Hälsokasserol Recept: Lättare Fyllda Pasta Skal

Vi har varit fans av ostfyllda pastellålar hela våra liv. Det är en av de första bakade gryta disken vi kan komma ihåg att äta – och gillade! – och det är fortfarande en favorit idag. Låt inte det faktum att detta är en “lättare” version stänga av dig. Det är fortfarande ostlikt och gott, men nu är det bara lite bättre för oss!

Detta recept använder ett av våra favorit sätt att lätta upp ett recept: helt enkelt lägga till fler grönsaker. Var noga med att laga dessa lökar och svampar tills de är helt mjuka och gyllene. De djupt välsmakande smakerna av grönsakerna berikar verkligen den färdiga maträtten.

Stugaost har en rik smak och krämig konsistens som gör det till en överraskande bra stand-in för ricotta. Vi dränerar den extra vätskan för att ge oss en mer kompakt fyllning och lägga till en handfull mozzarellaost för … väl … ost! Den parmesan som ströks ovanpå ger också en ostliknande smak i varje bit.


Lättare fyllda pastaskal

Serverar 6 till 8

 • 1

  (12 ounce) Box Jumbo pasta skal

 • 2 koppar

  (16 uns) kockost, hel eller 2%

 • 1

  lök, tärnad liten

 • 10 ounces

  svampar, tärningar små

 • 3 till 4

  vitlöksklyftor, malet

 • 1 tesked

  oregano

 • Knippa muskatnöt

 • 10 ounces

  baby spenat

 • 3/4 kopp

  (ca 6 ounces) strimlad mozzarellaost

 • 1

  (32 uns) kan krossas tomater, hemlagad tomatsås eller din favoritburks tomatsås

 • 1/4 kopp

  (ca 2 ounces) finstrimlad parmesanost

Förvärm ugnen till 375 °.

Koka en stor kruka med vatten, tillsätt en matsked salt och laga pastaskalarna tills knappt al dente. Du vill ha dem lite underkokta för denna maträtt eftersom de kommer att absorbera mer vätska i ugnen. Sätt skalen åt sidan för att svalna.

Sätt en sil över en skål. Häll stugan i silen och låt den tappa i minst 15 minuter. Rör ibland.

Värm en tesked olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt löken och en hälsosam nypa salt, och koka tills det är genomskinligt och börjar brinna, 5-7 minuter. Tillsätt svampen och laga tills svampen har släppt sin vätska och vänd guld, 5-7 minuter. Rör i vitlök, oregano, muskotnöt och en annan bra nypa salt. Koka tills doftande, 30 sekunder.

Vrid värmen ner till medium. Lägg till så mycket spenat som passar in i pannan och täck med ett lock. Efter en minut eller två, avslöja och rör om spenaten. Som det villts och skapar mer utrymme, tillsätt den återstående spenaten till pannan. Fortsätt omrörning och ångkokning tills all spenat är viss. Avlägsna pannan och rör om spenaten i några minuter för att låta återstående vätska avdunsta. Avlägsna från värme.

Kombinera den dränerade stugan, de kokta grönsakerna och mozzarellaen i en stor skål. Smak en sked och tillsätt mer salt och peppar om så önskas.

Häll hälften av burken tomater i botten av en 9×13 gryta eller annan bakfack. Skaka en hälsosam sked (2-3 matskedar) av fyllningen i varje skal och ordna dem sida vid sida i bakfatet. Häll den återstående såsen över toppen och täck den tätt med folien.

Baka i 30 minuter täckt och 10-15 minuter avtäckt. Tomatsåsen ska bubbla runt kanterna och se tjock ut i pannan. Stänk Parmesan över toppen av skalen under de senaste minuterna av tillagningen. Låt grytan sitta i 10 minuter innan den serveras.

Återstoden kommer att hålla kylen i upp till en vecka.

Relaterad: Fem sätt att äta spenat

(Bilder: Emma Christensen)