Hur man gör Nutella Crêpe Cake

Några efterrätter gjordes just för Pinterest – och för adoring oohs och aahs av en rapt folkmassa. Det var bara en fråga om tid innan den känsliga franska klassiken, gâteau de crêpes, blev efterrätten som slår. En stapel av vad som verkar som tusen papper-tunna crêpes, smörgås med böljande grädde, denna efterrätt föddes hundratals år för tidigt för Instagram, men det är tillbaka – och det är en internetupplevelse.

Om du har sett dessa choklad- och Nutella crêpe-kakor i ditt Pinterest-flöde, låt oss vara den första som berättar: de är inte så svåra, och om du är redo att försöka har vi den bästa, mest idiotsäkra metoden för att skapa en crêpe tårta som kommer att stunna dina vänner och göra dig stråle med prestation.

Heavenly Nutella Crêpe Cake: Se på videon

(Bildkredit: Lauren Volo)

Nutella crêpe tårta kan bara vara den bästa obehagliga efterrätten du inte har gjort ännu, och det är OK eftersom det här receptet har alla avsikt att göra ditt första försök att förbereda denna höga konfekt – ibland kallad gâteau de crêpes, mille-crêpe tårta eller tusenlags crêpe tårta – en framgångsrik.

Med lager av tunna, lacy pannkakor suspenderade mellan virvlande moln av en rik choklad- och hasselnötsgrädde är hemligheten till denna efterrätt en fyllning som stannar sätta en gång kyld. Inget glider och glider här! När din kniv skär genom kakan avslöjas de snyggt staplade skikten av crêpes och Nutella-kräm, vilket visar allt ditt hårda arbete.

I det här receptet kommer vi att gå igenom vår enkla, felfria metod för att göra crêpe tårta. Den innehåller en smart crêpe smet och en fyllning du är förmodligen redan bekant med. Tillsammans med några extra tips vävda i varje steg, är du på väg till en tuffa crêpe tårta som är värd för all ansträngning och tillbedjan.

Vad är en Crêpe tårta?

En crêpe tårta, eller gâteau de crêpes, är en fransk efterrätt gjord av många crêpes skiktat med fyllning mellan. Denna tårta har funnits i några århundraden, men det var inte känt i USA förrän för ett decennium sedan, när vissa bagerier började hona det och kakaälskare blev arg för det. När Nutella-vilden mötte crêpe-tårtanfenomenet föddes en efterrättsensation.

(Bildkredit: Lauren Volo)

The Best Crêpes för detta tårta

Detta recept är så enkelt, verkligen! Det har bara två huvudkomponenter, och det är det sätt lättare än till och med den enklaste smörkål-festooned födelsedagstårta.

De bästa crêpesna för crêpe tårta är lite annorlunda än de du skulle göra för att servera med citron och socker. De har ett särskilt jobb att göra här; mestadels för att vara de läckra, men robusta lagren som inte går soggiga inför allt det läckra smörgåset. I detta recept har våra crêpes lite stabilitet tack vare ett extra ägg i smeten och en längre vilotid i kylskåpet. Här är några viktiga tips om hur du gör de bästa crêpesna för denna här tårta.

1. Crêpe kakor fungerar bäst med en tunn crêpe, men inte för tunn.

Traditionellt är crêpes extremt tunna, nästan diaphanösa och lacey. I en crêpe kaka är stabilitet absolut nödvändigt och en nypa tjocklek går långt. Inte pannkaka tjock, men inte heller smutsig. Det finns ytterligare ett ägg i smeten som vanligt, och det får lov att sitta ännu längre än vanligt än kylskåpet. Det betyder att det är dags att kombinera helt, vilket ger extra bindningsförmåga medan den fortfarande är ljus. Det är inte en stor skillnad, men den lilla förändringen hjälper verkligen.

2. Crêpes måste smaka bra också.

Ingen vill äta ett lager av kartong, oavsett hur yummy fyllningen är. För en tårta bör crêpes vara en snygg söt, lite salt och mild smakad. Det är Academy Award-nivå stödjande spelare i denna tårta, så det behöver ge en bra prestanda på egen hand.

