Hur man gör kyckling parmesan

Chicken Parmesan behöver bara några saker att gå från bra till utmärkt – perfekt gyllene och fortfarande saftiga kyckling är chef bland dem. Master pounding kycklingbröst i jämn bitar, belägga dem väl, och steka sedan tills det är skarpt och kokt genom första. De andra stegen – täcker med sås och ost – kommer lätt och bara förbättrar den redan utskjutna kycklingen. Så om du letar efter att behärska denna klassiker, kommer detta recept att visa dig hur, och det börjar med kycklingen.

För bättre stekning, börja med tunnare kyckling

Kycklingparm kräver tunna, krispiga kycklingar av kyckling, så vårt första steg är att se till att de är av jämn tjocklek så att de lagar mat vid en liknande tidpunkt. Om du börjar med kycklingbröst som ligger på den större sidan, skära bröstet i halv bredd innan du dunkar.

Sköt försiktigt kycklingen till en tjocklek på 1/2 tum så skälet är tjockt nog för att vara saftigt men tillräckligt tunt för att bli skarpt. Några människor fjäril kycklingbröstet och koka de resulterande två tunna skivorna, men jag tycker att kycklingens juiciness lider. Andra skär bröstet iväg igenom, längs en bok och öppna den upp till fjärilen och punda den, men du kan sluta med ett kycklingbröst som är större än en matplatta och kommer inte att passa i en panna. Oavsett hur du skär kycklingen är en mild pounding avgörande för jämn matlagning och ömhet.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Hur pundar du kyckling??

Skär två stycken plastfolie eller vaxat papper som är tillräckligt stora för att täcka din arbetsyta eller skärbräda. Lägg en bit på den och placera en brösthalv på toppen. Placera det andra stycket plastfolie eller vaxat papper ovanpå. För att punda, kan du använda botten av en liten kastrull eller den platta sidan av köttmallet.

Tekniken? Tryck bara hårt på brösten tills de är en enhetlig tjocklek på 1/2 tum. Börja i mitten och arbeta dig ut, nudge kycklingen ner och något ut, var försiktig så att du inte rinner köttet. De tunnare ytterkanterna behöver mycket lite pounding. Observera att plasten kan drabbas av en punktering här och där, så när du är färdig med den råa kycklingen, använd inte arbetsytan för något annat förrän du har tvättat det med varmt vatten och mycket tvål.

Hur man spenderar kyckling för kycklingparmean

 1. Använd mycket olja. Kryddig kyckling måste stekas i tillräckligt med olja så att den svävar över koteletten. För en 1/2-tum tjock kotlett bör oljan vara 3/4-tums djup. Oljemängden är beroende av ytan, så om du har en större panna behöver du mer olja.
 2. Ingen termometer? Inga problem. Om du inte har en friterande termometer kan du värma oljan över medelvärme och försiktigt släppa in en liten bit (cirka 1 tum) bröd; Den ska brinna i ungefär 40 sekunder vid rätt temperatur.
 3. Skumma oljan mellan satser. Se till att skaka ut några små bitar kyckling eller bröd som faller av mellan satser för att förhindra att de brinner.
 4. Håll den skarpa skarpa tills sista sekunden. Eftersom målet är att hålla kycklingen skarpa till sista stunden, se till att toppa med sås och ost strax före bakning och broiling.

(Bildkredit: Lauren Volo)

För den bästa kycklingparmesan, använd tre ostar

Innan vi pratar ost, ett ord på såsen. Du kan använda vilken marinara du vill ha. En favorit jarred sort, den du gör av hjärtat vecka efter vecka, eller den enkla versionen vi är en fan av här. Se bara till att du gillar det. Nu pratar vi ost.

Din kycklingparmesan behöver inte bara parmesan för toppning. Upp ost-pull-faktorn genom att använda färskt och skummig mozzarella tillsammans med den revade Parma. Lyckligtvis kan färsk mozzarella hittas i alla livsmedelsbutiker. Det smakar mjölkigt och friskt, men för smält sträckning fungerar ingenting såväl som den lågfukta förpackade sorten, så jag använder båda. Koppla ihop dem med de rika och salta smakerna av realtids-nyligen riven eller strimlad Parmigiano-Reggiano, och du har en formel som inte kan slå.

Pound the chicken: Placera ett stort ark plastplast eller vaxpapper på en arbetsyta eller skärbräda och placera ett bröst på det. Skydda med en andra bit plastplast eller vaxpapper. Använd den platta sidan av köttmalleten eller botten av en liten kastrull, pund försiktigt kycklingen, börjar i mitten och arbeta utåt, tills ca 1/2 tum tjock överallt. Var försiktig så att du inte rinner köttet. Ta bort det övre lagret av plast, krydda med salt och peppar på båda sidor och överför till en stor tallrik. Upprepa med den återstående kycklingen, placera de pundade brösten ovanpå varandra om det behövs. “Src =” https://atmedia.imgix.net/53f47a2f3338856e36f79e004e6a2d87913315b4?w=160&h=160&fit=crop “>

