Gör inte de misstag som jag gjorde när du rostar en pumpa

(Bildkrediter: Brent Hofacker / Shutterstock)

Förra året, efter att ha beundrat två av våra oskurnade pumpor som Halloween kom och passerade, försökte jag någonting som jag skulle vilja göra länge. Jag hade sett många Pinterest-inlägg och artiklar som lovade hur mycket bättre hemlagad pumpa-puree kunde vara än den goda gamla konserverna, och jag tänkte, “varför inte?”

En höst eftermiddag (och det tog hela eftermiddagen, låt mig påminna mig), jag tog på sig uppgiften att skära upp, avlöda, peeling, rostning och pureeing mina egna pumpor. Och jag ska aldrig göra det igen.

Whoops, fel pumpa!

Först tror jag att jag fick dåliga råd. Jag läste att medan det var idealiskt att göra pumpa-puré från sockerpjäspumpor var större jack-o-lyktor sorter också okej. Eftersom jag hade två av dem som satt utanför, trodde jag att jag också skulle kunna använda dem bra. Första misstag.

  • Få bättre råd: De bästa pumporna för bakning och matlagning

Brottning en riktigt stor pumpa är tuff

Den första pumpan, den mindre av de två, hade blivit väldigt svår. Som så svårt kunde jag inte klippa in den. Okej, på pumpa nummer två. Det här var en stor pumpa, kanske 8 eller 10 pund, och lite svår att skryta. Carving toppen av pumpan och ta frön ut involverade sprida ut en plast papperskorgen för att täcka mitt golv, eftersom det var för svårt att göra på min köksdisk. Tänk skarp kniv plus häll pumpa på mitt vardagsrums golv och du får en uppfattning om sinnesstämningen där projektet startade.

  • Hämtmat: Jack-o-lyktor pumpor är bara för stora för att skära upp säkert innan du rostar.

(Bildkrediter: Stephanie Barlow)

Skivning och skalning en stor pumpa är svår

Att bryta ner en pumpa av denna storlek i skivor visade sig vara svårare än att skära ett ansikte in i det. Den stora storleken på pumpan innebar att man höll ihop i ett knep för att få tillräckligt med hävstång för att skära den.

Jag lärde mig ganska snabbt också, att peeling före rostning var inte en bra användning av tiden.

Köttet var tufft, så peeling innebar att små små bitar av skalen skulle komma av i taget, vilket gjorde det till ett långvarigt och rörigt projekt.

  • Hämtmat: Skal inte vinterkväll eller pumpor före rostning. Det är lätt att skrapa det rostade köttet ut efteråt.

Att rosta en jätte pumpa i en Teeny Oven är tråkig

Att rosta skivorna med skalen intakt och sedan skopa köttet bort från skalen var bättre, men jag var tvungen att vänta tills köttet kyldes tillräckligt för att göra det möjligt. Plus, inte alla pumpa skivorna skulle passa i min lilla NYC lägenhet ugnen på en gång, så jag var tvungen att göra detta i satser.

  • Hämtmat: Dessa enorma pumpor passar inte ens inuti små stadsugnar. En annan punkt till förmån för mindre pajpumpor.

De icke-imponerande resultaten

Bra. När all pumpa var rostad och skopad bort från skalet, renade jag det. Whew, det var ganska ansträngning, men den ljust apelsinpuré såg fantastiskt ut och jag kände mig nöjd. Sedan smakade jag det. Det smakade inte som pumpa, men hade den minsta squash-smaken. Hmm ok.

Jag skulle göra en pumpa bröd recept jag skulle göra med konserverad pumpa puré i det förflutna och undersökt om jag behövde ändra det att använda färsk pumpa. Jag dränerade puréen lite för att bli av med extra fukt. Smeten kom samman som förväntat. Men resultatet? Det smakade inte som pumpa. Eller squash. Bara typ av märkvärdigt frånvarande av smak. Detta var inte idealiskt.

(Bildkrediter: Stephanie Barlow)

Jag packade upp resterande puré och frös den och tänkte kanske några månader längs linjen som jag skulle använda för något smaklös pumpa puree. Ett år gick och ingen överraskning, jag kastade det.

  • Hämtmat: Om punkterna ovan inte klargjorde: Ja, stora jack-o-lyktor pumpor ger dig inte mycket bra squash för rostning. Om du vill ha godsmakande squash, använd något annat, som en pajpumpa eller en Kabocha squash.

Min pumpa lektion!

Ärligt talat, för allt arbete var detta (och ja, ja jag vet att jag gjorde mycket fel) jag kände att min största takeaway var att oavsett vilken typ av pumpa du stekt, det här är mycket av arbete för inte särskilt förvånansvärda resultat. Vi måste alla göra tidsmässiga kompromisser i köket, och genom denna lilla övning upptäckte jag att medan pumpkinpuré är möjligt, är jag djupt tacksam för de konserverade sakerna också! Jag håller med Libby för tillfället, eftersom det är 100% pumpa.

Men om du har tid (och bättre råd än jag hade) och överväger att göra din egen pumpa puré i höst, använd inte bara någon gammal jack-o-lyktor. Kolla in våra tips:

  • Teknik: Pumpa Puree
  • Hur man gör: Gör Pumpkin Puree

Har du (framgångsrikt) gjort pumpa puree? Vilka är dina tips och tricks?