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Crêpe kakor kan ha raka eller vågiga kanter.

När du gör crêpes kan kanterna ibland bli skarpa och bryta. De tenderar också att bli vågiga på kanterna när de torkar. Det finns två lösningar.

 • För att förhindra torra crêpes: Stacka varma varma crêpes mellan lager av pergamentpapper så att de inte torkar ut när de svalnar.
 • För att bekämpa tunna kanter: En liten variation på crêpe-tekniken hjälper till att lösa det tunna kanten. Vanligtvis skapas crepes genom att hälla lite smet i mitten av pannan och virvla runt det, vilket resulterar i mycket smala kanter. Crêpes startade med smeten hälld i en kant, virvlade runt från kant till kant runt omkretsen och över mitten och sedan tillbaka till omkretsen, hjälper till att göra en jämnare crepe.

Throwaway Crêpes?

Den första eller två crêpesna betraktas som “throwaways” och kommer sannolikt inte att se lika bra ut som resten av crêpesna, men det finns extra smet här, så du får mycket att välja mellan när du monterar kakan. De mindre underbara creperna som är oanvända kommer fortfarande att smaka bra och kan förpackas och frysas med pergamentpapper mellan lagren och lagras i upp till en månad (det vill säga om ingen gobbles upp dem först!).

(Bildkredit: Lauren Volo)

Den bästa fyllningen för Crêpe tårta

Crêpe-kakor fungerar bäst med en fyllning som både är lätt att sprida vid rumstemperatur (så det kommer inte att rycka eller riva på crepesna) och tillräckligt starkt (så det håller på sig lagren av crepes och håller dem åtskilda). Fyllningen är mellanrummet mellan crêpesna och ser bäst ut när det är lika tjockt som crêpe. När det gäller smak är fyllningen stjärnan. Fluffy Nutella buttercream erbjuder en lösning på båda frågorna.

 • Smör är mjuk och kan piskas in i en fluffig frenesi vid rumstemperatur och ändå stelnar den i kylskåpet. Den upprätthåller den luft som ger denna tårta sin hiss.
 • Florsocker och dess nypa majsstärkelse erbjuder sötma och en touch av stabilitet.
 • En liten bit av grädde (bara lite) tillsatt i smöret och Nutella emulgerar och gör denna kräm luftigare än de flesta enkla smörkroppar.

Även vid rumstemperatur håller denna blandning med tillräckligt mycket friktion för att greppa crêpesna, så glidning är inget problem alls.

Om du upptäcker att du bygger kakan så att högen inte är så rak som du vill kan du försiktigt knyta den mot en linjal, linda den snabbt och kasta den i kylskåpet i ca 45 minuter. Se till att du sätter ihop hela kakan i cylinderform när du kyler.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Skaffa bild-perfekta skivor

Crêpe-kakor kan göras en dag i förväg för att servera, förpackas väl och kylas. Strax före skivning, värm en lång tung kniv (en kockkniv fungerar bra) genom att köra bladet under varmt vatten och torka det med en pappershandduk. Skivad medan den fortfarande är kall, skär det varma bladet mycket bättre och ger mycket rena skär med färre fläckar och drag. Tvätta och torka bladet mellan skär.


Hur man gör Nutella Crêpe Cake: En enkel, misslyckad metod

Gör 1 lager kaka; serverar 8 till 10

Vad du behöver

Ingredienser

 • För crêpes (gör ca 36, ​​du behöver 30):
 • 3 1/3 koppar

  allround mjöl

 • 3 matskedar

  strösocker

 • 1 1/4 teskedar

  salt-

 • 3 3/4 koppar

  koppar ljuskräm, tung kräm eller halv och plus, plus upp till 1/2 kopp mer efter behov