Stek kycklingen: När oljan är klar, placera nog 2 av kycklingbrösten i pannan, var noga med att placera den närmaste delen av dig först, så om den stänker kommer den heta oljan inte att slå dig. Stek till guldbrun och skarpa på botten, 5 till 7 minuter. Vänd och koka tills andra sidan är gyllenbrun och kycklingen kokas igenom, ca 6 minuter mer. Överför till papperet handdukspläterat för att tömma. Upprepa med stekning av resterande 2 bitar av kyckling. “Src =” https://atmedia.imgix.net/1463ebdf5f5c031f9cdb7275adbd35734fb890a9?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör kyckling parmesan

Serverar 4

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 1/4 till 2 koppar

  olivolja (inte extra jungfru)

 • 1 kopp

  allround mjöl

 • 2 teskedar

  kosher salt, uppdelad, plus mer för kryddor

 • 1 tesked

  nymalt svartpeppar, uppdelad

 • 3

  stora ägg

 • 1 matsked

  vatten

 • 1 1/2 koppar

  Italiensk-kryddat brödsmulor

 • 4

  benfria, skinless kycklingbröst (1 1/2 till 1 3/4 pund totalt)

 • 1 1/2 koppar

  Marinad

 • 4 ounces

  färsk mozzarella, skivad

 • 4 ounces

  skivad mozzarella, skivad

 • 1/4 kopp

  nybakad parmesanost

 • 1/2 tesked

  rödpepparflingor (tillval)

 • Utrustning
 • Bred, djup kastrull eller kruka

 • Friterad eller godistermometer

 • Stor tallrik

 • Pappershandukar

 • 3

  grunda skålar eller 8-tums rätter

 • Plastfolie eller vaxpapper

 • Köttmallett eller liten kastrull

 • Stor tallrik

 • Tång

 • Stekpanna eller stor gryta

Instruktioner

 1. Värm ugnen och förbereda sig för stekning: Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värm till 375 ° F. Tillsätt noggrann olja till en bred, djup kastrull eller kruka så att den är 3/4-tums djup. Om du har en friterad eller godistermometer placerar du den nära kaminen eller lägger den på pannan. Linja en stor tallrik med några lakan pappershanddukar och sätt i närheten av spisen.

 2. Ställ in en brödstation: Rita upp 3 grunda skålar eller 8-tums rynkade rätter sida vid sida. Placera mjölet, 1 tesked saltet och 1/2 tsk av den svarta pepparn i den första maträtten och mixa för att kombinera. Placera ägg, vatten och kvarvarande 1 tesked saltet till den andra skålen och slå lätt med en gaffel för att kombinera. Häll brödsmulorna i den tredje maträtten.

 3. Pound the chicken: Placera ett stort ark plastplast eller vaxpapper på en arbetsyta eller skärbräda och placera ett bröst på det. Skydda med en andra bit plastplast eller vaxpapper. Använd den platta sidan av köttmalleten eller botten av en liten kastrull, pund försiktigt kycklingen, börjar i mitten och arbeta utåt, tills ca 1/2 tum tjock överallt. Var försiktig så att du inte rinner köttet. Krydda med salt och peppar på båda sidor och överför till en stor tallrik. Upprepa med resterande kyckling.

 4. Värm oljan: Värm oljen av olja över medelhög värme tills den registrerar 365 ° F till 370 ° F. Om du inte har en friterad eller godistermometer ska en 1-tums bricka som faller i oljan vara brun på cirka 40 sekunder.

 5. Bröd kycklingen: Doppa ett kycklingbröst i mjölet, vänd på kappa och klistra bort eventuellt överskott. Doppa in i ägget och vänd till kappa. Placera i brödsmulorna, klappa bra på båda sidor så att smulorna sticker. Kycklingen ska vara helt belagd. Placera på en bakplåt eller stor tallrik.

 6. Stek kycklingen: När oljan är klar, placera nog 2 av kycklingbrösten i pannan, var noga med att placera den närmaste delen av dig först, så om den stänker kommer den heta oljan inte att slå dig. Stek till guldbrun och skarpa på botten, 5 till 7 minuter. Vänd och koka tills andra sidan är guldbrun och kycklingen kokas igenom, ca 6 minuter mer. Överför till papperet handdukspläterat för att tömma. Upprepa med stekning av de återstående 2 bitarna av kyckling.

 7. Skydda med sås och ost och baka: Placera kycklingen i en stor stekpanna eller en stor gryta i ett enda lager. Strax före servering, sked marinarsåsen över skivorna och topp med mozzarellaosterna. Strö med parmesan och röda pepparflingor om de används. Baka tills ostarna är helt smälta och parmesan är lättbrunad, ca 10 minuter. Servera omedelbart.

Receptanteckningar

Livsmedelssäkerhet: Rengör arbetsytan och punden med varmt tvålvatten efter att ha slagit kycklingen. Kassera plastfolie eller vaxpapper.

Lagring: Retur kan lagras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar. Rewarm i låg temperatur ugnen.