Här är ett enklare sätt att bruna kött

Recept: Slow-Cooker Korean Short Ribs

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

Browning är ett viktigt steg i många recept som involverar kött. Eftersom du väsentligen karamelliserar köttets yta, tar brunbrun blekt kött och ger den riktig smak och bättre konsistens.

Vanligtvis sörjer du kött på stovetoppen för att få den signaturbrunningen, men vad händer om du kan hoppa över searing och fortfarande få samma goda smak?

(Bildkredit: Emma Christensen)

Traditionell searing: Det handlar om ugnen

Det är ingen tvekan om att searing kött är viktigt för smakutveckling, men det är inte alltid min favorit uppgift. Traditionell searing händer på kaminen i en grundpanna över ganska hög värme, vilket leder till mycket fett, rök och spattering – särskilt med feta köttstycken.

Searing händer också bäst när pannan inte är trångt, vilket vanligtvis innebär att du måste göra searing i satser, tar upp mer tid och energi.

  • Läs mer: Är searing kött före matlagning värt extra insats?

Bright Idea: Sear av Broiling istället

Michelle Tam använder i sitt recept på långkokare koreanska korta revben en annan köksapparat för searing: the broiler! Hon linjer ett bakplåt med folie, lägger ett stort parti korta revben på den och smälter bara varje sida i några minuter tills det är brunat.

När jag gjorde det här receptet, var jag golvad av hur snabbt några pund av korta revben seared och hur lite röra det var. Tänk på att jag sålde på den här nya metoden.

Vissa kan hävda att du förlorar på alla de läckra små bruna bitar som lagar mat på botten av en stekpanna. bitar som du kan deglaze och införliva i din sås eller brödvätska. Om dessa bitar är viktiga för dig, ska du bara smaka köttet i en ugnssäker stekpanna eller stekpanna. Efter köttet seared, ta det ut ur pannan och fortsätt med nedbrytningen.

  Recept: Rostad potatis med Bacon & Sprouts

Ge den här no-fuss, no-muss-tillvägagångssättet för att bryta köttet ett försök!

Andra sätt att bruna kött

  • Tips för maximal smak: Grillkött före bräda