Hur man gör Rosé Gummies

Ta allt du älskar om din favoritflaska rosé – den frodiga, blekrosa färgen; den skarpa, uppfriskande finishen; en fruktig, bara söt nog kant – och nu föreställ dig den packade i en gummy björn! Den kollisionen mellan godiset vi munched på som barn (och förmodligen fortfarande gör det nu) och “det” vinet i ögonblicket gör det här överraskande lätt att göra godis ännu mer förtjusande. Det handlar bara om att bita i en gummy björn som smakar som din favoritflaska vin.

Med bara några steg och lite chill-tid (som du lätt kan passera med ett glas rosé) kan du göra dessa charmiga, lätt fruktiga, bara lite tangy rosé-smaksatta björnar.

Super-Cute Rosé Gummy Bears: Titta på videon

Födelsen av Rosé Gummy Bears

De senaste åren har rosévinens fanbase exploderat. Vid ungefär $ 15 eller mindre kan du hitta en blush-färgad flaska som passar nästan vilken smak som helst. Det finns knappt en sommaruteplats där den inte hälls eller en restaurang utan den på listan. Men vår kollektiva kärlek till rosé stannade där. Det är nog rimligt att säga att vi nådde toppen rosé när godis mavens på Sugarfina släppte en Rosé All Day Gummy Bear-box med begränsad upplaga. De vinfärgade björnarna flög av hyllorna och lämnade en 18 000 personer väntelista i sitt damm.

Att vara en godisstam själv bestämde jag för att göra en version av dessa gummy godis för att rädda dig och jag både från den långa väntelistan. Här är din fullständiga guide för att göra dessa boozy björnar hemma.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Allt du behöver veta om att göra Rosé Gummy Bears

 • Välj ett rosé: Att göra rosé gummies börjar med att plocka ut din favorit rosé. Välj en ros du vill dricka som inte är för söt eller för dyr.
 • Koncentrera smaken: Detta recept hoppar över det extra vinaromer som några recept kräver och reducerar en kopp vin istället för att göra ett “rosé-koncentrat”.
 • Gå för pulveriserat gelatin: Osmakad pulveriserad gelatin används för att ställa in roséblandningen.
 • Du behöver inte gå fullbjörn: Du behöver inte ens en gummy björnform för att ställa in gelatin! Mer om det nedan.

Hur man väljer en Rosé för Rosé Gummy Bears

Ursprungligen en biprodukt av rödvinstillverkning, rosé kan göras på flera sätt från nästan alla druvsorter. En bra tumregel för att välja en flaska rosé för gummierna är den gyllene regel som alltid gäller när man lagar mat med vin: Välj en flaska du vill dricka, för att du kommer att ha rester.

En medelstora flaska som är lite sur och torr balans mot sockret i gummy björnarreceptet. Ju mörkare din rosé är i sin rodnad, desto mörkare blir din gummy godis också. Whispering Angels Rosé, en skarp, lätt fruktig rosé, används av Sugarfina, så snag en flaska det om du kan för den mest autentiska rosé gummy björnen upplevelse.

  Soppa för salt? 5 tips för att fixa det och se till att det inte händer igen

Känn din dryck: Vad är Rosé?

Vad sägs om mousserande vin smakämnen?

Gör lite forskning på nätet och du hittar mer än ett rosé gummy björnarrecept som kräver mousserande vin godis-smakande olja. Jag har funnit att smaken av dessa gummier förbättrats genom att laga några av roséerna i ett koncentrat. Detta var lättare och billigare än att spåra smakämnet.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Arbeta med gelatin

Dessa gummibjörnar får sin konsistens från pulveriserad, icke-smakad gelatin. De flesta livsmedelsbutiker stash den nära den smakade gelatin på sina hyllor. Plocka upp en låda när du tänker på det, eftersom det varar nästan för alltid i skafferi. Gelatinet måste hydratiseras (det kallas ibland blommande) innan det kan upphettas eller tillsättas till en varm vätska. När gelatinblandningen börjar svalna, kommer den också att börja sätta, så det är viktigt att ställa in dina formar för fyllning innan gör gummibasen.

