Hummus smakprov: Vi försökte 7 varumärken och här är vår favorit

Det kan inte förneka den krämiga kikärtången (känd som hummus eller hommus!) är ordentligt utsökt. Oavsett om vi längtar efter ett kryddigt eftermiddagsmat eller packar för en picknick i parken, är hummus och pita-chips praktiskt taget en universell favorit.

I vilket var en av våra mest favorit smakprov än, försökte personalen på vårt kontor sju nationella märken av traditionell hummus. Fortsätt läsa för att hitta våra tankar på alla sju märkena, liksom vårt mest favorit hummus i gruppen.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Hur vi valt de 7 varumärkena

Jag valde en mängd olika kända nationella märken av klassiskt smaksatt hummus (ingen rostad vitlök, ingen röd peppar hummus – bara de traditionella grejerna) som kan hittas vid de flesta livsmedelsbutiker över hela landet. Jag fick dem genom att besöka tre stora livsmedelsbutiker i New York City.

Dykning för en smak.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Hur vi ställer in blindprovningen

Jag köpte sju sorter av klassisk hummus, skedde det från behållaren till en klar plastkopp och tilldelade var och en ett brev. Jag fodrade sedan kopparna upp på ett bord. Självklart behövde vi pitabrombiner för att följa med dipet; Jag satte dem i två skålar i varje ände av bordet.

När folk dunked sina pitakor i varje hummus frågade jag alla på kontoret att ge mig sina tankar på alla sju märkena.

Hummusen stiger upp.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Hummus smakprovresultatet

Först verkade det som om det här skulle vara det tuffaste smakprovet vi gjort. Till skillnad från några av de andra testen, där det fanns olika visuella skillnader som differentierade uppställningen såg alla sju typerna av hummus nästan identiskt ut. Det fanns några textuella skillnader, men de var små. Alla var nyfiken (och kanske lite nervös) om hur mycket smaken faktiskt skulle variera från märke till varumärke.

Här är översikten av vad våra smakare hade att säga om varje märke hummus de smakade, i alfabetisk ordning.

Abrahams traditionella stil Hummus, 2,99 dollar för åtta ounces

Det finns några märken av hummus som jag ofta köper, och det här är en av dem. Smaksprövarna delades dock på den här. Medan vissa människor tyckte att smaken var stark och lite för djärv, tyckte andra att det var lite intetsägande och letade efter något mer. “För djärv, nästan garlicky”, sade en smakare, som hade ett mycket annat intryck från en annan tester, som kände att det var “Boring och intetsägande. Behöver lite olivolja eller någonting för att sparka upp det.”

Men den hemlagade smaken stod ut. En annan testares intryck: “Smakar hemlagad. I princip alla kikärter.”

Cedar Classic Original Hummus, $ 2.50 för åtta ounces

Många smakare kommenterade att denna hummus verkade den mest naturliga för dem. Den hade god smak, medan den inte stod ut som för djärv eller för mjukt. Och även om denna hummus har en jämn smak, har den också bra struktur. “Mmm perfekt krämig” och “Smakar det mest naturliga”, var kommentarer vi hörde.

Sabra Classic Hummus, 3,99 kr för 10 gram

Sabra är ett allmänt såld, populärt hummusmärke – och vårt test förstärkte bara det. Nästan alla smakarna kände att det var lätt identifierbart, från dess tjockare, tjockare konsistens till sin tydliga smak. “Bra smak, det är min favorit”, sa en smakare bland många som omedelbart identifierade varumärket.

Trader Joe’s Smooth & Creamy Classic Hummus, $ 2,99 för 10 ounces

Namnet ligger inte. Av vadslaget såg detta hummus märkbart mjukare än alla andra märken. Det var nästan flöjtigt. Smak-vis, den här typen gömde sig i mängden; det hade inte mycket som gjorde att det stod ut. Som en försmakare sa, “Det är blött, men bra.”

Det var säkert krämigt, men det saknade det lilla extraet någonting som skulle ha satt det ifrån varandra från gruppen. Om du lättar dig in i hummus och inte är helt säker än, kan det här milda valet vara det som är för dig.

Stam Classic Hummus, $ 3,39 för åtta ounces

En smakprov som regelbundet äter stam hummus kunde identifiera den med sin första smak. Prata om imponerande smaklökar! Denna hummus hade en väldigt välbalanserad smak som alla tyckte om. “Smakar som om det finns mycket tahini”, sa en officer.

Whole Foods Original Hummus, 3,99 kr för 16 ounces

Första gången jag försökte Whole Foods hummus för några månader sedan trodde jag att det var en fluke att jag fick ett parti som råkade vara speciellt lemoni. Det var en punchig citrusmak, och medan den var stark var det inte överväldigande. Kommentarer inkluderade, “Mycket citrusy!” och “Mycket lemoni!”

Jag lärde mig med smakprovet att det inte var någon fluke. Whole Foods varumärke hummus har en frisk citrus närvaro som bärs genom varje bit. Så om citrus är din sak, kan den här vara för dig.

Hummus: Kontoret Favorit

Medan alla dessa märken kom bra ut i våra smakprov stod en som favorit.

Yorgo’s Original Hommus, $ 3,69 för åtta ounces

Shopping för hummus att inkludera i smakprovet var första gången jag kom över det här varumärket. Jag trodde säkert någon på kontoret skulle känna igen det, men ingen av smakarna hade sett det innan heller. Så inte bara var det här märket nykomlingen av lineupen, det var också publikens favorit.

Smaksprövarna valde nästan enhälligt denna hummus, som är gjord av ett litet New Hampshire matbolag, som deras favorit. Medan texturen inte verkade så annorlunda än de andra märkena var smaken helt i en liga.

Några av smakarna beskrev denna hummus som smörig och slät; absolut inte något du hör mycket ofta när det gäller hummus. Det var det i kombination med sin superkrämiga, rika smak som vann alla över.

Taste Tester Quotes

  • Så bra – spelet över!
  • Det är typ av krämigt, som det har mayo.
  • Yum, så smörig. Ser ut som Nestle Tollhouse cookie deg innan du lägger till chokladflisen.
  • Den här är smörig. Det här är otroligt.

Har du en favorit hummus bland de märken vi försökte? Något märke som vi saknade det vi måste försöka? Låt oss veta i kommentarerna!