Hur använder jag upp torkad cilantro?

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

F: Jag har precis köpt en stor väska med torkad cilantro från Nuts.com, och jag har ingen aning om hur man använder den. Jag har ingen aning om vad jag ska göra med all denna cilantro! Kan du ge mig några idéer?

Skickat av Lorraine

Redaktör: Några somrar sedan blev jag arg och uttorkad hela min trädgård. Jag menar allt – från tomater och äggplanter ner till varje ört, inklusive koriander. Den sommaren lärde jag mig två saker: Dehydrering är min favoritform av konservering, och torkad cilantro ska aldrig läggas till färsk salsa.

Aldrig.

Så jag kommer att styra dig om att använda den torkade korilan av din i allt där den friska smaken av koriander är avgörande, som en salsa eller en chimichurri sås. Använd istället det när du vill ha koriander som bakgrundsmak i söta rätter som bönor, soppor eller marinader. Torkad koriander är inte mycket smakfull till att börja med, så du måste lägga till en betydande mängd för att smaken ska komma igenom. Och då riskerar du att smaka på saker som de är belagda i sågstoft. Jag måste vara ärlig, Lorraine – torkad cilantro är lite mer problem än det är värt.

Så om det här var en impulsköp, skulle jag hålla bort nästa gång uppmaningen griper dig. Motgiften är att gå direkt till de färska örterna för att plocka upp bunkar färsk koriander. Du kan förvandla dem till en pantry ingrediens av sorter genom att frysa dem i olivolja.

Kitchn läsare, vad tycker du? Vilka sätt kan Lorraine göra i denna stora väska med torkad koriander?

Nästa fråga?