Göra datum! Vad ska man göra med ett överflöd av datum

Vi såg stora lådor med vackra medjool-datum i affären i veckan, och vi undrar om vi kan tänka på tillräckligt med saker som vi kan göra med dem utan att bli uttråkad. Vi har några idéer – vad är dina förslag?

Beviljas det tar lång tid att datumerna blir alltför shriveled och torra att använda, så vi har gott om tid att använda dem! Datum är delvis dehydrerade tropiska stenfrukter med en tuff, fuktig konsistens. Deras sockerarter blir superkoncentrerade, vilket gör dem till ett bra val för en naturlig sötningsmedel.

Så här tänker vi på att använda dem. Tänk att vi kan använda tre hela pund?

1. Havregryn – Kokas tillsammans med havregryn själv, datum smälter in i spannmålen och skapar lilla smält fickor av fruktig-söt godhet. Lägg dem i slutet av matlagningen och de kommer att behålla sin snygga konsistens lite mer.

2. Bakade varor – Datum kan vara huvudattraktionen, som i de här Sticky Toffee-kakorna, eller de kan slipas i en pasta och användas som ett alternativt sötningsmedel och förtjockningsmedel. Prova med att använda 1/4 kopp pureed datum för att ersätta lite av smör och socker i cookie och brownie recept.

3. Sallader – Vi älskar söta nibbles av torkade frukter i våra veckodagssalader, varför varför inte åka på en datumspark? Denna sallad med datum, kyckling, mandel och getost är alltid en vinnare.

4. Pizza – Pizza kanske låter som konstig plats för datum, men vi gillar kontrasterande söta smaker med rökt kött och skarpa ostar.

5. Fyllda datum – Vi måste vara försiktiga så att vi inte äter hela tallriken själva när vi gör ett parti Juno’s Gravid Date. Vi har börjat lägga till en wodge av getost eller blåost tillsammans med mandel.

6. Ris och korn – Datum och korn är en klassisk kombination. Lägg till några visade grönsaker, nötter och en snygg vinaigrette, och vi skulle ha en bra rätter.

7. Smoothies – Smoothies i vårt hus tenderar att bli en catch-allt för vad som helst av frukt behöver användas. Datum lägger alltid till en fin baknot av sötma.

8. Infused Liquor – Vi har menat att prova det här ganska länge. Föreställ dig datum-infunderad bourbon eller till och med datum-infused vodka för fruktiga cocktails. Utan det kan vi göra en datum-infuserad enkel sirap som används som mixer.

9. Frysta resten – Eftersom de är så höga i socker har vi hört att datum fryser mycket bra utan att förlora mycket av sin textur. Om vi ​​går tom för idéer, försöker vi frysa överlämnandena tills vi inspireras igen!

Vilka andra idéer har du för att använda en last av datum?

Relaterad: Sen vinter sötnos: Pleasures of Stewed Fruit

(Bild: Amazon.com)