund kommer att göra 12 bullar
 3. Hemlagad eller butikskött kexdeig

Vill du göra din egen? Hur man gör Puff Pastry från början

Gör sockerblandningen. Kombinera 2 matskedar av granulatssockret, brunt socker, kanel eller citronskal och salt i en liten skål och lägg åt sidan. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3b595450a92d66bc498a4946c39743be12c33b2b?w=160&h=160&fit=crop ” >

Rulla upp puffdekoret. Rulla en rullpinne lätt över puffdekoret för att säkerställa sockerpinnarna. Arbeta från den längsta sidan av puffdekoret, rulla puffdekoret i en smal rulle. Upprepa med det återstående arket med puffdekor, använd ett annat 1 msk granulärt socker, 2 matskedar smör och 1/3 av kanelsockret. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3d78bfee9a972a81ceafde4e64163b7ff8ccd840?w=160&h = 160 & fit = gröda “>

Baka bullarna. Baka bullarna tills det är blått och mörkt guldbrunt, 20 till 25 minuter. Placera muffinsbladen på ett kylskåp. “Src =” https://atmedia.imgix.net/3d2bd34eb8832eb5ce5a517fad6ad213deb930d6?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör socker bullar

Gör 12 bröd

Vad du behöver

Ingredienser

 • 4 matskedar

  granulärt socker, uppdelat

 • 2 matskedar

  packat mörkbrunt socker

 • 1 tesked

  malda kanel, eller 1 matsked fingrävd citronskal

 • 1/4 tesked

  fint salt

 • 1

  (1,25-pundslådan) fryst puffdekor (2 ark), upptining men fortfarande kallt

 • 8 matskedar

  (1/2 kopp) osaltat smör vid rumstemperatur

 • Utrustning
 • Matlagningsspray

 • 12-brunns muffin-tenn

 • Liten skål

Instruktioner

 1. Värm ugnen och smör muffinformen. Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 400 ° F. Spraya brunnarna i en 12-brunns muffin-tenn med matlagningsspray; avsätta.

 2. Gör sockerblandningen. Kombinera 2 matskedar av granulatssockret, brunt socker, kanel eller citronskal och salt i en liten skål och lägg åt sidan.

 3. Säsong puff konditorivaror. Strö 1 msk granulatsocker på en arbetsyta. Fäll ut en bit puff konditorivaror på sockret. Sprid 2 msk smör på bakverket och strö över 1/3 av kanelsockret.

 4. Rulla upp puffdekoret. Rulla en rullpinne lätt över puffdekoret för att säkerställa sockerpinnarna. Arbeta från den längsta sidan av puffdekoret, rulla puffdekoret i en smal rulle. Upprepa med det återstående arket med puffdekor, använd ett annat 1 msk granulärt socker, 2 matskedar smör och 1/3 av kanel-sockret.

 5. Skär puffens bakverk. Klipp varje logg tvärs i 6 stycken. Placera 1 stycke snitt sida upp i varje muffinsbrunn.

 6. Baka bullarna. Baka bullarna tills det är blått och mörkt guldbrunt, 20 till 25 minuter. Placera muffinsbladen på ett kylskåp.

 7. Avsluta bullarna. Smälta resterande 4 matskedar smör i en liten kastrull eller en mikrovågssäker skål. Borsta de färdiga bollarna med smöret och strö med resterande kanelsocker innan du serverar. Ta bort från pannan medan den fortfarande är varm.

Receptanteckningar

Lagring: Dessa bollar är bäst att ätas den dag de är gjorda. Förvara eventuella rester i en lufttät behållare vid rumstemperatur och värm upp i en varm ugn eller mikrovågsugn.