Hur man gör jordnötssmör Scotcheroos

(Bildkredit: Emma Christensen)

Har du någonsin haft en scotcheroo? När jag växte upp i Minnesota var ingen bakgårdskockout, födelsedagsfest eller pizza-middag efter Little League komplett utan en platta hög med dessa rutor. Tänk dig om Rice Krispies-behandlarna hade kollapsat med en burk jordnötssmör och sedan fick doused i en smält medley av choklad- och smörkorschips. En osannolik kombination? Kanske. Insanely bra? Det kan du ge dig på.

Om du inte växte upp med dessa måste du – jag upprepar, måste – prova dem i sommar. Att göra en sats som är tillräckligt stor för att mata hela grannskapet tar bara några pantry ingredienser och ca 15 minuter, så ingen ursäkter. Här är vad du ska göra.

(Bildkredit: Emma Christensen)

Du kan inte slå en klassiker

Det här receptet från Kellogg s är nästan perfekt. Jag är säker på att du kan hitta sätt att tweak och anpassa detta recept om du verkligen ville, men originalet är så bra, varför stör? Dessa stavar tillverkas genom att blanda puffad risflingor med en varm jordnötssmörblandning och sedan toppa den med smält choklad och smörkretsflis.

Resultatet är något mer än summan av dess delar. Trots den hälsosamma dosen av jordnötssmör smakar inte barerna verkligen jordnötssmör-y. Inte heller smakar de exakt som smörgås. De är någonstans i mitten. Lägg till en bra dos choklad för att se till att alla baser är täckta. Scotcheroos är också fantastiskt snygga, och sedan har plattan satt på picknickbordet en timme eller två, de är ännu bättre (lita på mig).

(Bildkredit: Emma Christensen)

Köpa ingredienser för Scotcheroos

Du kan gå som fancy-byxor eller som generisk-butik-märke som du vill med scotcheroos. När jag var barn var det Skippy jordnötssmör, Rice Krispies spannmål, och Nestle chokladchips och smörgåsflis. Uppgradering av ingredienserna gör en mer vuxen scotcheroo, men det är inte så stor av en förbättring som jag stör om att söka ut speciella ingredienser när jag gör dessa. Använd det du har i ditt skåp, och det borde vara bra. (En anteckning: Du kan göra dessa med naturligt jordnötssmör, men använd en mycket krämig sort, och om oljan har separerats, blanda den mycket bra innan du gör staplarna.)

En sak som du inte kan hoppa över, och som jag tror behöver bara accepteras i detta recept, är majssirapen. Detta är en nödvändig ingrediens för den chewinessen; utan det, barerna tenderar att vara hårda och spröda – väldigt ledsen. Du kan använda ris sirap eller andra majssirap substitut, men jag tycker att smaken bara är inte densamma.

Scotcheroos

Häll chokladet över spannmålsstängerna: Använd en spatel för att skrapa varje sista bit smält choklad på staplarna. “src =” https://atmedia.imgix.net/67da1b830aeae3f05558b058ced6a772fd09146f?w=160&h=160&fit=crop “>

Skär i enskilda barer: Om dina barer har kylts, låt dem komma till rumstemperatur i en halvtimme eller så innan du skär eller serverar. Lyft stavarna ur pannan genom att lyfta på pergamentet. Använd en vass kniv för att klippa staplarna i 20 rutor. “Src =” https://atmedia.imgix.net/9c4094ddabfe9ab6395c4766629965e31f341858?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör jordnötssmör Scotcheroos

Gör 20 rutor

Vad du behöver

Ingredienser

 • 6 koppar

  puffad risflingor, som riskrispies

 • 1 kopp

  socker

 • 1 kopp

  ljus majssirap

 • 1 kopp

  krämig jordnötssmör (se receptnot)

 • 1 kopp

  halvt söt chokladflis

 • 1 kopp

  butterscotch chips

 • Utrustning
 • 9×13-tums bakpanna

 • Bakplåtspapper

 • Nonstick bakspray

 • Stor blandningsskål

 • Medium kastrull (minst 3 kvartar)

 • Värmebeständig spatel

 • Värmebeständig skål

 • Vass kniv

Instruktioner

 1. Få allt klart: Dessa barer är verkligen inte svåra, men när du börjar, är det bäst att fortsätta. Om du har stopp i mitten kan såsen överkoka eller härda för mycket för att röra sig i spannmålen. Först, rikta bakpannan med pergament och belägg det jämnt med nonstick spray. Mäta sedan det puffade riset i en stor mixskål. Mäta socker och majssirap i en mellanskål och ha jordnötssmöret färdigt i närheten. Kombinera choklad- och butterscotch-chipsen i en värmebeständig skål och lägg åt sidan.

 2. Koka socker och majssirap: Ställ pannan med socker och majssirap över medelvärme. Rör om att bilda en sandpasta och sluta sedan omröra. Låt blandningen koka – när det värms kommer sockret att lösa upp och blandningen blir klar. När blandningen är i full koka med bubblor som täcker hela ytan, ta bort pannan från värme.

 3. Rör i jordnötssmöret: Medan sirapen fortfarande är mycket het, rör i jordnötssmöret för att bilda en tjock, blank saus.

 4. Häll jordnötssmörsås över det puffade riset: Häll lite sås över det puffade riset, rör det och häll lite mer. Fortsätt tills hela såsen har lagts till. Fortsätt försiktigt rör det puffade riset ytterligare några sekunder tills spannmålen är jämnt belagd och inga fickor av sås kvar.

 5. Överför spannblandningen till bakfatet: Smörj dina händer eller spraya med lite olja och tryck blandningen ordentligt och jämnt i pannan.

 6. Smält chokladchips och smörgåsflis: Smälta flaskorna i mikrovågsugnen högt i 30 sekunder, rör sedan om. Upprepa tills bara några små klumpar kvarstår. Rör tills de sista klumparna är upplösta. (I min mikrovågsugn tog detta tre intervall på 30 sekunder, eller 1 1/2 minuter totalt.)

 7. Häll chokladet över spannmålsstängerna: Använd en spatel för att skrapa varje sista bit smält choklad på staplarna. Glatt i ett jämnt lager med spatelns baksida.

 8. Kall tills choklad blir fast: Låt staplarna fasta i några timmar. När chokladet har fastnat täcker du staplarna tills de är färdiga att servera. På en varm dag kan du behöva lägga stavarna i kylskåpet för att chokladtoppet ska sättas in.

 9. Skär i enskilda barer: Om dina barer har kylts, låt dem komma till rumstemperatur i en halvtimme eller så innan du skär eller serverar. Lyft stavarna ur pannan genom att lyfta på pergamentet. Använd en vass kniv för att skära staplarna i 20 rutor.

 10. Lagring av staplarna: Scotcheroos kommer att hålla i minst en vecka eller längre, och serveras bra när som helst. Håll stavarna i en lufttät behållare vid rumstemperatur. Om det är varmt och chokladet mjukas för mycket, kan du lagra staplarna i kylskåpet. Låt dem bara komma till rumstemperatur innan de serveras eller de kommer vara spröda.

Receptanteckningar

Anpassad från Kellogg’s riskrispies

Scotcheroos med naturligt jordnötssmör: Du kan göra dessa med naturliga och organiska jordnötssmörare, men använd en mycket krämig sort. Om oljan har separerats, blanda den mycket bra innan du gör stavarna.

Särskilda K-barer och Scotcheroos med andra spannmål: Vi har också gjort dessa barer med Special K Cornflakes som barn – de är fantastiska! Jag har också sett versioner gjorda med Chex och andra spannmål.