 • 8

  stora ägg, slagna

 • 2 teskedar

  vanilj extrakt

 • 4 matskedar

  (1/2 sticka) osaltat smör, smält och vid rumstemperatur

 • Neutral olja, som canola, jordnöts eller avokado

 • För Nutella fyllning (gör ca 4 2/3 koppar):
 • 1 pund

  osaltat smör, vid rumstemperatur

 • 2 koppar

  florsocker

 • 1 tesked

  vanilj extrakt

 • 1 tesked

  hasselnötslikör (valfri)

 • 1

  (13 ounce) burk Nutella eller chokladhasselnötsspridning (ca 2 1/3 koppar)

 • 1/2 kopp

  tung grädde vid rumstemperatur

 • Pulveriserat socker, för dammning

 • 1/2 kopp

  mörka eller halvkorsade chokladkullar eller spåner (valfritt)

 • Utrustning
 • Bakplåtspapper

 • Matberedare, mixer eller blandningsskål med handhållen elektrisk mixer, en nedsänkningsblandare eller en handpisk

 • Fint nätfilter

 • Plastfolie

 • 7- eller 8-tums crepe pan eller 9-eller 10-tums nonstick skillet

 • Brödpensel

 • Kylplatta

 • 1/4-kopp mäta kopp eller skänk

 • Värmebeständig spatel

 • Tårta tallrik eller tallrik

 • Plastfolie

 • Köksskjuv

 • Liten offset spatel

 • Servering av tallrik eller tallrik

Instruktioner

 1. Förbereda pergamentpapper: Klippa 39 (10-tums eller lite större) kvadratiska bitar av pergamentpapper. Linje 2 stora plattor vardera med ett parchmentplåt och ställ resten åt sidan.

 2. Förbered smeten: Sifta mjöl, socker och salt i skålen av en matberedare utrustad med bladfästet eller bländaren. (Du kan också använda en elektrisk handblandare, nedsänkningsblandare eller vispa och en stor skål.) Lägg till grädde och ägg. Processera eller blanda tills den är grundligt kombinerad i en smet, klumpfri och lite skummig och bubbla på toppen, 20 till 25 sekunder (eller blanda med ett handhållet verktyg i ca 1 minut). Om det finns några klumpar, häll smeten genom en finmaskningsfilm i en annan skål och kassera klumparna.

 3. Tillsätt smöret: Tillsätt smöret och blanda tills det är fullt införlivat.

 4. Kyla smeten: Skydda med plastfolie eller om du använder en matprocessor eller mixer, överför blandningen till en skål och täck sedan om. Kyl i minst 1 timme och upp till 24 timmar.

 5. Värm pannan: Placera en kylhylla nära kaminen. Värm en 7- eller 8-tums nonstick crêpe pan eller 9- till 10-tums nonstick skillet över medelhög värme. Pensla lätt pannan med olja, bara nog att täcka botten. Värm tills det är mycket varmt, ca 1 minut, och lägg sedan pannan på en ouppvärmd brännare en stund.

 6. Koka den första crepen: Använd en 1/4-kopp mäskopp eller ladel, häll smeten i en plats på en nedre kant (men inte sidan) på pannan. Plocka omedelbart pannan, luta den och vrida smeten runt hela omkretsen och sedan över hela botten för att helt täcka in det så jämnt och tunt ett lager som möjligt. Häll eventuellt överskott av smeten i skålen. Placera pannan på värmen igen. Koka tills kanterna är ljust bruna och botten har blivit en blekguldbrun, 45 sekunder till 1 minut (kik genom att lyfta en kant något med en spatel). Försiktigt arbeta spateln under crêpe och försiktigt vända den över, hjälpa den med fingertopparna om det behövs. Koka den andra sidan tills den har några bruna fläckar och det finns ingen rå smet, 45 till 50 sekunder. Plocka upp pannan och skjut crêpe på 1 av plåtarna kantade med pergament. Täck crêpe med ett annat parchmentblad.

 7. Koka resten av crêpesna: Upprepa processen med resterande smet, stapla ca 15 crêpes på varje platta med pergament mellan vardera. Täck översta crêpe av varje stapel med pergament. Om smeten tjocker utöver konsistensen av tung grädde när du lagar mat, tillsätt lite mer kräm eller halv och en halv, 1 matsked åt gången och rör om att kombinera innan du gör mer crêpes. Pensla pannan med olja efter att 8 eller 10 crêpes är gjorda för att säkerställa att de blir lätta att vända och glida snyggt ut ur pannan. Du borde ha 32 till 34 crêpes när du är klar.

