Hur man gör en Glutenfri Pie Crust

Pie skorpe kan stumpa även den mest självsäkra bakaren. När du lägger till ett glutenfritt krav blir det överväldigande ganska snabbt. Tack och lov, med rätt mjölblandning och några enkla tekniker, kommer du snabbt att behärska en pajskskare som är både utsökt och lätt att göra.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Den bästa mjöl och stärkelse för glutenfri Pie Crust

Även om det finns en fläck av glutenfria förblandade mjölblandningar och pajskorsblandningar på marknaden, rekommenderar jag att du använder en blandning av hirsmjöl och tapiokastärkelse. Glutenfria mjölblandningar och blandningar varierar mycket från varumärke till varumärke. När du blandar ditt eget mjöl får du samma resultat gång på gång. Dessutom kan du anpassa mixen för att passa dina behov.

De viktigaste ingredienserna i denna Pie Crust Mjölblandning

 • Hirsemjöl lägger en delikat smak och krämig gul färg till skorpan, vilket gör skorpan både välsmakande och vacker. Om du inte kan hitta hirs mjöl, byt den ut med lika mycket brunt rismjöl.
 • Tapiokastärkelse förbättrar degens elasticitet. Utan gluten för att hålla allt ihop tenderar glutenfri tärskorpa att spricka när den rullas. Tapiokastärkelse skapar en elastisk deg som har en liknande vår som de som innehåller gluten.
 • Xantangummi hjälper till att hålla skorpen ihop. Under en lång tid gjorde jag glutenfri tärskorpa utan xantangummi. Skorpan var mycket svår att rulla ut. Sedan lade jag xantangummi till receptet och allting förändrades. Skorpan rullade ut vackert och bröt inte eller spröt när jag flyttade det från disken till pannan.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Fettet

Det mest väsentliga steget i pajskorpstillverkning är att skära kallt fett i mjölet. När du gör detta, täcker mjölet fettet och skapar små fettfickor i hela degen. Under bakning avger fettfickorna av ånga och lämnar ett ihåligt utrymme. De små rummen är vad som gör en fläckig skorpa.

Den bästa fettet för glutenfri Pie Crust

Från smör till fast vegetabilisk förkortning till svin, bakverkare är passionerade om vad fett fungerar bäst i pajskorpa. Här är saken: Det finns inget rätt svar. Det bästa fettet att använda beror på vilken typ av pajskorpa du föredrar.

 • Smör gör en smaklig skorpa med en fläckig krispig konsistens.
 • Förkortning gör den skarpaste pajskskorpen och är lätt att rulla sedan förkortningen, till skillnad från smör, blir inte spröd när den är kall. Å andra sidan tenderar bristskorpor att sakna smak. Det här är inte alltid en dålig sak. Om du vill ha smaken av din fyllning för att ta det centrala steget, gå med en förkortningsbaserad skorpa.
 • Ister kommer också att producera en flakig skorpa. Det är ett utmärkt val för bagare som behöver undvika både mjölk och soja. Var noga med att använda lövskikt för bästa resultat och smak.
 • Förkortning-smörblandning är den kombination som ger dig en skorpa med en bra smak och fläckig konsistens.

Arbeta fettet i mjöl

Om fettet är för varmt när du blandar degen, blandar fettet helt i degen, nästan som en när du gör kakdeg. När fettet inkorporerar helt i mjölet bakar skskan sig tätt och smuligt i stället för lätta och fläckiga. När du har mätt mjöl och fett, kyla dem, tillsammans med blandningsskålen och vattnet i minst 30 minuter. Detta steg säkerställer att fettet blir kallt medan du blandar pajdegarden. Kallfett = fläckig skorpa.

Så hur arbetar du fettet i deg utan att värma upp det? Du har två val.

