Hur man gör mutter mjölk från mandlar, cashewnötter eller någon annan mutter

Nötmjölk är inget nytt. Faktum är att Emma gav oss lek för att göra vår egen mandelmjölk hemma för några år sedan här. Men eftersom mängden nötmjölksblandningar, muttermjölksblandningar och hybridmjölk-kokosnöt-hampa mjölkkrämer fortsätter att fylla hyllorna, undrade vi om vi kunde göra varje typ av nötkött mjölk hemma.

Svaret är en rungande “Åh hej ja!” För att du inte bara kan göra någon nötkött mjölk hemma, men det smakar också bättre, har färre ingredienser och kan anpassas åtminstone hundra olika sätt. Idag kommer vi att gå igenom processen att göra någon nötmjölk hemma med cashewnötter för en krämig, drömlik mjölkfri mjölk. När du har förstått stegen, kan du göra alla slags nötkött mjölk hemma.

Hur man gör någon nötmjölk: Se på videon

Nötmjölksgrunder

Här är den korta och söta på att göra nötmjölk hemma.

 • Köp råa nötter.
 • Blöt nötterna över natten.
 • Dränera och skölj de dränkta muttrarna.
 • Blanda muttrarna med färskt vatten.
 • Stram muttern mjölk.
 • Söt, om så önskas.
 • Chill, drick, njut.
 • Tvätta, skölj, upprepa en gång i veckan för nötkött mjölk lycka.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Förfarandet är oförändrat av de val du vill ha, men här är några användbara uppgifter om vilka nötter du ska använda.

 • Välj alltid rå nötter. Inte bara håller de längre, men de tar också mycket bättre att blötlägga och slipa och ge en ljus, ren smak.
 • Se till att nötterna är färska och den bästa kvaliteten du har råd med. Rancid nötter gör för rancid nötkött mjölk, och eftersom nötkött mjölk innebär mycket minimal bearbetning och bara två ingredienser, köpa den bästa kvaliteten du har råd.
 • Undvik skinn om möjligt. Jag föreslår aldrig att du ska skalla mandel eller pekannötter, men när du gör jordnöts- eller hasselnötsmjölk kan du ta bort skinnet genom att blöta och gnugga dem försiktigt mellan rena kökshanddukar. Detta ger en mindre chalkig konsistens och mer smak i den färdiga mjölken.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Blöt dina nötter över natten för bättre nötmjölk

Blötläggning mjuknar nötterna, vilket gör deras krämiga drömlika smaker mer tillgängliga efter blandning. Men blötläggning avlägsnar också nötternas fytinsyra och enzymhämmare, vilket gör att nötmjölken är lättare att smälta.

Soaking tider kommer att påverkas något av storleken på dina nötter. Till exempel kräver jordnötter sex timmar, medan stora cashewnötter verkligen behöver minst 12 timmar. Men här är något viktigt att notera: Du kan inte suga upp nötterna. Verkligen! Soaking nötter så länge som 48 timmar ger en mjukare, mer silkesmjölk. Så sätt dina nötter att suga på fredagskväll och blanda dem när du har tid på lördag eller söndag.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Blandning och strömmande nötmjölk

Efterblötläggning, dränering och sköljning av dina dränkta muttrar. Lägg sedan till dem i en mixer med färskt vatten för blandning. Blenderen är verkligen det bästa verktyget för det här jobbet, men en matprocessor fungerar också. Nötmjölk från en mixer är bara lite krämigare och sötare.

Efter blandning föreslår jag att jag spänner över den mjölkliknande, drickbara nötmjölken. Vissa människor föredrar att lämna sin nötköttsmjölk ostraffad, särskilt de med högdrivna blandare, men notera att osträckt mjölk kommer att separera mer i kylskåpet och måste blandas igen innan servering.

Behöver du en mjölkpåse?

Det korta svaret är nej. Nötmjölkpåsar är populära bland muttermjölkfläktar, men de behöver inte spännas. Du kan använda en finmaskningsfilm fodrad med cheesecloth som ett lätt alternativ. Du kan också använda en ren tehandduk (något tunn med en lös väv som linne fungerar bäst). En läsare föreslog även att ett rent par byxor fungerar bra i en nypa.

Hur man använder kvarvarande nöttermassa

Att göra nötkött mjölk hemma lämnar dig med en unik (och användbar och smaklig) biprodukt: mutterns ansträngda massa. Oavsett vad du gör, kasta inte bort det här! Du kan frysa det – antingen i en zip-topppåse eller i isbrickor – och dyka upp den för att kasta i smoothies. Du kan vikla mutterns massa i snabbbrödsmjöl eller pannkakor, eller tillsätt den till varm havremjöl. Min favoritanvändning? Fällning av mutterns massa i granola innan du bakar – det gör den klumpigaste, mest crunchiest granola någonsin!