(Bildkredit: Laure Volo)

Alternativ till Gummy Bear Mould

För den fulla upplevelsen, gå med en gummy björn fet. Hälften av denna konfektens charm är det faktum att det är en boozig björn. Medan gummibärmformarna är otroligt söta ger detta recept över 100 björnar. Du kan lika lätt hälla gelatinblandningen i en 8- till 8-tums skål kantad med en pergamentsling och sedan ställa tills den är fast. Använd en pizza cutter för att skära gummierna i 1 / 4- till 1/2-tums rutor genom att klippa 18 rader med 18 rader.

Hur man gör Rosé Gummies

 • 2 koppar

  rosé vin, uppdelad

 • 1/4 kopp

  orättfarat pulveriserat gelatin, ca 5 (0,25 uns) kuvert

 • 3/4 kopp

  strösocker

 • 1 släppa

  rosa eller röd matfärgning (valfritt men rekommenderat)

 • Utrustning
 • Måttkoppar och skedar

 • Gummy björnformar (valfritt, se anteckningar för alternativa idéer)

 • 2-kvarts gryta

 • 2-kopps glasmäteskål

 • Vispa

 • Spatel

 • Krama flaskor eller baster

 • Offset spatel

Instruktioner

 1. Få formarna redo: Placera gummibärmformarna på ett rimmat bakplåt och se till att det finns plats i ditt kylskåp för bakplåten att sitta i plattan.

 2. Koncentrera 1 kopp rosé: Ta 1 kopp rosé till en mild simma i en liten kastrull över medelvärme. Koka tills det minskat med hälften, ca 5 minuter. Ta bort från värmen och svalna medan du blommar gelatinet.

 3. Blomera gelatin: Kombinera gelatin och kvarvarande kopp rosé i en 2-kopps mätbägare. Rör om att allt gelatin är vått, låt sedan gelatinet blomma i 5 minuter. Gelatinet bör svälla, förtjocka blandningen.

 4. Kombinera socker-, gelatinblandningen och rosékoncentratet: Tillsätt sockret i grytan med koncentrerad rosé. Tillsätt den blommiga gelatin och roséblandningen till pannan och rör om för att kombinera.

 5. Koka gelatinblandningen: Sätt tillbaka pannan till medelstort värme och sätt blandningen till en ren simmer, omrör hela tiden. Koka inte gelatinblandningen, men gelatin och socker ska lösa upp helt och blandningen ska ha konsistensen i en tjock sirap, som lönnsirap.

 6. Lägg till matfärgen: Ta bort pannan från värmen och lägg till matfärgen om den används. Häll blandningen i klämflaskor eller en mätbägare med en tipp.

 7. Fyll i formarna: Krama en liten mängd gelatinblandningen i varje hålighet i formarna eller häll med användning av sprutmåttet kopp. Använd en förskjuten spatel för att jämföra formarna och torka bort överflödig gummiblandning.

 8. Sätt gummierna: Kyl gummierna tills de är inställda, ca 90 minuter.

 9. Förvara gummierna: Tryck in godisarna från botten av formen för att ta bort dem. Förvara dem i kylskåpet.

Receptanteckningar

Mögelalternativ: Du kan hälla gelatinblandningen i en 8×8 tums skål kantad med en pergamentsling och sedan ställa tills den är fast. Använd en pizza cutter för att skära gummierna i 1 / 4- till 1/2-tums rutor genom att klippa 18 rader med 18 rader. Utbyte: ca 300 gummier.

Lagring: Dessa gummier smakar bäst inom en vecka efter tillverkning. Förvara de gummibjörnar som är täckta i plastfolie eller förseglad i en lufttät blixtlås i väskan. De kommer att torka ut och bli tuffa om du lämnar dem upptäckta under mycket lång tid.

Vegetarian: Jag har ännu inte testat dessa gummy björnar med en vegetarvänlig gelatinutbyte, men om du är ute efter experiment, skulle jag använda en 1: 1 byte av agarpulver till gelatin.