 • För hand: Använd en konditorivaror eller två knivar för att skära det kalla fettet i deg. Först kan det verka som att smöret eller förkortningen bara inte fungerar i degen. De kommer; det tar bara några minuter. Du vill ha små bitar smör eller förkortning, inte större än storleken på en grön ärta, genom hela degen.
 • Matberedare: En matberedare gör det snabbt att skära fett till mjöl. Placera de torra ingredienserna i skålen på en matberedare och puls några gånger för att kombinera. Lägg sedan till det kalla fettet. Pulsen i två till fyra sekunders bristning tills inga stora fettdelar kvarstår. Som att skära fettet i hand, vill du inte ha några bitar av fett större än storleken på en ärta som dottar degen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Lägger vätska till glutenfri Pie Crust

Det är svårt att veta hur mycket vatten en pajskaka behöver tills du blandar den. Detta kan vara frustrerande. Små skillnader i glutenfritt mjöl och fett kommer att påverka hur mycket vatten du ska använda. En gång kanske du behöver sex matskedar vatten och en annan gång, även med exakt samma recept, kan du använda sju eller åtta matskedar.

Arbetar i en Mixing Bowl

Efter att ha skurit fettet i mjölet, överför degen till en stor blandningskål innan vatten tillsätts. Detta extra steg är viktigt. Det är lätt att lägga till för mycket vatten till glutenfri tårdeg när du använder en matprocessor. Glutenfri deg samlar inte på samma sätt som vete deg gör. När den bildar en boll har du vanligtvis lagt till för mycket vatten, och för mycket vatten ger en tung, hård pajskorsa. Rör i vattnet med en träsked eller gummispatel.

Så vad är nog?

När du har tillsatt vattnet vill du att degen håller ihop när du kläms. Jag föreslår att man börjar med att lägga till sex matskedar vatten. Om degen ser torr ut, eller om det finns torrt mjöl som klibbar sig på botten av skålen, tillsätt ytterligare vatten en matsked åt gången tills degen håller ihop.

Squish-testet: Trots att jag har gjort otaliga pajskorskor testar jag nog degen varje gång för att se till att jag har lagt till tillräckligt med vatten. Jag klämmer av en liten bit deg och kläm den i en boll. Sedan squishar jag det mellan mina fingrar. Jag letar efter degen att platta, inte spricka.

Efter att du har blandat degen, kyla den i minst 30 minuter. Även med noggrann hantering blir smör och förkortning varm under blandning. En vila i kylskåpet fryser det feta och gör att degen kan absorbera vattnet, vilket gör skorpen lättare att rulla.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Rullande Glutenfri Piedeg

Utan gluten för att hålla allt ihop kan glutenfri tärskorpa vara lite knepigt att rulla ut. Det är mycket mer känsligt och benäget för sprickbildning än vete pajdegod. Följ dessa två regler för att rulla ut glutenfri tårdeg.

 • Låt degen värma upp lite. Efter allt detta tal om att hålla ingredienser kalla, låter det här rådet helt enkelt fel. Men när en skorpa kommer rakt ut ur kylskåpet är smöret kallt och sprött. Låt skorpan värmas lite (ca 10 minuter i ett kök på 70 ° F) det gör det mycket lättare att rulla ut skorpan utan att det rippar och spricker. Om du gör en förkortningsbaserad skorpa, kan du hoppa över det här steget eftersom förkortning inte blir spröd när den är kall på samma sätt som smör.
 • Rul degen mellan två bitar av pergamentpapper. Istället för att rulla pajskorpan direkt på disken, rulla den ut mellan två mjölkade (se till att det är glutenfritt) bitar av pergamentpapper. Jag kan inte betona nog hur mycket lättare det här är än att försöka flytta en bit glutenfri tårdeg från räknaren till pajplattan.

Efter att ha rullat och placerat degen i plattan, kyla degen i kylskåpet i ca 20 minuter medan du förvärmer ugnen. Detta fryser det feta som kommer att värmas upp under rullande och kommer att öka skorpans flakighet.

Blindbakning Glutenfri Pie Crust

Vissa pie recept kräver att du “blind baka” skorpan. Denna term betyder helt enkelt förbakning av skorpan. Blindbakning en skorpe förhindrar att den blir soggig; Det är inte ett steg du vill hoppa över.

