Gör Smoothies: Enkla tips från Alton Brown

Det kan vara fritt ute och högsäsong för havregryn, men vi är mitt i en smoothie-spark. Vi har inte den bästa blandaren – bara din genomsnittliga modell – men ett par tips från Alton Brown har räddat oss från att kämpa och skaka det varje morgon när vi gör vår frukost. De är så uppenbara också!

Tidigare denna månad framhävde Sarah Rae Alton Browns tips för att äta ljus och hans matlistor som hjälpte honom att förlora 50 pund. Han pratade om att börja sin dag med en fruit smoothie – vanligtvis en kombination av “lila” vätska (granatäpple, acai eller concord druvsaft), sojamjölk och en mängd olika frukter.

Vi var intresserade av vad han satte i sina smoothies, men det som verkligen fick vår uppmärksamhet var på vilket sätt han gjorde dem. Alton gav oss ett par enkla blender-tricks som är en stor hjälp och gör processen mycket mer, bra, smidig. Här är de:

  • Sätt in vätskan i först. Det kan tyckas helt uppenbart, men vi trodde aldrig att göra det här. Som Alton säger är det lättare på mixern och får saker att röra sig snabbare.
  • Börja med lägsta hastighet och arbeta långsamt upp till högt. Vrid hastigheten upp ungefär en tredjedel av vägen och vänta tills de stora bitarna av frukt börjar bryta upp och du ser en virvel börjar bilda i mitten. Lägg sedan långsamt mer fart. Om du ökar hastigheten för snabbt kommer en luftbubbla att bildas och knivarna kommer bara att snurra runt inuti den. Detta verkade göra stor skillnad i vår mixer. Inget mer skakar!

Har du några bra smoothie-making tips?

Relaterad: Alton Brown på att äta hemma och äta ljus

(Bild: Flickr användare realSMILEY, licensierad under Creative Commons, Good Eats via YouTube)