Grönsaksslagaren erbjuder dig 10 sätt att göra ketchup en huvudrätt

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)

Zucchini kommer till säsong just nu där jag bor i Columbus, Ohio. Jag är verkligen glad! Zucchini signalerar officiell början på sommaren och alla andra grönsaker som är på väg. Zucchini gör livet lite lättare i mitt professionella kök (det tar nästan ingen tid att förbereda); det ger oändliga idéer till menyn och några av våra kunders favoriträtter.

Hemma innebär ankomsten av lokal courgette att jag kan laga mat utan att behöva planera förbi. Efter en lång dag på jobbet eller en efterbordsfunktion, kommer kucchini stödja mig med en snabb och enkel måltid (oavsett hur många människor hamnar på mitt bord). Zucchini ger en känsla av komfort och lätthet till den här tiden av året – så länge det finns några zucchini i kylskåpet finns det alltid något att göra till middag.

Jag har inte ett speciellt zucchini-trick att dela med dig. Jag vill bara dela min spänning och främja zucchini som huvudrätt. Det känns lämpligt – med tanke på detta ögonblick i året – att skicka en påminnelse. Kucchini kan vara mycket, mycket mer än en sida!

Låt zucchini inspirera dina måltider och bli stjärnan. Lager ditt kylskåp med alla sorter av kucchini tills de sista är kvar på hösten. Håll några andra grundläggande ingredienser runt (se nedan). Jag lovar att du kommer att kunna dra ihop en måltid på nolltid och ha mer tid att njuta av varma sommarnätter. Jag delar några idéer (ja, egentligen 10) för att komma igång.

Zucchini urval och lagringstips

 • Välj små och medelstora zucchini. De erbjuder den bästa smaken och texturen. Stora zucchini är okej. Mycket stor, övervuxen zucchini är vattnig, saknar god smak och full av frön.
 • Kucchini är bäst att ätas så nära skörden som möjligt, men om du köper fräsch courgettin från en bra källa kan du lämna din courgett i minst en vecka eller så. Se till att det inte finns fukt i din förvaringspåse, speciellt om du tror att du inte kommer till zucchini ett tag. Trim och kassera mjuka fläckar eller bruna fläckar om de uppträder. Det finns inget behov av att kasta bort den om den inte är full av mögel.

Pantry Basics, andra bestämmelser och grönsaker för att hjälpa till att göra en måltid av ketchup

Om du har ett eller några av dessa ingredienser runt. Jag lovar att du snabbt kan göra en sommarmåltid av zucchini.

 • Bra olivolja, smör
 • Färska örter, som basilika, dill, koriander, marjoram, mynta, oregano, persilja
 • Jordkummin eller kumminfrön, koriander, fänkålfrön, röda paprikaflingor
 • Citron, lime, röd eller vit vinäger, balsamvinäger, vit balsamvinäger
 • ägg
 • Ost, som feta, fontina, getost, mozzarella, parmesan, ricotta eller yoghurt
 • Vitlök, lök, skalser
 • Arugula, majs, aubergine, paprika, potatis, schweizisk chard, sötpotatis, tomat
 • Bröd, couscous, mjöl, pasta, pizza deg, polenta, quinoa, ris, tortillas

Savory Vegetable Pancakes

(Bildkredit: Kelli Foster)

10 sätt att göra ketchup en viktig måltid

1. Zucchini med Ricotta och örter

Sauté eller grillad tärnad kucchini i olivolja. Smaka med salt, röda pepparflingor och några knippor av malda kummin, kumminfrön eller fänkålfrön. Koka tills bara ömt. Topp med en handfull färska örter (jag älskar mint och basilika här), en generös sked fullmjölk ricotta, ett strö av flakigt havsalt och en duggregn av din bästa olivolja. Något bra bröd och ett glas vin är allt jag behöver, men du kan verkligen servera det här över pasta, ångad korn eller en enkel omelett.

2. Kucchini, majs, karamelliserad lök och basilika (Pasta eller frittata)

Caramelize lök i en stor stekpanna och ta dem ut ur pannan. Sauté zucchini i olivolja med lite vitlök tills doftande. Rör i majskärnor och koka ytterligare en minut. Rör i löken och färsk basilika. Kasta blandningen med pasta, olivolja, lite smör och ost, eller med en pesto. Du kan också servera den perfekta kombinationen över polenta. Avsluta alltid med mer färsk basilika. Avsluta med lite chiliolja om du vill. Du kan också omröra blandningen i vispadade ägg och häll den i en oljad quichefat eller stekpanna för att göra en frittata. Lägg dollops av getost eller ricotta till toppen mot slutet av bakningen eller att servera. Om du har körsbärstomater runt, lägg dem till kistan och koka tills de bara börjar brista. Det är ett utmärkt komplement till pasta.

3. Courgette, mandel och Quinoa med Basil Vinaigrette

Kasta tärnad kucchini med lite olivolja, salt och peppar. (Kanske kan du även ha markerad kummin eller fänkål frö om du önskar.) Skaka zucchini tills det är bara ömt. Gör en snabb sats av quinoa. Kasta kucchini och varma quinoa med en basilikad vinägrett, rostade mandlar (eller andra nötter eller frön), skivade skalser och en smula av feta (eller annan ost).