 1. Förvärm ugnen till 400 ° F.
 2. Pressa en bit aluminiumfolie i pajplattan, som direkt täcker botten och sidorna av skorpan. (Klipp aluminiumfolien ca 16 inches lång.) Låt överskottsfolien hålla sig rakt upp ur pannan; Tucka inte in den under pannan.
 3. Fyll pannan med torkade bönor. Pie vikter tenderar att vara för tung för glutenfri skorpa och lämna bakom små indragningar över botten och sidorna av skorpan.
 4. Baka i 15 minuter. Detta sätter skorpan. Vid denna tidpunkt kommer det inte att vara helt bakat.
 5. Ta bort pannan ur ugnen och lyft folien och bönorna ur skorpan.
 6. Minska ugns temperaturen till 375 ° F: För en delvis bakad skorpa, baka till korsets kanter börjar börja bli en ljusgulbrun, ca 5 till 8 minuter. För en helt bakad skorpa, baka till skorpan är guldbrun, ca 15 minuter.

Frysta Glutenfri Pie Dough

Pie degen fryser riktigt bra. Efter blandning, om du inte är redo att baka en paj, dela degen i halva och klistra in den i två platta, runda skivor. Skruva fast med plastfolie och lägg degenrundorna i en zip-top-fryspåse.

När du är redo att baka, ta bort degen från frysen och låt den tina över natten i kylskåpet. Tårdeg håller i ungefär tre månader i frysen. Efter tre månader tenderar det att torka ut och det gör att degen är svår att arbeta med.

Klipp i fettet: Lägg smöret eller fettbitarna. Puls i korta sprickor (ca 3 sekunder vardera) tills inga stora smörbitar kvarstår. Blandningen ska se grov, med bitar av fett inte större än en ärt. “Src =” https://atmedia.imgix.net/dd9103145b3a4f2ddac0a84203d21801142bde99?w=160&h=160&fit=crop “>

Kyla degen: Damm en arbetsyta med vit rismjöl. Dela degen i halv och klappa varje halv i en disk. Wrap varje skiva väl med plastfolie och kyla i 2 timmar. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f780268e95d74d92181ca5229bce400e4a99738f?w=160&h=160&fit=crop “>

Smörg degen mellan pergamentpapper: Lägg en 13 x 18 tums perkamentpapper på en arbetsyta och lätt damm med vit rismjöl. Lägg en bit deg i mitten av pergamentet och dryck med lite mer mjöl. Täck degen med det andra stycket parchmentpapper. “Src =” https://atmedia.imgix.net/846c05134a0a9ed4939b101bde4e47ddd5bc6d71?w=160&h=160&fit=crop “>

Linjera pajplattan: Ta bort den övre delen av pergamentet från degen. Vänd in cirkelplattan på degens mitten. Skjut din hand mellan det undre arket av pergamentpapper och din räknare. Placera din andra hand ordentligt på baksidan av pajplattan. Vrid på deg och tallrik i en snabb rörelse. Tryck försiktigt degen i kanterna på plattan och dra sedan långsamt av det övre stycket av pergamentet. “Src =” https://atmedia.imgix.net/89e434b3a02a23fe99bba3e9727ac0cab32626b6?w=160&h=160&fit=crop “>

Chill skorpan: Koka skorpan i 15 minuter innan du bakar. “Src =” https://atmedia.imgix.net/96a43cbb3daea3dde94f750d32e5bff77f7a391e?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör en Glutenfri Pie Crust

Gör 2 pajskorpor

Vad du behöver

Ingredienser

 • 2 1/2 koppar

  hirs mjöl

 • 1/2 kopp

  tapiokastärkelse

 • 1 matsked

  strösocker

 • 1 1/2 teskedar

  xantangummi

 • 1/2 tesked

  fint salt

 • 1 kopp

  (8 ounces) osaltat smör, förkortning eller lövfärg, kallt och skuren i 16 bitar

 • 6 till 8 matskedar

  kallt vatten, uppdelat

 • Vitt rismjöl, för rullande

 • Utrustning
 • Bunke

 • Träslev

 • Matberedare

 • Pastry cutter

 • Vispa

 • Måttkoppar

 • Mätskedar

Instruktioner

Anvisningar för matberedare:

 1. Blanda de torra ingredienserna: Kombinera hirsmjöl, tapiokastärkelse, granulärt socker, xantangummi och salt i skålen av en matprocessor utrustad med bladfästet. Pulsa några gånger för att kombinera.

