Hur man gör örtinfunderad honung

Om du tittar inuti mina skåp ser du otaliga små krukar med ört och honungskokningar som är både läckra och läka. Att göra örtinfunderad honung har blivit ett av mina favorit sätt att använda överblivna kvistar av timjan från matlagningsmiddagen, en handfull vild mint, som hittades vid födseln, eller knopparna till en ätbar blommabukett. Det kan inte vara lättare att göra. Och om du börjar nu finns det gott om tid att göra dem till semestergåvor också.

Hur kan man använda örtinfunderad älskling? Möjligheterna är oändliga. Använd den för att söta te, citronad, frukt och bakverk. rör det i salladsdressingar och marinader; eller servera den med en ostskiva. Herbal honeys kan också användas medicinskt, till exempel salvia honung för att lindra ont i halsen eller kamille för att främja avkoppling. Jag brukar vilja skapa enkla örter, men du kan också bli kreativ och förbereda en blandning – kanske din egen signatur älskling!


Hur man gör örtinfunderad honung

Vad du behöver

Ingredienser

 • Torkade örter (se receptnot)

 • Älskling (se receptnot)

 • Utrustning
 • Rena, torra burkar och lock (halvpint och pint mason burkar fungerar bra)

 • Chopstick, trä sked handtag eller annan omrörare (undvik metall, som kan skrapa burkar)

 • Rengör duk för att torka burkfälgar

 • Sil

Instruktioner

 1. Förbered örter: Örter ska vara torra (se säkerhetsanmälan nedan) och kan vara i form av hela kvistar eller separerade löv, knoppar och kronblad. Hackade örter kan införa snabbare, men de kan också vara svårare att spänna ut. (För att torka färska örter, använd en luft- eller ugnstorkningsmetod, dehydrator eller mikrovågsugn.)

 2. Kombinera örter och honung: Placera örter i botten av en burk och fyll burken nästan till toppen med honung. Använd en pinnar eller annan redskap, rör om att täcka örterna med honung. Toppa med mer honung för att fylla burken. Torka burkfälgen med en ren trasa och täcket ordentligt.

  Tips: Märk burken med innehållet och datumet så att du inte glömmer!

 3. Ingjuta: Låt örterna införa i minst 5 dagar. Om örterna flyter till toppen, vänd burken över några gånger för att hålla dem väl belagda. För en mer intensiv smak, fyll i ytterligare en vecka eller längre.

 4. Anstränga: Spänn honungen i en ren burk. Beroende på volymen honung och örter och storleken på silen, kan det hända att du måste göra det i steg. (Tips: Använd överblivet örter för att göra en tisan.)

 5. Lagra: Förvara honungen i en tätt täckt burk på en sval, torr plats. Det kommer att vara i obestämd tid.

Receptanteckningar

Grundformel: Använd ca 1-2 matskedar av torkade örter per 1 kopp (8 uns) honung.

Honung: En lätt, mild smakad honung fungerar i allmänhet bäst. (Använd Honey Locator och stödja dina lokala bin och biodlare.)

örter: Använd en enda ört eller en kombination. Rosemary, salvia, timjan, mint, citronmelé, lavendel, kamille, rosenblad och tallnålar gör alla underbara infunderade honeys. Du kan också använda kryddor som vaniljbönor, kanelstänger och stjärnanis. Örter ska vara torra; se anvisningarna nedan.

En anmärkning om säkerhet:

Även om vissa människor gör infused honeys med färska örter, kräver denna process för torkade örter för att begränsa vattenaktivitet och tillväxten av Clostridium botulinum sporer. För mer information, se Clemson Extension’s Är örtinfunderad honung säker att förbereda hemma?


Vill ha mer smarta handledning för att få saker gjort runt hemmet?
Se mer Så här postar du
Vi letar efter bra exempel på din egen hushållsunderrättelse också!
Skicka in dina egna handledningar eller idéer här!

(Bilder: Emily Ho)

  19 Cheesy Soppa att göra ikväll!