Hur man gör Ribs i Instant Pot

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Hemlagad revben är en speciell måltid. Det är den typ av köttig middagsskål som är avskalad till långa sommarnätter som tenderar att röka eller värma upp i köket för en lång, långsam kock i ugnen. Instant Pottribben förändra allt det! Att göra revben i Instant Pot betyder att sommarklammer kan vara en när som helst fest. För att, ja mina vänner, kan du verkligen ha ömma, klibbiga, ryggbiffar på bordet på under en timme med hjälp av den elektriska tryckkokaren.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Snabbare revben, tack vare Instant Pot

Upptäcka att jag kunde göra anbud, rökiga revben i Instant Pot var inget annat än livsförändrande. Ribben, före Instant Pot, var en en-en-sommar special-occasion behandling, långsamt rökte på grillen och slathered med sås tills lack och glansig. Men revbenen är billiga och tillfredsställande och upptäckte att jag kunde laga revben i ömhet på under en timme svängde möjligheten att öppna rätt. Kommer du inte att gå in och gå med mig?

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Din hemliga sommarsäsong: rökt salt

Rökt salt är en krydda som varje kock borde ha i sitt skafferi. Inte bara gör det samma arbete med flytande rök med mindre ansträngning, men det är också smakfullt och underbart för att lägga till allt från revben till salta karameller. Jag älskar det här röda saltet från Spice House. Lite kommer att gå långt, vilket gör den lilla flaskan till en värdig investering.

Köp det: Hickory rök salt, $ 4,47 för 4 uns

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

Viktiga steg för Instant Pot Ribs

  • Förbered revbenen ordentligt. Fläsk revben har ett tunt skikt av membran som linje bensidan. Ingen längd av matlagning kommer att mjuka eller tenderera det, så du har skalet bort det innan du kryddar revbenen. Med benen uppåt, skjut en smörkniv under membranet mellan två revben tills du kan få tag i membranet (en pappershandduk hjälper till att hålla greppet) och sakta dra det bort som att dra bort en etikett på en geléburk.
  • Gör din egen gnidning. En torr gnidning är bäst för att krydda dessa revben eftersom tryckkokaren väsentligen kommer att ånga dem – typ av att tvätta bort några våta kryddor på revbenen. En torr gnidning stannar dock. Här kan du anpassa smaken av dina revben och krydda dem direkt med det röda saltet.
  • Tryckånga i en cirkel. Skär inte revbenen och stapla dem för matlagning i Instant Pot – de kommer inte att lagas jämnt. Rulla upp revbenen och ställ dem upp i tryckkokaren på en trivet. Det ser konstigt ut, men fungerar bra.
  • Kall platt. Med en 20-minuters koktid och 15 minuter för att komma till tryck, kommer revbenen att laga mat i totalt ca 35 minuter. Då gör du en snabb frisättning av tryck. Om du svalnar revbenen i sitt spolade tillstånd är de mycket svårare att sås och grilla eller broil för att avsluta, så ta bort dem från grytan och lägg dem platt på ett bakplåt för att kyla.
  • Att veta när revbenen är färdiga. Ribbenen ska försiktigt böja, inte bryta, när de lyfts, och köttet ska bara dra bort från revbenen.

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani | Kitchn)

  5 enkla vanor som hindrar mig från att bli uttråkad med middag

Serverar Instant Pot Ribs

Strax ut ur Instant Pot, är dessa revben ganska läckra och perfekt ätbara precis som de är, men en liten sås och en snabb broil eller några minuter på en varm grill gör dem helt otroliga. Borsta de ömma revbenen med en kopp av din favorit sås och stek i tre till fyra minuter innan du skär och serverar. Jag misstänker att du kommer att vilja göra en annan sats direkt och med alla medel, ladda upp Instant Pot och fortsätt göra dessa revben hela sommaren!