Hur man gör Ribs i Instant Pot

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Hemlagad revben är en speciell måltid. Det är den typ av köttig middagsskål som är avskalad till långa sommarnätter som tenderar att röka eller värma upp i köket för en lång, långsam kock i ugnen. Instant Pottribben förändra allt det! Att göra revben i Instant Pot betyder att sommarklammer kan vara en när som helst fest. För att, ja mina vänner, kan du verkligen ha ömma, klibbiga, ryggbiffar på bordet på under en timme med hjälp av den elektriska tryckkokaren.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Snabbare revben, tack vare Instant Pot

Upptäcka att jag kunde göra anbud, rökiga revben i Instant Pot var inget annat än livsförändrande. Ribben, före Instant Pot, var en en-en-sommar special-occasion behandling, långsamt rökte på grillen och slathered med sås tills lack och glansig. Men revbenen är billiga och tillfredsställande och upptäckte att jag kunde laga revben i ömhet på under en timme svängde möjligheten att öppna rätt. Kommer du inte att gå in och gå med mig?

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Din hemliga sommarsäsong: rökt salt

Rökt salt är en krydda som varje kock borde ha i sitt skafferi. Inte bara gör det samma arbete med flytande rök med mindre ansträngning, men det är också smakfullt och underbart för att lägga till allt från revben till salta karameller. Jag älskar det här röda saltet från Spice House. Lite kommer att gå långt, vilket gör den lilla flaskan till en värdig investering.

Köp det: Hickory rök salt, $ 4,47 för 4 uns

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Viktiga steg för Instant Pot Ribs

 • Förbered revbenen ordentligt. Fläsk revben har ett tunt skikt av membran som linje bensidan. Ingen längd av matlagning kommer att mjuka eller tenderera det, så du har skalet bort det innan du kryddar revbenen. Med benen uppåt, skjut en smörkniv under membranet mellan två revben tills du kan få tag i membranet (en pappershandduk hjälper till att hålla greppet) och sakta dra det bort som att dra bort en etikett på en geléburk.
 • Gör din egen gnidning. En torr gnidning är bäst för att krydda dessa revben eftersom tryckkokaren väsentligen kommer att ånga dem – typ av att tvätta bort några våta kryddor på revbenen. En torr gnidning stannar dock. Här kan du anpassa smaken av dina revben och krydda dem direkt med det röda saltet.
 • Tryckånga i en cirkel. Skär inte revbenen och stapla dem för matlagning i Instant Pot – de kommer inte att lagas jämnt. Rulla upp revbenen och ställ dem upp i tryckkokaren på en trivet. Det ser konstigt ut, men fungerar bra.
 • Kall platt. Med en 20-minuters koktid och 15 minuter för att komma till tryck, kommer revbenen att laga mat i totalt ca 35 minuter. Då gör du en snabb frisättning av tryck. Om du svalnar revbenen i sitt spolade tillstånd är de mycket svårare att sås och grilla eller broil för att avsluta, så ta bort dem från grytan och lägg dem platt på ett bakplåt för att kyla.
 • Att veta när revbenen är färdiga. Ribbenen ska försiktigt böja, inte bryta, när de lyfts, och köttet ska bara dra bort från revbenen.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Serverar Instant Pot Ribs

Strax ut ur Instant Pot, är dessa revben ganska läckra och perfekt ätbara precis som de är, men en liten sås och en snabb broil eller några minuter på en varm grill gör dem helt otroliga. Borsta de ömma revbenen med en kopp av din favorit sås och stek i tre till fyra minuter innan du skär och serverar. Jag misstänker att du kommer att vilja göra en annan sats direkt och med alla medel, ladda upp Instant Pot och fortsätt göra dessa revben hela sommaren!

Ta bort membranet från revbenen. För super-anbudsribben, ta bort membranet som täcker benet på undersidan av revbenen: Vänd revbenen över så att de är köttiga ner och skjut sedan en smörkniv mellan ribborna och det första rackets tunna membran – Börja i mitten av hyllan, vilket tenderar att vara enklare än ändarna. När du har tagit några inches upp, använd händerna för att försiktigt dra upp membranet och helt bort från benen (om ditt grepp är halt, griper membranet med en pappershandduk innan du drar). av helt. Upprepa för det återstående stället. “src =” https://atmedia.imgix.net/6914ff640effcc5f62b556e8207139fe2f5f9e7a?w=160&h=160&fit=crop “>

