Hur man gör klassisk röd sammet tårta

Jag hade aldrig hört talas om eller smakade röd sammetskaka tills jag kom till Atlanta för 10 år sedan. Jag flyttade till söder precis som denna gåtfulla tårta återigen ökade till popularitet och röd sammet blev bakad som kakor, munkar och till och med en beläggning för stekt kyckling. Det som följde var att jaga det här receptet för de närmaste 10 åren. Jag bakade en betorfärgad version, och en annan gjorde crimson med koncentrerad granatäpplejuice. Jag bakade röd sammet med och utan dess signaturvinäger. Jag försökte olika kakaopulver och varje röd matfärg under solen.

Detta recept är det jag bakar för min familj en gång om året. Det tar sin cue från bitar och bitar av röd sammet kaka lång och storied historia. Kakan i sig är starkt baserad på klassiken, med en röd färgfärg – alltid en valfri ingrediens – för att skapa den signaturskarlettfärg vi känner till idag. För frosten ger vi dig två alternativ. En är den mycket traditionella kokta mjölken frostning och den andra är den mer nyligen populära fläskosten frosting. Båda är läckra alternativ – det kommer bara ner till vad du letar efter.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Vad är rött sammetskaka och varför är det rött?

Utan färgning är röd sammet en typ av kakao kaka med en snertäng av kärnmjölk. “Sammet” i röd sammetskaka hänvisar till kakans stil och dess lilla, smuliga konsistens, komplimanger av vinäger och bakpulver i detta recept. Jag har bakat röd sammetskaka utan tillsats av bakpulver och ättika och fann att resultatet är en starkare kaka (inte så flätig) med mindre smak. Ojämnt som det kan vara, det här tillägget gör för en distinkt tangy kaka som är allt annat än vanlig.

Moderna röda sammetkakor är gjorda skarlet med rött matfärg. Dess historiska mahogny nyans kan ha varit resultatet av obearbetad kakao, sockerbetor eller en kemisk reaktion i kakan. Det var inte förrän Adams Extract Company började förpacka en röd sammetskakablandning med en flaska rött färgämne på 1930-talet som röd sammet gick från auburn till scarlet.

Tider och trender har fortsatt att diktera kakans färgning. Under andra världskriget bytte många bagare från färgämne till betor som en följd av rationering, och återigen ersattes ofta rött färgämne under 2000-talet till följd av oro över hälsoeffekterna av rött färgämne.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Vad om färgen i detta recept?

Du kan säkert lämna den röda färgen ur denna tårta eller minska dess mängd som du känner dig bekväm. Alternativa och naturliga färgämnen finns också i de flesta livsmedelsbutiker dessa dagar också. Men kakan kommer att bli mer kastanj i färg som ett resultat.

En liten bit av röd sammet historia

Velvet kakor har bakats sedan 1800-talet. Röd sammet har rötter i viktorianska kakor bakade med mandelmjöl, kakao, kärnmjölk och kaffe, vilket ger kakan en rödaktig nyans. En del debatt är kvar om kakans kemi gav den röda sammet sitt namn eller om “rött” blev sitt smeknamn för bruket av brunt socker, vilket vanligen kallades för “rött socker” före 1920-talet (och framför allt i Söder).

Röd sammet är ofta associerat med andra södra kakor, såsom kolibri eller kokosnötkaka. Trots detta rykte var modern röd sammetskaka faktiskt populär på Waldorf-Astoria i New York och senare av Adams Extract Company. Adams är särskilt Texas-baserad, vilket kan ha lett till den sydliga historien.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Det bästa kakaopulveret för röd sammetkaka

Naturligt kakaopulver är bäst för röd sammetkaka. Det är surt och används oftast i bakning recept som syrs med bakpulver. Naturligt kakaopulver är också lättare, vilket ger kakan en djupare röd, snarare än tegelröd färg som holländsk processkakao skulle ge.

En djupare dykare i kakao: Den bästa kakan för röd sammetkaka

(Bildkredit: Lauren Volo)

A Välj ditt frostande äventyr

På samma sätt som kakans nyans har röda sammetrörelser förändrats med tiden och trenderna. En kokt eller rouxbaserad frostning som kallades Ermine-frostning var populär under 1800-talet och igen under andra världskriget, eftersom frostningen använder mindre smör och socker än de flesta frostningar. Grädde ost frosting blev inte populär till 1960-talet som en toppning för morotkaka, när det förmodligen gjorde sin väg också på röda sammet kakor. Min uppfattning om hur bagare flyttas från ermine frostning till gräddeost är helt enkelt att båda frostningarna är en krämig vit, med en liten korn och en virvlande finish.

 • Creme ost frostning: Idag regerar gräddosts frosting högsta. Cream Ost frostning förbättrar kakans tang medan beläggning det i ett extra lager av rik smak. Så om du letar efter ren dekadens eller en tårta som liknar de som är populära i bakverk idag, gå med det här härliga alternativet.
 • Kokt mjölk eller ermine frostning: Ermine frostning är lite mindre söt än gräddeost, men erbjuder mer stabilitet. Om du är ett fan av glasyr, är detta ett bra alternativ. Det råkar också vara den bästa frosten för röd sammetskaka om du planerar att hålla kakan ur kylskåpet i flera timmar eller om du är i ett särskilt varmt klimat.
 • Vispgrädde frost: Det är också värt att notera att några röda sammetkaka recept kallar piskad glasyr, och så skulle det vara perfekt att använda det här också. Bara vet att det inte kommer att behålla lika bra som antingen cream cheese eller ermine frosting.

