Hur man gör nötkött jerky i en dehydrator

Beef jerky är ett bra sätt att få lite hämta mig under dagen och det är en bra ta med mat för dina sommarturer eller backpacking-äventyr. Även om det är proteinförpackat och stort bränsle för din kropp, är det inte precis billigt eller så smakfullt som det kan vara, det vill säga tills du gör det själv. Det tar väldigt lite prep tid och kan göras för att tilltala även den mest persnickety gommen.

Jerky är ett bra sätt att använda kvarvarande kött som hänger sig runt din frys eller utnyttja sommarförsäljningen i mataffären. Det är också ett enkelt sätt att använda små bitar av kryddor eller smakämnen du kanske har ljugit runt.

Här är några tips innan du börjar:
• Torka inte över köttet. Det är en lätt sak att göra för att trots allt är ditt främsta mål att ta bort all fukt för att få din slutprodukt. Håll koll på att köttet blir skört, det är ett tecken på att det har gått för länge.
• Zip-väskor är nyckeln till marinading utan överflödig luft.
• Eliminera så mycket fett från utsidan av skäret som möjligt och välja ett magert kött till att börja med. Fettet kommer att gå rancid och kommer inte bota. Även den smakfullaste ryckiga kan göra dig sjuk om du inte följer denna tanke noggrant.
• Frysning av kött är viktigt. Efter trimning av det överflödiga fettet från köttet, släng det i frysen i några timmar för att låta det styva upp, vilket gör din skärningsprocess en bris senare.
• Väg ditt kött efter trimning. Om receptet du använder kräver 2 kg kött, köp extra när du handlar så att du får nog en gång trimmad. Annars kommer du ha extra saltig ryckig!

Recept:
• 1 1/2 till 2 pund flankbiff
• 2/3 kopp Worcestershire sås
• 2/3 kopp sojasås
• 1 matsked honung (som kan utelämnas)
• 2 teskedar nybakad svartpeppar
• 2 tsk lökpulver
• 1 tsk flytande rök
• 1 tsk rödpepparflingor

(Ytterligare smakämnen och kryddor kan tillsättas, försök att behålla alla andra tillsatser under 2 matskedar. Vitlökspulver och ingefära är några av våra favoriter att lägga till)

Trima kött med överflödigt fett. Placera den i en zip-påsen, ta bort överflödig luft och frys i 1-2 timmar.
Avlägsna från frys och skär med en skarp kniv med spannmålen. Klippa in i önskade former, långa band fungerar bra, men skära den storleken i hälften för mindre barn kan också vara bra storlek.

Placera zip-påsen i en skål och vrid kanterna över (hjälper väskan att vara öppen medan du lägger till andra ingredienser). Placera kött och andra ingredienser i påse. Ta bort så mycket luft som möjligt och täta påsar. Placera i kylskåp i 3-6 timmar. 3 timmar ger en mildare smak medan 6 timmar gör den djupare och mer livlig.

Ta bort kött och klappa torrt (vi använder pappershanddukar, gärna använda andra alternativ), lägg till dehydrator i ett enda lager. Lägg till en dehydrator (vi använder en billig modell och det fungerar bara bra, Alton Brown använder en lådafläkt och några luftfilter och det finns högre kraftmodeller tillgängliga för dem som verkligen kommer in i deras jerky-att göra äventyr)

Slå på och gå bort. Kolla på det genom hela härdningsprocessen tills du har nått köttfull perfektion! De bibehålls bäst i en lufttät behållare i kylskåpet, men kan packas och lämnas på hyllan om en kiseldioxidabsorbent tillsätts. Något som dessa.

Hemlagad jerky är en bra födelsedagspresent för en foodie, julfrisost, eller mellantidssmak utan att bry sig om kylning eller redskap!

Vilka smaker gillar du att lägga till i ditt ryckiga recept? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Relaterad: Matvetenskap: Hur köttet är härdat

(Bilder: Sarah Rae Trover)