Förbered den elektriska tryckkokaren och sätt i revbenen. Ställ in en ångbrygga eller trivet i en 6-kvarts eller större elektrisk tryckkokare. Tillsätt 1 kopp vatten. Placera revbenen på ångbåten genom att ställa upp dem och försiktigt spola dem i spisen – börja med det första stället på revbenen på utsidan närmast potten och gör sedan en tätare spole i det första stället med revben med det andra stället. ” src = “https://atmedia.imgix.net/38ab8773d224d2d7f26d9a114a9982363a287915?w=160&h=160&fit=crop”>

Snabb lossa revbenen och överför omedelbart till ett bakplåt. När 20 minuter är upp, släpp snabbt trycket med tryckluftsens frigöringsventil. Använda tangar, omedelbart överföra revbenen till en bakplåt – revbenen ska försiktigt böja men inte bryta vid lyft, och köttet ska bara dra bort från revbenen. “src =” https://atmedia.imgix.net/0d44a90e8a1bd813920416c15e3f0c1a14dc6bd0?w=160&h=160&fit=crop “>

Skiv och servera revbenen. Överför revbenen till en skärbräda och skär mellan revbenen i önskade sektioner. Servera omedelbart. “src =” https://atmedia.imgix.net/1edfc42ff34171f7386e1da588846634c1517eaf?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör Ribs i Instant Pot

Serverar 4 till 6

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 matsked

  packat brunt socker

 • 1 matsked

  torr senap

 • 1 matsked

  paprika

 • 1 tesked

  vitlökspulver

 • 1 tesked

  lökpulver

 • 1 tesked

  rökt salt, som denna från Spice House

 • 1 tesked

  grovmalt svartpeppar

 • 1/2 tesked

  cayenpeppar

 • 2 kuggstänger

  baby back ribs (ca 4 pounds totalt)

 • 1 kopp

  grillsås

 • Utrustning
 • 6-kvarts eller större elektrisk tryckkokare

 • Trivet eller dampkorg

 • Måttkoppar och skedar

 • Bakplåten

 • Borstborste

Instruktioner

 1. Gör kryddglasset. Placera brunt socker, senap, paprika, vitlökspulver, lökpulver, rökt salt, svartpeppar och cayenne i en liten skål och rör om att kombinera; avsätta.

 2. Ta bort membranet från revbenen. För super-anbudsribben, ta bort membranet som täcker benet på undersidan av revbenen: Vänd revbenen över så att de är köttsidans nere och skjut sedan en smörkniv mellan ribborna och det första rackets tunna membran – Börja i mitten av hyllan, vilket tenderar att vara enklare än ändarna. När du har tagit några inches upp, använd händerna för att försiktigt dra upp membranet och helt av benen (om ditt grepp är halt, ta tag i membranet med en pappershandduk innan du drar) helt av. Upprepa för det återstående stället.

 3. Säsong revbenen. Stänk gnidningen jämnt över revbenen på båda sidor och på ändarna. Gnid försiktigt kryddblandningen i revbenen.

 4. Förbered den elektriska tryckkokaren och sätt i revbenen. Ställ in en ångbrygga eller trivet i en 6-kvarts eller större elektrisk tryckkokare. Tillsätt 1 kopp vatten. Placera revbenen på ångbryggan genom att ställa upp dem och försiktigt spola dem i spisen – börja med det första stället med ribbor på utsidan närmast potten och gör sedan en tätare spole i det första stället med revben med det andra stället.

 5. Koka revbenen på manuellt tryck i 20 minuter. Täck tryckkokaren och kontrollera att tryckventilen är tätad. Ställ in till högt manuellt tryck i 20 minuter. Spisen ska ta cirka 15 minuter för att komma till tryck.

 6. Snabb lossa revbenen och överför omedelbart till ett bakplåt. När 20 minuter är upp, släpp snabbt trycket med tryckluftsens frigöringsventil. Använda tangar, omedelbart överföra revbenen till ett bakplåt; revbenen ska försiktigt böja men inte bryta när de lyfts, och köttet ska bara dra bort från revbenen.

 7. Belägga revbenen med sås och broil eller grill (tillval). Borsta de färdiga revbenen med sås på alla sidor. Broil eller grill på mediumhög värme tills en del såsen är brunad och klibbig, 3 till 4 minuter.

 8. Skiv och servera revbenen. Överför revbenen till en skärbräda och skär mellan revbenen i önskade sektioner. Servera omedelbart.

Receptanteckningar

Gör framåt: Ribben kan beläggas med torrgniden och kylas över natten. De kokta revbenen kan också kylas och kylas i upp till 2 dagar före uppvärmning i en varm ugn eller grill på medelhög värme och slutar med såsen.

Lagring: Retur kan kylas i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.