Vispa ihop de torra ingredienserna: Vispa mjöl, kakao, bakpulver och salt i en medium skål. Bakpulver kommer att läggas till i slutet av blandningen, så lämna det här för tillfället. “Src =” https://atmedia.imgix.net/b705add4cdf5d8660cfb68a90302fbab1bc95411?w=160&h=160&fit=crop “>

Lägg ägg och matfärgning: Blanda med låg hastighet, lägg äggen i taget och slå tills de är helt integrerade. Lägg till matfärgen och vanilj och slå tills det är väl kombinerat. “Src =” https://atmedia.imgix.net/28df5ba158272a4f1146e12e0fcd5ec399e6084c?w=160&h=160&fit=crop “>

Blanda i ättika och bakpulver: Kombinera ättika och bakpulver i en liten skål eller mätbägare, det kommer att fizza upp betydligt. Tillsätt blandningen omedelbart till kaksmelten. “Src =” https://atmedia.imgix.net/a470cb295310ca9dd3557d96fd312517ab0bc8be?w=160&h=160&fit=crop “>

Baka kakorna: Dela smeten jämnt mellan pannorna. Baka till kakorna drar bort från krukans sidor och topparna fjädrar tillbaka när de rörs försiktigt, 20 till 25 minuter. “Src =” https://atmedia.imgix.net/ded59aae679bc22562133098bb6941e4c022122d?w=160&h=160&fit=crop ” >


Hur man gör klassisk röd sammet tårta

Gör 10 till 12 portioner

Vad du behöver

Ingredienser

 • För kakan:
 • Matlagningsspray

 • 1 3/4 koppar

  allround mjöl

 • 3 matskedar

  naturligt osötat kakaopulver

 • 3/4 tesked

  bakpulver

 • 3/4 tesked

  fint salt

 • 1 1/2 koppar

  strösocker

 • 3/4 kopp

  canola eller annan neutral olja

 • 2 stor

  ägg

 • 1

  (1 ounce) flaska röd mat färgning

 • 2 teskedar

  vanilj extrakt

 • 1 kopp

  kärnmjölk

 • 1 tesked

  bakpulver

 • 1 tesked

  äppelcidervinäger

 • 1 sats

  perfekt grädde ost frosting eller kokt mjölk frosting

 • Utrustning
 • Bakplåtspapper

 • 2

  (9 tum) runda kakor

 • Stativ eller elektrisk handblandare

 • Måttkoppar och skedar

 • Gummi spatel

 • Kylplatta

Instruktioner

 1. Förbered kakorna och värm ugnen: Ordna ett ställ i mitten av ugnen och värma till 350 ° F. Coat 2 (9-tums) runda kakor med matlagningsspray. Läng botten av pannan med pergament papper rundor; avsätta.

 2. Vispa ihop de torra ingredienserna: Vispa mjöl, kakao, bakpulver och salt i en medium skål. Bakpulver kommer att tillsättas i slutet av blandningen, så lämna det här för tillfället.

 3. Grädde sockret och oljan: Placera sockret och oljan i en stativblandare utrustad med paddlefästet. (Alternativt använd en elektrisk handblandare och stor skål.) Slå på medellång hastighet tills den lyser i färg, ca 4 minuter.

 4. Lägg till ägg och matfärger: Med mixern på låg hastighet, lägg äggen i taget och slå tills de är helt integrerade. Lägg matfärgen och vanilj och slå tills den är väl kombinerad.

 5. Tillsätt mjöl och kärnmjölk: Stoppa mixern och skrapa ner skålens sidor med en gummispatel. Använd en stor sked för att tillsätta ca 1/3 av mjölblandningen till mixern. Blanda på låg hastighet tills allt mjöl har införlivats. Häll långsamt i 1/2 av kärnmjölk och blanda tills den är kombinerad. Repetera skrapa ner skålen, tillsätt ytterligare en tredjedel av mjölblandningen, resterande kärnmjölk och slutligen den sista 1/3 mjölken.

 6. Blanda i ättika och bakpulver: Kombinera ättika och bakpulver i en liten skål eller mätkopp. det kommer att fizza upp betydligt. Tillsätt blandningen omedelbart till kaka smeten.

 7. Blanda smeten väl: Fortsätt att blanda smeten i ytterligare 3 minuter efter tillsats av natronblandningen. Detta kommer att säkerställa att sodavatten fördelas jämt i hela kakan.

 8. Baka kakorna: Dela smeten jämnt mellan pannorna. Baka till kakorna drar bort från krukans sidor och topparna fjädrar tillbaka när de rörs försiktigt, 20 till 25 minuter.

 9. Kyla kakorna: Kyl kakorna i pannorna i 15 minuter på en kylkylare och vänd sedan kokkärlen för att ta bort kakorna. Kyl helt före frostning.

Receptanteckningar

Lagring: Den kylda, oförstörda kakan kan lindas i plastfolie och förvaras i kylskåp i upp till 1 dag. Frostat kaka kan lindas löst i plastfolie och förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar. Låt komma till rumstemperatur före servering.

Gör framåt: Röda sammetkakor kan bakas och förvaras tätt inkapslad i kylskåpet i upp till 3 dagar eller fryst i 3 månader. Tina vid rumstemperatur i 1 timme före frostning.