 8. Wrap och kyla crêpesna: Vik staplarna, fortfarande på plattorna, i plastfolie och kyl i 30 till 45 minuter innan kakan monteras. Under tiden förbereder fyllningen.

 9. Grädda smöret och sockret: Placera smöret i skålen av en stativblandare utrustad med en paddlefäste. (Alternativt använd en elektrisk handblandare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills mjuk och fluffig, ca 2 minuter. Tillsätt det pulveriserade sockret och slå på medelhastighet, skrapa botten och sidorna av skålen tills den är helt införlivad, ca 2 minuter.

 10. Lägg till smakämnena: Tillsätt vanilj- och hasselnötslikör om du använder, och slå på medellång hastighet tills den kombineras. Tillsätt Nutella och fortsätt att slå på medellång hastighet tills den är fullständigt kombinerad och det finns inga strimmor av Nutella eller smörsockerblandningen.

 11. Lägg till grädden: Tillsätt kräm och slå tills fyllningen är ljusare, mycket fluffig och lätt att sprida, ca 3 minuter.

 12. Börja med att montera och fylla crêpe kakan: Ta bort crêpesna från kylskåpet och ta av plastfolien. Ta 1 crêpe från högen (håll alltid toppen crêpe täckt med pergament när du monterar så att den inte torkar ut) och använd käsklippare för att trimma eventuella orörda trådar eller ojämna kanter. Placera den trimmade crêpe på en serveringsfat eller tallrik. Använd en offset spatel, sprid försiktigt 2 generösa matskedar av fyllningen jämnt över crêpe, vilket lämnar omkring en 1/2-tums avgränsad kant.

 13. Lag de följande 13 crêpesna: Trim ytterligare en crepe efter behov. Placera den ovanpå den första och upprepa med att sprida på påfyllningen. Upprepa med 12 mer crêpes. Du kommer ha några extra crêpes, så om man inte är den vackraste, sätt den åt sidan och fortsätt med nästa crêpe. När crêpesna staplas och varje lager fylls, kommer vikten av dem att försiktigt trycka fyllningen ut till kanterna.

 14. Layer de kommande 10 crêpesna, lämnar en mindre kant: Stack och fyll 10 mer crêpes, och lämna en 1/4 tum gräns upptäckt på var och en.

 15. Lag de sista 5 crêpesna utan kant: Stack och fyll 5 mer crêpes, sprida fyllningen hela vägen till kanterna. Placera den sista vackra crêpe på toppen (den 30: e), men täck inte den med fyllning.

 16. Wrap och kyla kakan: Vik plastplast runt kakan och under serveringsplattan för att täcka hela grejen. Kyl till fast och kyld, minst 45 minuter och upp till 1 dag.

 17. Garnera och skiva: Unwrap och garnera toppen med pulveriserat socker och chokladkrullar eller spåner om så önskas. Kakan är bäst skivad kall: värm en lång tung kniv genom att köra bladet under varmt vatten och torka sedan med en pappershandduk innan du skär. Det varma bladet skär genom mycket bättre och ger mycket rena snitt med färre fläckar och drag. Värm och torka bladet mellan skär.

Receptanteckningar

Gör framåt: Du kan göra crêpesna i förväg, linda dem väl och kyla i upp till 2 dagar eller frysa i upp till 1 månad. (Om det är fryst, tina i kylskåpet över natten.) Fyllningen kan tillverkas, täckas och kylas upp till 2 dagar framåt. Låt det sitta vid rumstemperatur i ca 1 timme för att mjuka, blanda sedan med en elektrisk handblandare eller vispa tills ljusare i färg och mycket fluffig, ca 2 minuter innan du fyller kakan.

Lagring: Den färdiga kakan kan hållas, tätt omslagen, i kylskåpet i upp till 2 dagar.