Hur man gör Creamed Spinat

Det finns två typer av människor i världen: människor som älskar creamed spenat och människor som inte har haft bra krämad spenat ännu. Lyckligtvis faller jag in i det förra och planerar att konvertera alla till den senare.

Det beror på att god krämig spenat är ingenting som spenat som du finner att glöda i en buffé. Godkrämd spenat är ren lyx för dina smaklökar. Det är ömt kokt spenat som sitter i en mild sås av aromatiska och färska kryddor, med precis noggrann krämig halvhalv och riven parmesanost för att hålla bladen samman i en oemotståndligt salig sås.

Godkrämd spenat är en livsförändrande uppenbarelse. Så här gör du så att du inte behöver boka det för stekhus middagar och semestrar.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Den bästa spenat för krämad spenat

Frisk babypinat är bäst för att göra krämig spenat. Eftersom det är redan ömt och mindre bittert än fullvuxen spenat, kräver det mindre matlagning och lägger till en krämighet i den färdiga maträtten. Jag föredrar också att använda spenat, eftersom de flesta sacksorter är 10 gram, vilket är det perfekta beloppet för detta recept. Om du har blad i full storlek, var god att använda dem – bara hugga dem i bitar i bitformat innan du förut.

Spinat genväg: Tina ett 10 ounce paket frusen spenat och dränera väl. Gör krämsås och tillsätt den tinade och dränerade spenaten tills den värms upp.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Tillagning av spenat för kräktad spenat

Spenaten för krämad spenat behöver kokas innan du gör gräddsåsen. Blanchering, ett snabbt dopp i kokande vatten följt av ett kallt isbad, är den föredragna metoden för att låsa i färg och tenderera spenaten. Du kan sauté eller till och med ånga spenaten, men jag har funnit att blanching kockar snabbare och jämnare – speciellt om du lagar en stor mängd spenat.

Eftersom både kokande och isbad gör spenaten våt, måste den här fukten pressas ut för att säkerställa en krämig, inte vattnig, krämig spenat. Använd samma kolander du dränerade spenaten in för att trycka ut överskjutande fukt innan du tillsätter spenaten till gräddsåsen.

Gör jag verkligen måste laga spenaten först? Det korta svaret är “ja”. Du kanske tänker: “Åh, spenatviljan vill bara i gräddesåsen, jag behöver inte verkligen laga det först!” Tyvärr har jag funnit detsamma själv, jag har hittat matlagning och dränering av spenat innan du gör krämsås att vara kritisk. Spenat släpper ut mer vatten än du kanske tror och gör en soppa, snarare än krämig sås.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Ingen kräm i krämad spenat

Du förväntade dig grädde i detta recept eller kanske även gräddost, men båda dessa ingredienser ger en tät, snarare än mjuk och krämig, krämig spenat. I stället kombineras en halv och en halv och riven parmesanost – både förtjockad med hjälp av ett litet mjöl – för att göra en sås som är både lyxigt krämig och fortfarande ljus. Du kan säkert prova en annan hård, salt ost här som Pecorino Romano eller en gammal Manchego om du har någon av dem som finns.

När det gäller de andra smakämnena, är lök och vitlök kvintesserade krämiga spenataromer, men du kan leka lite med de torkade kryddorna. Jag älskar en liten muskatmosa (tar ut ostens nytta), och torr senap och cayenne gör skålen smaken ljusare med sin syrafasthet, men du kan säkert hoppa över eller byta ut något av dessa som önskat.

Tappa och kyla spenaten: Tappa spenatgrytan i en kolv i diskbänken och kör omedelbart spenaten under kallt vatten för att stoppa tillagningen. Skaka så mycket av vattnet från spenat genom att skaka kolven. “Src =” https://atmedia.imgix.net/67bfa93976dfd773f3c1b05e4c19244a0e225e57?w=160&h=160&fit=crop “>

Gör krämsås: Smält smöret i en medium stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och koka i 1 minut. Stänk mjölet över lökblandningen och koka, omrör ofta, i 3 minuter. Rör i halva och halv. Koka blandningen, rör om långsamt och kontinuerligt tills såsen kokar och tjocknar nog för att belägga spatelns baksida, ca 5 minuter. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning tills såsen är tjockare, ca 2 minuter mer. Rör i ost, muskot, senap, cayenne, salt och peppar. Tillsätt spenat och blanda väl. Håll värmen över mycket låg värme. “src =” https://atmedia.imgix.net/e107fe8fb20119deef0c90bcdf635c964489ff69?w=160&h=160&fit=crop “>


Hur man gör Creamed Spinat

Gör 4 portioner

Vad du behöver

Ingredienser

 • 10 ounces

  baby spenat

 • 2 matskedar

  osaltat smör

 • 2 matskedar

  riven lök

 • 2 teskedar

  malet vitlök

 • 2 matskedar

  allround mjöl

 • 1 kopp

  hälften och hälften

 • 1/2 kopp

  fint riven parmesanost

 • 1/4 tesked

  nyskalad muskotnöt

 • 1/2 tesked

  torr senap

 • Nypa

  av cayennepeppar

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

 • Utrustning
 • Stor kruka

 • Durkslag

 • Heta vantar

 • Liten kastrull

 • Sked

 • Måttbägare och skedar

Instruktioner

 1. Koka spenaten: Koka upp en 4-koks kruka med saltat vatten. Tillsätt spenaten i stora handfuls tills all spenat är tillsatt och laga i 15 sekunder.

 2. Tappa och kyla spenaten: Tappa potten spenat i en kolv i diskbänken och kör omedelbart spenaten under kallt vatten för att stoppa matlagningen. Skaka så mycket av vattnet från spenat som möjligt genom att skaka kolven.

 3. Torka spenat: Använd dina händer genom att trycka spenaten mot kolanderens sidor i stora handfulla, klämma för att ta bort så mycket överskott av fukt som möjligt. Lägg åt sidan för att dränera ytterligare medan du gör krämsås.

 4. Gör krämsås: Smält smöret i en medium stekpanna över medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och koka i 1 minut. Stänk mjölet över lökblandningen och koka, omrör ofta, i 3 minuter. Rör i halva och halv. Koka blandningen, rör om långsamt och kontinuerligt tills såsen kokar och tjocknar nog för att belägga spatelns baksida, ca 5 minuter. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning tills såsen är tjockare, ca 2 minuter mer.

 5. Tillsätt ost och spenat: Rör i ost, muskot, senap, cayenne, salt och peppar. Tillsätt spenat och blanda väl. Håll värmen över mycket låg värme.

Receptanteckningar

Spinat genväg: Istället för att blanchera färsk spenat, tina ett 10 ounce paket frusen spenat och dränera väl. Gör krämsås och tillsätt den tinade och dränerade spenaten tills den värms upp.

Göra framåt: Du kan göra den krämiga spenaten upp till 1 dag framåt. Tryck plastplast eller pergamentpapper direkt på ytan för att förhindra att huden bildas. Kyl till rumstemperatur och kyl sedan. När du är redo att fortsätta, ta bort plastfolien och värm upp över låg värme tills det bara börjar bubbla.

Lagring: Förvara kvarvarande krämig spenat i kylskåpet i upp till tre dagar. Värm upp försiktigt över låg värme.