Hur man gör skillet cornbread

Jag växte upp med stekpannkakor som en del av vår veckotidning. Min mamma gjorde till och med en gång till frukost och vi åt det blöt i mjölk och drizzled med lönnsirap. Min ungdoms majsbröd var öm med en fin smula och lätt sötad. Efter att ha vuxit upp i nordöstra och nordvästra blev jag förvånad över de smula smakfulla versionerna av majsbröd som jag introducerades för att en gång flyttade till söder, där spannmålskornbröd är något av en kultupplevelse.

Mitt recept på spannmålskornsbröd faller någonstans mellan de två: Jag använder en kombination av majsmjöl och mjöl för en ömt konsistens, men smeten är osötad. Kärnmjölk och ägg fuktar blandningen och sedan hela saken är bakad i en förvärmd gjutjärnspanna för en otroligt spröd korst, idealisk för att äta med chili, tillsammans med grytor eller med en regna lönnsirap.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Kärnmjölk och mjöl för lättare Cornbread

Bland hotade debatterade södra matämnen är majsbröd en av de mest uppvärmda. Dessa samtal slutar med en proklamation: Cornbread bör endast tillverkas med majsmjöl och aldrig sötas. Medan denna inofficiella edik hylder majsbrödets rötter, gör den inte egentligen den bästa cornbread, i min ödmjuka åsikt.

 • Mjöl: Tillsatsen av mjöl gör en högare majsbröd, som håller ihop bättre för skivning och sladding med smör, eller doppning i chili eller soppa. Det ger också majsbrödet en konsistens som liknar bröd, där som en majsbröd som strängt gjorts av majsmjöl har en nästan kakliknande smulkaka.
 • Buttermilk: Kärnmjölken garanterar en fuktig majsbröd, men bidrar även till en smörgod smak och mild skärpa att mjölk ensam inte kan leverera.

Detta recept kan enkelt anpassas för dem som föredrar en riktigt corny majsbröd – använd bara en hel tre koppar majsmjöl. För dem som föredrar ett sötare majsbröd, lägg till en matsked socker till de torra ingredienserna.

Något som det är söt

Några forskning föreslår att både nordliga recept för majsbröd (majsbröd med mjöl, ibland med socker) och södra recept (majsbröd utan mjöl, aldrig med socker) uppfanns runt samma tid i dessa olika regioner.

De europeiska bosättarna i norr anpassade sina inhemska bröd, vanligtvis gjorda med vetemjöl, med majsmjöl som introducerades av amerikanska indianer, medan en sort av majsmjölgröt tillagades av afrikanska slavar med begränsade kulinariska resurser i söder. Denna gröt blev ofta bakad eller stekt i bröd. Medan inklusion eller uteslutning av socker i cornbread pekar direkt på tillgången är skillnaden också jordbruk: Northerners bakade med flintgul majs, som inte är lika söt som Southern dent corn.

Läs mer: Sweet Cornbread: Delicious Treat eller ondskefisk Misstro mot söderna?

(Bildkredit: Lauren Volo)

Hemligheten till Better Cornbread: Förhettas Skillet

Den ena universella sanningen av majsbröd: Den bakar bättre och smakar bättre från en gjutjärnspanna. Innan du börjar montera ingredienserna, sätt gjutjärnspannan i ugnen medan den förvärmer. Fett inte pannan innan den går in i ugnen eller oljan, dropp eller smör brinner. Och var försiktig när du lägger oljan och smeten på pannan, eftersom det blir ganska varmt. Medan jag oftast smörjer pannan och lägger smeten rätt på ugnsstället, var det fritt att flytta pannan till en trivet eller kylhylla för att fylla säkert.

Läs mer: Ett tips för bättre skillet Cornbread

Glutenfri Cornbread

Cornbread har distinktionen att vara ett av de få brödrecepten som enkelt anpassas till en glutenfri diet. Byt ut vetemjölet med majsmjöl (totalt tre koppar) och baka enligt anvisningarna. Var noga med att leta efter majsmjöl som produceras i en glutenfri anläggning. Bobs Red Mill och King Arthur Flour är bra resurser. Du kan också använda en favorit glutenfri mjölblandning i stället för allroundmjölet.

Blanda de torra ingredienserna: Vispa majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt ihop i en stor skål. “Src =” https://atmedia.imgix.net/418ec77b85d5cb302792b2b534b4ab6353486f3a?w=160&h=160&fit=crop “>

Tillsätt det våta att torka: Häll kärnmjölksblandningen i majsmjölblandningen och rör om tills den bara kombineras. “Src =” https://atmedia.imgix.net/a299071fe8c10352b8fee9a58094d09b1fd408eb?w=160&h=160&fit=crop “>

Baka: Baka tills en tester insatt i mitten av majsbröd kommer ut ren, 20 till 25 minuter. Kyl i 15 minuter före skivning och betjäning. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b2ba6fd6ee81dcc59dc71f56b05468c713a7bb30?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör skillet cornbread

Gör 8 till 10 portioner

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 1/2 koppar

  stenjordgul majsmjöl

 • 1 1/2 koppar

  allround mjöl

 • 1 matsked

  bakpulver

 • 1 tesked

  fint salt

 • 1 3/4 koppar

  kärnmjölk

 • 3

  stora ägg

 • 2 matskedar

  bacon dryppings, smör eller vegetabilisk olja

 • Utrustning
 • Måttkoppar och skedar

 • Blanda skålar

 • Vispa

 • Träsked eller gummispatel

 • 10-tums gjutjärnspanna

Instruktioner

 1. Värm ugnen och stekpannan: Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 425 ° F. Placera en 10-tums gjutjärnspanna i ugnen medan den värmer.

 2. Blanda de torra ingredienserna: Vispa majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt tillsammans i en stor skål.

 3. Kombinera de våta ingredienserna: Lätt vispa kärnmjölk och ägg tillsammans i en medium skål.

 4. Tillsätt det våta att torka: Häll kärnmjölksblandningen i majsmjölblandningen och rör om tills den bara kombineras.

 5. Smör grytan och lägg smeten: Ta försiktigt bort den heta stekan från ugnen. Tillsätt baconfettet, smöret eller oljan och vrid pannan för att belägga botten med fettet. Häll smet försiktigt i mitten av den heta pannan.

 6. Baka: Baka tills en tester insatt i mitten av majsbröd kommer ut ren, 20 till 25 minuter. Kyl i 15 minuter före skivning och servering.

Receptanteckningar

Glutenfritt alternativ: Använd 3 koppar majsmjöl totalt och baka enligt anvisningarna. Var noga med att leta efter majsmjöl som produceras i glutenfri anläggning. Bobs Red Mill och King Arthur Flour är bra resurser. Du kan också använda en favorit glutenfri mjölblandning i stället för allroundmjölet.

Lagring: Cornbread kan tätt omslutas i plastfolie eller aluminiumfolie och förvaras vid rumstemperatur i upp till 2 dagar eller i kylskåp i upp till 1 vecka.