Hemmatlagning: Hur kokar du vatten?

Ett av våra favoritrecept på Epicurious är i huvudsak ett recept på kokt vatten. Det har nästan 800 kommentarer – några roade, lite indignerad, lite smart, lite dum.

Ett par favoriter:

Den enda tänkande som eventuellt skulle kunna förbättra detta recept skulle vara att lägga till en fin, ren, smidig sten för att göra “Steinsoppa”. Utsökt.

Jag följde receptet och det såg gott ut. Men det brann bokstavligen hela vägen ner, jag var tvungen att bli sjukhus! Hemskt recept!!

Jag jobbar på ett sjukhus. Jag ska vidarebefordra detta recept till sitt kök. Det kommer att bli en klar förbättring på deras nuvarande meny. Tack.

Men det roliga leder till en allvarlig fråga för Home Cooking månad: Hur do du koka vatten? Du har ofta hört den misshandlande kommentaren för en ny kock: “Han kan inte ens koka vatten.” Är det verkligen så? Finns det någon som inte kan koka vatten??

Vi glömmer ofta att ge kokande vatten tillräckligt med tid. Vi börjar pasta tänker att det kommer att ske om tio minuter och en halvtimme senare väntar vi fortfarande på att vattnet ska koka!

Här är några vattenkokande tips som vi kommer tillbaka till grunderna denna månad på The Kitchn.

• Salt för smak – inte värme. McGee och Corriher ger helt övertygande vetenskapliga demonstrationer om hur saltvatten gör inte gör det koka snabbare. Det gör dock att din kokta mat smakar bättre. Om du följer Epicuriouss instruktioner lägger du till en matsked salt för varje 4 kvartar vatten.

• Använd en tung kruka – den bibehåller värmen bättre.

• Täck krukan! Grundfysik. Detta kommer att hjälpa mindre värme att avdunsta och hjälpa ditt vatten att koka snabbare.

• Börja med en vattenkokare. Ibland är det lättare att börja med en vattenkokare full av (snabbt!) Kokt vatten från vår vattenkokare, hällde i potten.

Några fler tips för att koka vatten snabbt och bra?

• Få receptet: Saltat vatten för kokning vid Epicurious

Relaterad:: Hur man lagar ris på eldstaden

(Bild: Flickr medlem ilmungo licensierad för användning under Creative Commons)