Hur man brygger bra kaffe: Häll över metoden

Jag hade en av de bästa kaffekoppen i mitt liv den andra dagen på Four Barrel Coffee i San Francisco, Kalifornien. Smidig, robust smaksatt, knappast någon surhet – du kan satsa jag njöt av det till sista droppen! Detta fantastiska kaffe bryggdes efter “häll över metod”, och det är inte svårt att kopiera hemma. Här är hur!

Jag är ganska enkel (vissa kan säga lat) när det gäller att brygga kaffe. Jag gillar inte att mänga min disk med en dryck kaffebryggare och allt som skulle kräva specialbeställda filter slår mig av. Jag dricker vanligtvis bara en kopp kaffe per dag. Denna häll över metod är perfekt för människor som jag.

En utbildad barista kanske inte håller med mig på den här nästa punkten, men jag tror att du kan ta dessa anvisningar med ett saltkorn. Jag mäter mina bönor och maler dem noggrant, och jag mäter också mitt vatten. Men då brukar jag gissa – timera tiderna genom att bara titta på klockan och jag brukar inte följa de rekommenderade cirkulära hällningsrörelserna.

Min kopp kaffe är kanske inte lika perfekt som bägaren får du på Four Barrel eller någon annan fin kaffebryggare, men klockan 7 tror jag att jag gör det bra för mig själv!

Vad du behöver

Ingredienser

28 gram (1 ounce) hela rostade kaffebönor
Kallt vatten, helst filtrerat

Utrustning

En elektrisk skala
Kaffekvarn
En enkelkopps kaffekon (se produktlänk nedan)
Ett kaffekoppfilter med en kopp
En mätkopp
En kaffekopp

Instruktioner

1. Koka vatten och uppsättning utrustning – Fyll en vattenkokare med kallt vatten och sätt det att koka.

Under tiden sätta papperskafffiltret inuti konen och skölj det med varmt vatten (jag använder varmt kranvatten). Detta hjälper till att bli av med pappersmassor och hjälper även kaffefiltret lättare.

Sätt konen med det fuktiga filtret ovanpå en mätkopp och placera båda på en elektrisk skala. Fyll också din kaffekrus med varmt vatten så keramiken värmer och sätt den åt sidan.

2. Mala kaffet – Mäta dina kaffebönor och grovmala dem. Grunderna bör likna sand, inte pulver, när du är klar. Häll grunderna i filtret och tara skalan till noll.

3. Blomsa kaffet – Häll 60 gram varmt vatten över marken, använd en cirkulär rörelse för att vara säker på att grunderna blir jämnt mättade. Låt detta sitta i en minut. Detta steg gör att kaffet kan avgas, vilket garanterar bättre smak i den resulterande koppen kaffe

4. Fortsätt att bryta kaffet – Efter en minuts blomning, börja med att tillsätta mer vatten tills skalan mäter 415 gram totalt (eller 355 gram om din skala stängs av medan grunderna blommar, som min gör, och du måste rea). Häll i en långsam och jämn ström, koncentrera sig på mitten av marken.

5. Vänta på att kaffet ska filtrera – Kaffet ska filtrera i ca 2 – 2 1/2 minuter. När strömmen av kaffe saktar till ett dropp, är din härliga kopp kaffe färdig att brygga. Doppa hett vatten ur din väntar kaffekopp och häll i det bryggda kaffet.

Ytterligare anmärkningar:

Hitta enkka kopp kaffe koner – Min favorit är Frieling keramikfilter, men du hittar plast i någon mataffär. Båda är tillgängliga på Amazon: $ 15.70 för Frieling och $ 5,99 för plast.

• Som alltid behöver du bra kaffebönor för att brygga bra kaffe, oavsett vilken metod du använder. Det är värt att leta efter det bästa.

• Om du någonsin är i San Francisco, kolla in Four Barrel: Four Barrel Coffee, 375 Valencia St (vid 15TH) San Francisco, CA 94103 / (415) 252-0800

Fler kaffebryggningsmetoder:

• Hur man brygger kaffe med en chemex kaffebryggare
• Hur man gör perfekt robust franskpress kaffe
• Kaffe Metoder: Dropppotten
• Kaffe Metoder: Vakuum Brewer
• Hur man brygger kaffe utan en kaffebryggare
• Iced Coffee: Recept, Tips och Råd

Vill ha mer smarta handledning för att få saker gjort runt hemmet?
Se mer Så här postar du
Vi letar efter bra exempel på din egen hushållsunderrättelse också!
Skicka in dina egna handledningar eller idéer här!

(Bilder: Emma Christensen)