Hur jag sparar kvarvarande Chipotles i Adobo sås

(Bildkredit: Christine Gallary)

Smokiga, kryddiga konserverade chipotles i adobo är en av mina favorit smakförstärkare. Bara en liten bit av dessa underbart rökiga, kryddiga grejer ger så mycket smak åt min matlagning, men det leder också till en av de mer irriterande aspekterna av att öppna en burk: hantera rester.

Med bara tre enkla steg kan du spara resten av burken i lättanvända portioner så att ingen av det går till spill!

(Bildkredit: Christine Gallary)

1. Blanda dem.

Chipotlespeppar i adobo sås är intensivt rökiga och kryddiga, så de är vanligtvis hakade upp för recept för att fördela värmen. Såsen används också ofta eftersom den innehåller lika mycket smak som pepparna själva.

För att rädda mig själv uppgiften att krossa dem varje gång jag behöver dem, kastar jag bara allt i burken, såsen och allt, i mixern och gör en puree! Sedan är jag kvar med en tomatpastaliknande substans som är lätt att röra om i vad jag lagar mat.

(Bildkredit: Christine Gallary)

2. Del ut.

När chipotlerna är blandade, kommer de att ligga i några månader i kylskåpet, men för äkta långvarigt lagringsutrymme, använd den här metoden för att spara tomatpasta och frysa den i uppmätta spoonfuls istället.

Rikta en bakplåt eller frysfack med vax eller pergamentpapper och använd en mätsked för att släppa dockor av puréen på den. Med kryddiga chipotles kanske du vill frysa det i både matskedar och teskedar, bara om du bara behöver en liten kick av värme.

(Bildkredit: Christine Gallary)

3. Frysa och lagra.

Frys den skedade puréen tills den är fast och överför den till en lufttät behållare eller plastfryspåse. När du behöver använda det i ett recept, tina om du har tid, men du kan också bara kasta den frusen i vad du lagar och det smälter snabbt.

Nu när du vet hur man bevarar kvarvarande chipotler, sätt dem till god användning med några av dessa läckra recept!

Recept med Chipotles i Adobo

  • Grillad Okra med kryddig Chipotle Dipping Sauce
  • Chipotle Chicken Fajitas med Creamy Black Bean Spread
  • Pastasallad med rökt Gouda, rostade paprikor och kronärtskockor
  • Snabb och enkel Turkiet Tortillasoppa
  • Slow Cooker Barbacoa Beef

→ Relaterat: Det bästa sättet att spara tomatpasta (och använd det senare)