4. Zucchini Cakes

Ristad zucchini med en Julienne peeler, på en låda rivare eller i en matberedare. Kombinera med färska örter (dill och mint är bra här), salt och peppar. Om du vill kan du lägga till några strimlade potatis, majskärnor eller tärnade tomater. Tillsätt ett ägg och tillräckligt med mjöl för att bilda en smet som håller ihop. (Det ska inte vara för tjockt.) En åt gången, släpp en sked i varm olja, se till att inte överbelägga pannan och stek kakorna på båda sidor tills de är gyllene och krispiga. Servera med mer fräscha örter och en yoghurtdocka eller en oststänk. En rå tomatsallad eller en sked tomatsås gör också en bra parning.

5. Grillade Zucchini Planks

Sätt courgette mot din skärbräda och skär courgetern i en vinkel för att skapa avlånga plankor. Borsta dem med en vitlök och olivolja marinade (lägg till örter om du vill). Grill, vrider plankorna tills ömma och grillmärken visas. Servera över ett smet av getostkräme (getost ost piskad med lite grädde) och topp med chimichurri och en handfull arugula. Ingen korn behövs, men du kan lägga till lite couscous till måltiden om du vill. Alternativt laga plankorna med tjocka skivor med arvsmomater och mozzarella och topp med pesto eller rivad basilika.

6. Zucchini Tacos

Zucchini gör en utmärkt fyllning för tacos. Sauté eller grill skivad eller tärnad courgette med lök, vitlök, paprika, potatis och / eller sötpotatis. (Vilken kombination som helst kommer att vara bra, och lägg till alla andra grönsaker du har till hands.) Kummin och koriander gör också bra tillägg här. Avsluta med en generös pressning av limejuice och färsk koriander. Top med tärnade tomater eller halverade körsbärstomater. Lägg till dina favorit taco toppings, beroende på vad du har till hands. Jag gillar en bra dollop av grekisk yoghurt, avokado och strimlad kål.

Zucchini Båtar med Mozzarella och Oliver

(Bildkredit: Leela Cyd)

7. Fyllda kucchini

Klipp kucchini i halv längd och skopa ut fröna. Börja ca 1/4 tum från varje ände, skruva ut lite zucchini kött med en sked eller melon baller, se till att inte gräva hela vägen till huden. (Hålad kucchini ska likna små båtar.) Grovhacka kucchin köttet och reservera det för fyllning. Placera zucchinihalvdelarna i en bakfat eller på ett pergamentfodrat bakplåt. Krydda båten lätt med salt och peppar. I en stor stekpanna sajtade sauté lök tills det börjar mjukna. Tillsätt vitlök och reserverat zucchini kött, och fortsätt att laga mat tills de börjar mjukna. Lägg till hackad schweizisk chard, spenat eller kale. Smaka med salt, peppar och nypa muskotnöt. Koka tills gröna är helt visade. Grovhacka blandningen i en matberedare. Kombinera med ett ägg (eller två för ett stort parti fyllning), hackade färska örter och parmesanost. Rör i torkade brödsmulor – tillräckligt för att tjockna fyllningen. Fyll på zucchini-båtarna och topp med mer riven parmesan eller en smält ost efter eget val. Baka vid 425 ° F i ca 15 minuter. Om du vill kan du slå på pannan för att bruna osten på toppen.

8. Zucchini Galette eller Pizza

Skivas kakor och ost efter eget val i en galette deg eller på pizza. Efter bakning, avsluta med färska örter och sönderdelade zucchini blommor (om du har dem).

9. Zucchini Crostini

Shave courgette i tunna rundor med en handhållen skivare / mandolin eller strimlad zucchini i band med en Julienne peeler. Kasta den gröna zucchini med citron, olivolja, vitlök och färska örter (basilika, mint eller dill). Plocka zucchini på getost- eller ricotta-utsmält toast. (Alternativt kan du sauté eller grilla kucchini till ostmackad rostat bröd. Du kan också prova lagring av pesto, zucchini och smulor av ost på toast.)

10. Rå Zucchini Ribbons med citron, örter och parmesan

Jag nämnde detta i mitt inlägg på julienne peelers, men jag tror att det förtjänar ett annat omnämnande. Använd en Julienne peeler eller en matprocessor utrustad med minsta shredding attachment (eller en spiraliserare) för att krossa zucchini i tunna band. Du kan också använda en vanlig grönsaksskalare för att skalla zucchini i stora, tunna band. Kram citronsaft i en skål och låt krossade vitlöksklyfta stå i saften i minst 10 minuter. Vispa i olivolja, salt och peppar. Ta bort vitlöket innan du klämmer på tjejbandet. Kasta kucchinband i den enkla dressingen och lägg till en blandning av grovhackade färska sommarväxter, rostade mandlar (eller andra nötter) och rakning av parmesan eller stänk av feta.

Vilka är dina favorit sätt att göra kucchini till en måltid?

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)