Här är en smart tips för marinerad tomat och Burrata-sallad

(Bildkrediter: Vad är Gaby Cooking)

kitchn s Ljuka länkar kolumn höjdpunkter recept vi är glada över från de bloggare vi älskar. Följ med varje vardag när vi lägger in våra favoriter.

Vem älskar inte ett recept som är lätt att göra och lätt på ögonen? Den mest arbetsintensiva delen av denna underbara sommarsalat är att förbereda vinaigretten, men receptförfattaren, Gaby Dalkin, har ett spelbyte: “Jag gör vinaigretten varje vecka och håller den bara till hands, lägg till en båtladdning av tomater och den bästa osten på jorden … burrata. ”

Någonting berättar för mig att denna maträtt kommer att göra utseende på min stora familjen grill i helgen – jag måste bara göra ett fat av vinaigrette först.

För att säkerställa att din sallad är så Instagrammable (och läckra) som möjligt rekommenderar vi att investera i Heirloom-tomater. De kommer i en regnbåge med färgar och halva wonky former och storlekar och är vanligtvis super saftiga. Du hittar dessa hela sommaren på böndernas marknad och vissa livsmedelsbutiker. Och ja, det är värt att betala lite premiumpriser för – särskilt eftersom de är den viktigaste ingrediensen i denna sallad.

Eftersom Gaby föreslår att vinaigretten är framåt och i bulk, så här: Kombinera vitlök, skalot, torkad oregano, persilja, svartpeppar, koshersalt, rödvinäger och strimlad parmesanost i en matberedare. Virvel tillsammans och strömma sedan i en kopp olivolja tills förbandet kommer ihop. Förvara den i en lufttät behållare i kylskåpet och du är redo att gå när ditt salladsbehov slår.

Skär större tomater i chunkier kilar och halvera mindre körsbär arv. Placera dem i en stor skål tillsammans med stora bitar av burrataost och krydda med salt och peppar och kasta med den vinaigrette du så kärleksfullt förberett. Låt sallat vila i 20 minuter så att tomaterna och osten absorberar alla smaker och topp med färska örter för presentation. Snart kommer du att racka i liknande på Insta och IRL också.

  Här är hur man väljer den bästa kartongen av jordgubbar

→ Få receptet: Marinerad tomat och Burrata sallad från What’s Gaby Cooking

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Mer Delicious Tomato Recept från Kitchn

  • Southern Tomat Pie
  • Tomat Tarte Tatin
  • Två-dagars tomatpasta sås