Hoppa över mikrovågsugnen: Lunchar som inte behöver återuppvärmning

Bristen på en mikrovågsugn (eller tvivelaktigt) är ingen anledning att ge upp en tillfredsställande hemlagad lunch. Det finns många sätt att använda rester och färska ingredienser för att göra en god lunch som inte behöver någon uppvärmning. Här är 10.

  1. smörgåsar – Denna kalla lunchklammer behöver inte vara tråkig. Vi har massor av idéer för att hjälpa dig att blanda upp det.
  2. Kornsallader – Färskt och fyllande, dessa sallader är särskilt lätta om du har korn och grönsaker kvar från middag. Kasta dem ihop, lägg till ett dressing och det är inte nödvändigt att återuppvärma.
  3. Rostad eller grillad kött och grönsaker – Använd dessa som en bas för en snabb smörgås eller sallad. Eller äta med pita och hummus.
  4. Pastasallad – Lägg till gott om färska grönsaker och lite gröna.
  5. Linssallad – Om du har kokta linser till hands (fasta, inte svampiga grejer), har du en bra bas för en god salat. Det behöver inte ens förmonteras. Vi har ätit överblivna Beluga-linser kalla alla själva, eller med lite fetost och svartpeppar som ströks ovanpå. En pressning av citron eller regnregn av olivolja skulle inte skada heller.
  6. Frukost till lunch – Istället för varm havregryn, prova lite grekisk yoghurt med hackade nötter, frukt och / eller fullkornspannmål.
  7. bönor – Liksom linser, de är mycket ätta kalla och behöver mycket lite dressing up. Om du har tid att hugga och förbereda, prova den här Tre Beansallad med Edamame. Om inte, prova det här snabba alternativet – Töm och skölj en burk bönor (njurar, garbanzos, smörbönor) häll dem direkt in i en behållare, drizzle på lite olivolja och ättika och strö med salt, peppar, röd chili flingor och några italienska kryddor. Smäll på locket, skaka det, och vid lunchtid kommer smakerna att ha kommit ihop snyggt och du får en marinad bönelsalad redo att gå. Ät dem ensamma eller ovanpå salladgrönsaker.
  8. Hårdkokta ägg – Blanda dem i äggsallad om du har tid. Om inte, är de bra som en del av en dekonstruerad lunch med lite bröd eller kakor, kanske lite ost och några knackiga grönsaker.
  9. Vårrullar – Några prep-arbeten krävs, men dessa färska, smakrika rullar är värda det om du har tid. Transport dem som är insvept i fuktiga pappershanddukar för att undvika att hålla fast.
  10. Tonfisk – Den ödmjuka burken av tonfisk är fortfarande en billig och lätt kall lunchpinne.

Relaterad: Hur man gör din egen Lunch Box Ice Packs

(Bilder: Se länkade inlägg för hela bildkrediter)