 2. Klipp i fettet: Lägg smöret eller fettbitarna. Puls i korta sprickor (ca 3 sekunder vardera) tills inga stora smörbitar kvarstår. Blandningen ska se grov, med bitar av fett inte större än en ärt.

 3. Lägg till vattnet för hand: Överför blandningen till en stor skål. Tillsätt 6 matskedar av vattnet. Rör om med en träsked tills den bara håller ihop. Om degen verkar torr, tillsätt ytterligare vatten 1 matsked åt gången.

Blandning för handinstruktioner:

 1. Blanda de torra ingredienserna: Vispa hirsmjöl, tapiokastärkelse, granulärt socker, xantangummi och salt tillsammans i en stor skål.

 2. Klipp i fettet: Skär i fettet med en konditorivaror tills inga stora smörbitar kvarstår. Blandningen ska se grov, med bitar av smör som inte är större än en ärt.

 3. Lägg till vattnet för hand: Tillsätt 6 matskedar av vattnet. Rör om med en träsked tills den bara håller ihop. Om degen verkar torr, tillsätt ytterligare vatten 1 matsked åt gången.

Rullande skorpan:

 1. Kyla degen: Damm en arbetsyta med vit rismjöl. Dela degen i halv och klappa varje halv i en disk. Vika varje skiva väl med plastfolie och kyla i 2 timmar.

 2. Koka skorstenen till rumstemperatur: Ta bort degen från kylskåpet och låt sitta i ca 10 minuter innan du rullar.

 3. Smörg degen mellan pergamentpapper: Lägg en 13×18-tums perkamentpapper på en arbetsyta och lätt damm med vit rismjöl. Lägg en bit deg i mitten av pergamentet och dryck med lite mer mjöl. Täck degen med det andra stycket parchmentpapper.

 4. Rulla ut degen: Rul degen från mitten till kanterna, rotera degen ungefär en kvart omgång efter varje rulle. Detta håller degen runt. Rull skorpan ca 2 tum större än din panna bottendiameter. (För en 9-tums pajpanna, rulla ut den i en 11-tums cirkel. Det ger tillräckligt med deg för att täcka sidorna på pannan.)

 5. Linjera pajplattan: Ta bort den övre delen av pergamentet från degen. Vänd in cirkelplattan på degens mitten. Skjut din hand mellan det undre arket av pergamentpapper och din räknare. Placera din andra hand ordentligt på baksidan av pajplattan. Vrid på deg och tallrik i en snabb rörelse. Tryck försiktigt degen i kanterna på plattan och dra sedan långsamt av det övre stycket av pergamentet.

 6. Reparera och trimma degen: Reparera eventuella sprickor. Om någon del av degen sprickas eller rippas, tryck försiktigt tillbaka den igen. Trimma skorpans kanter. Krymp kanterna med en gaffel om så önskas. (Detta gäller en enskorpspaj. För en dubbelskorpspaj, se Receptnoter nedan.)

 7. Chill skorpan: Koka skskallen i 15 minuter innan du bakar.

Receptanteckningar

För dubbla skorpa pajer: Rul degen för den övre skorpan enligt ovan. Fyll pajen. Rulla bottenskorpan mellan två delar av pergamentpapper. Ta bort den övre delen av pergamentet. Skjut din hand mellan den nedre delen av pergamentet och räknaren. I en snabb rörelse, vänd skorpan på paj. Använd pergamentet för att recentera skorpan efter behov. Dra försiktigt av stycket av pergamentet. Trima överskottsskorpen från kanterna och vika den övre skorpan under botten. Krypa skorpans kanter tillsammans med en gaffel eller fingrar.