Hur man gör en klassisk whisky sur

En whisky sur är din för att göra året runt. Det är uppfriskande nog att hålla koll på en spritz under de varma sommarmånaderna, och så passande under de kallare årstiderna. Även om du inte är en whiskyfläkt (som bryter mitt hjärta), kanske du fortfarande befinner dig över en välgjord whisky sura. Det är så bra! Hemligheten använder färska ingredienser.

Det är en så lätt cocktail att göra hemma, och perfekt för underhållande gäster. Det finns inget bättre än att höra det ooh! från din gäst när du lämnar dem en coupe glas fylld med whisky sur godhet.

För att komma igång behöver du lite bourbon, citronsaft, enkel sirap och ett litet ägg (valfritt, men mer på detta lite).

(Bildkredit: Lauren Volo)

De bästa whisky sura ingredienserna

Bourbon: Att välja ett bourbon för denna cocktail ska inte vara svårt. Jag rekommenderar ett bra värdeflaska, något i priset från $ 15 till $ 25. Nästa gång du är på en cocktailbar du gillar, fråga bartendern vilka specifika flaskor som helst av vilken som helst anda som de har i deras bra bar. Det här är ett bra sätt att ta reda på vad som är bra, både för din hemma och din budget.

Citron juice: Nästa upp, färskpressad citronsaft. Jag säger det igen eftersom det här är så viktigt: färskpressad citronsaft. Borta är det dags att använda billiga blandningar. Om du vill ha den absolut bästa whiskysyran du smakade någonsin i ditt liv, behöver du den riktiga färskjuice. Enkelt som det!

Enkel sirap: För sötningsmedlet använd en enkel sirap (socker upplöst i vatten). Det finns flera whisky sura recept där ute som kräver en hällbar sädsockel. Du är fri att gå denna väg, men enkel sirap kombinerar så mycket bättre, så jag föredrar och rekommenderar det här.

Få receptet: Hur man gör enkel sirap

(Bildkredit: Lauren Volo)

Till Äggvit eller Ej Äggvit

Har du någonsin sett det fantastiska lagret av skum som vilar på toppen av en cocktail? Ja, du kan tacka äggvita för det. Till viss del är råjuvvit i en cocktail ett nytt koncept (även om det här har varit ett lur av bartenders i nästan ett sekel).

Bartenders använder äggvita i cocktails, som whiskysyran, för att ge den en rik, krämig konsistens tillsammans med ett slätt skumhuvud. För att stanna på idén om färska ingredienser, använd ekologiska ägg (eller pastöriserad om du fortfarande är på staketet). Om du är nyfiken på att det ändrar smaken, vet du bara att äggvita är smaklös. Det bidrar också till att minska surheten från citrus och binder smaken tillsammans. Det förbättrar presentationen av din whisky sura också. Kom ihåg att vi inte löser oss för något mindre än en ooh! från dig och från din gäst.

Om du fortfarande känner för att skaka din cocktail med rå äggvita är bara för mycket för att mage, var det gärna att lämna det!

(Bildkredit: Lauren Volo)

Bygga din Whisky Sour

När det är dags att göra whisky sura (vilken är den bästa delen), vill du skaka den. En allmän tumregel är om en cocktail innehåller bara sprit, då vill du röra. Om en cocktail innehåller juice, mejeri eller äggvita, skaka du det.

Klassiska Cocktails med Lägenhet Bartender
Elliott Clark, hemcocktailentusiast och grundare av Apartment Bartender, ansluter oss denna vecka för att öppna klassen på klassiska cocktails för att para med din Great Steak Dinner. Oavsett om du är ny för att göra Martinis eller ett proffs för att blanda gammaldagsa, har Elliott tips om allt från bättre sprit till bättre barware för att förbättra ditt hem bar.

Torra skaka cocktailen. Tät skakan och skaka kraftigt i 10 sekunder. (Detta kallas en “torr skaka”. Det är bra att integrera äggvita innan du lägger is till shaker.) “Src =” https://atmedia.imgix.net/90868b53b919a8b294f3b8f80affe976a6547bb5?w=160&h=160&fit=crop “>

Stryk cocktailen. Montera en Hawthorne-filter över toppen av skakan och häll cocktailen genom en finmaskningsfilm i ett kupéglas. Detta kallas en “dubbelstamning” och den här metoden används för att fånga isfisk eller massa från den färskpressade citronsaften. ” src = “https://atmedia.imgix.net/e8ff845993f3700b438da064d1b41a2c8ba9651e?w=160&h=160&fit=crop”>


Hur man gör en Whisky Sour

Gör 1 cocktail

Vad du behöver

Ingredienser

 • 2 ounces

  bourbon whisky

 • 1 uns

  färskpressad citronsaft

 • 3/4 uns

  enkel sirap

 • 1

  äggvita från ett litet till medelstort ägg

 • Is

 • 1

  maraschino körsbär

 • Utrustning
 • Cocktail shaker

 • Hawthorne sil

 • Fint nätfilter

 • Jigger eller litet flytande mätglas

 • Stenar eller kupéglas

 • Skewer eller cocktail plocka

Instruktioner

 1. Bygg cocktailen. Placera bourbon, citronsaft, enkel sirap och äggvita i en cocktailskakare. Lägg inte till is än.

 2. Torra skaka cocktailen. Tät skakan och skaka kraftigt i 10 sekunder. (Det här kallas en “torr skaka”. Det är bra att inkorporera äggvita innan du lägger is till skakan.)

 3. Skaka igen med is. Tillsätt is, försegla igen och skaka i 7 till 10 sekunder mer för att kyla.

 4. Stryk cocktailen. Montera en Hawthorne-filter över toppen av skakan och häll cocktailen genom en finmaskningsfilm i ett kupéglas. Detta kallas en “dubbelstamning” och den här metoden används för att fånga isskär eller massa från den färskpressade citronsaften.

 5. Garnera och servera. Garnera med en spjutad maraschino körsbär.