Hur man gör perfekt bacon i ugnen

(Bildkredit: Emma Christensen)

Jag tror att vi kan hålla med om att krispig, rökig bacon är en av livets största nöjen. Men stående över en het spis spolar inte baconfett. Så här kan vi få det bästa av båda världarna: en handsfree, krångelfri metod för att laga perfekt bacon, allt i ugnen.

Perfekt bacon i ugnen:
Titta på videon

Ugnen är bäst för en stor sats

Jag var en skeptiker av ugnsbakad bacon först. Ge matlagning de långa remsorna i min älskade gjutjärnspanna? Verkligen? Det är bara något som känns så nostalgiskt och höger om att laga bacon på det sättet – ömt flipping och övervakning av framstegen i varje skiva, även om det är en sjuksköterska som bränner enstaka oljesprutor. För några snabba skivor tror jag fortfarande att en stekpanna är vägen att gå; men när du lagar ett pund eller mer av bacon för en stor lördagbrunch eller en vecka med enkla måltidstillägg, är jag en total ugnsbakad bacon-konvertera.

Jag tycker att en pund medellång bacon passar på ett enda bakplåt. Att laga ännu mer (eller om din bacon inte passar alla på ett ark) kan du laga två bakplåtar på en gång.

Vår favoritfolie för Mess-Free Bacon

Vår ugnsmetod är redan ganska rubbfri. (Återigen, ingen splashing!) Den bästa folien för att hålla det väldigt enkelt att städa upp är tunt nog att lägga sig lätt och vi lovar att din bacon inte kommer att hålla fast vid det.

Reynolds Wrap Heavy Duty Aluminiumfolie

(Bildkredit: Emma Christensen)

No Flipping Required

Det är bara så enkelt – det finns ingen vändning eller övervakning inblandad. Du lägger bara bacon på ett bakplåt, håller det i ugnen och ställer in en timer. Baconbubblens remsor i ugnen (ingen splattering!) Och gradvis bli den krispiga, gyllene hued, oemotståndliga bacon vi känner och älskar.

För Crispier Bacon, använd en rack

Bacon kokad i ugnen blir definitivt krispig, men jag finner också att den behåller lite chewiness nära mitten, speciellt när man lagar tjockskuret bacon. Jag älskar det här, men om du älskar din bacon crispy igenom och igenom, kan du prova att baka den ovanpå en metallkylare ställd över bakplåten. Lyft upp bacon-uppen gör det möjligt att laga mat från alla håll och bli ännu krispigare.

Kokar du din bacon på det här sättet? Har några andra tips att lägga till?

Baka bacon. Baka tills baconet är djupt guldbrunt och krispigt, 15 till 20 minuter. “src =” https://atmedia.imgix.net/77e89533a67f393f039d969e960ee9d4822c6704?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör perfekt bacon i ugnen

Serverar 4 till 6

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 till 2 pounds

  skivad bacon

 • Utrustning
 • Aluminiumfolie

 • Rimmed bakplåt

 • Tång

 • Pappershandukar

 • Tallrik

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen till 400 ° F. Ordna ett stativ i den nedre delen av ugnen och värm till 400 ° F. Om du lagar 2 ark bacon placerar du ett andra ställ i den övre delen av ugnen.

 2. Ordna bacon på ett bakplåt. Linje 1 till 2 rimmade bakplåtar med aluminiumfolie (detta gör det lättare att rengöra). Lägg bacon på bakplåten i ett enda lager. Baconet kan vara nära varandra, men låt det inte överlappa eller bacon kommer att hålla fast under tillagningen.

 3. Baka bacon. Baka tills baconet är djupt guldbrunt och krispigt, 15 till 20 minuter. Exakt baktid beror på baconets tjocklek och hur krispiga du gillar det. Börja kontrollera omkring 12 minuter för att övervaka hur snabbt baconet lagar mat. Baconfettet sputter och bubblar som baconkokarna, men ska inte splasha hur det görs på spisen. Häll av baconfettet efter behov så att bacon inte är helt nedsänkt i fett.

 4. Överför bacon till en tallrik fodrad med pappershanddukar. Ta bort bacon från ugnen och använd tang för att överföra den till en platta fodrad med pappershanddukar för att tömma och avsluta skarpa. Servera omedelbart.

 5. Städa. Om du vill spara baconfettet, låt det svalna lite, häll det i en behållare och kyl det. Om du inte vill spara fettet, låt det stelna på bakplåten, krypa sedan folien runt det och kasta bort.

Receptanteckningar

Ännu krispigare bacon: För jämnare bacon, sätt i en metallhylla över foliefodrad bakplåt och lägg den råa bacon på hyllan. Förhöjning av bacon gör det möjligt att laga mat från alla håll och bli extra krispiga.

Lagring: Kyl överbliven bacon i en vecka eller frys den i upp till 3 månader; värm bacon i mikrovågsugnen före servering.