Du kan också sprida ut det på ett bakplåt och baka det i en låg ugn tills den är helt torr (två till tre timmar). Denna torrnötsmjöl kan hållas fryst i flera månader och användas i bakverk.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Hur man använder nötkött mjölk

Du kan använda hemlagad nötkött mjölk var som helst du skulle använda kommersiell nötkött mjölk eller mjölk mjölk – i spannmål, i kaffe, pannkaka smeten, milkshakes, etc. Jag skulle vilja tillägga detta, men: Hemmagjord nötkött mjölk har en särskild kvalitet som kommersiell muttermjölkar inte – kanske är det bara för att du gjorde det själv – och jag tycker att det är bäst att tycka om, kallt från kylskåpet.

Töm och skölj nötterna: Tappa muttrarna genom en finmask eller avskalning, skölj dem grundligt under kallt rinnande vatten. “Src =” https://atmedia.imgix.net/37ffc76d0541b0a0c84742595da1b99cec5f3204?w=160&h=160&fit=crop “>

Blanda på hög hastighet: Pulsa bländaren några gånger för att bryta upp muttrarna och blanda sedan kontinuerligt med hög hastighet i 3 minuter. Nötterna ska delas upp i en mycket fin måltid, och vattnet ska vara vitt och ogenomskinligt. (Om du använder en matprocessor, bearbeta i 4 minuter totalt, pausa för att skrapa ner sidorna halvvägs.) “Src =” https://atmedia.imgix.net/3158060e524cdb441fcc5115ca3f71c042f8b69b?w=160&h=160&fit=crop “>

Söt till smak: Smak på nötmjölken, och om en sötare dryck är önskad, tillsätt sötningsmedel till smak. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b32013d8fc15b8c2ead90cb1c36e377733e9f22c?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör någon nötmjölk

Gör 2 koppar

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 kopp

  råa, osaltade cashewnötter, eller några råa nötter utan skinn

 • 2 koppar

  vatten, plus mer för blötläggning

 • Sötningsmedel, såsom honung, socker, agave sirap eller lönnsirap (valfritt)

 • Utrustning
 • Skålar

 • Avstrykare eller colander

 • Mätglaset

 • Blender eller matberedare

 • Finmaskad nötväska eller ostklaff

Instruktioner

 1. Blöt nötterna: Placera muttrarna i en medium skål. Täck med ca 1 tum vatten. Täck skålen med en trasa och låt sitta över natten vid rumstemperatur eller i upp till 2 dagar i kylskåpet. Nötterna kommer att klumpa ihop när de absorberar vatten och bör känna lite knäppa om du klämmer fast dem. Ju längre nötterna suger, desto mjukare kommer det att bli mjölken.

 2. Töm och skölj nötterna: Tappa muttrarna genom en finmaskningsfiltrare eller avfettare, skölj dem grundligt under kallt rinnande vatten.

 3. Kombinera cashewnötterna och vattnet i en mixer: Placera muttrarna i en mixer (eller en matberedare) och sätt i 2 koppar vatten.

 4. Blanda på hög hastighet: Pulsa bländaren några gånger för att bryta upp muttrarna och blanda sedan kontinuerligt med hög hastighet i 3 minuter. Nötterna ska delas upp i en mycket fin måltid, och vattnet ska vara vitt och ogenomskinligt. (Om du använder en matberedare, bearbeta i 4 minuter totalt, pausa för att skrapa ner sidorna halvvägs.)

 5. Spänn ut nötköttet: Linjera finmaskens sil eller kolsvamp med antingen en öppet mutterpåse eller 2 lager ostklaff och sätt över en mätkopp (eller skål om du inte har en stor nog). Häll mutterns blandning genom silen. Samla nötväskan eller ostkanten runt nötköttet och vrid nära. Kram och tryck med rena händer för att extrahera så mycket nötkött som möjligt. Du borde få ca 2 koppar.

 6. Söt till smak: Smak på nötmjölken, och om du önskar en sötare dryck, tillsätt sötningsmedel till smak.

 7. Kyl muttern mjölk: Förvara nötmjölken i slutna behållare i kylskåp i upp till 4 dagar. Spara muttermjölken för en annan användning.

Receptanteckningar

Lagring: Vänstermjölk kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar. Om den skiljer sig, skaka bara för att rekombineras.