Gör ingefära smör och lägg det på allt

(Bildkrediter: Hali Bey Ramdene)

Mitt motto i livet? Ge mig skål, eller ge mig döden. Det är lite av stretch, men inte för långt eftersom jag är väldigt förtjust i grejerna och äter en bit av det varje morgon. För det mesta är jag en svep av Kerrygold typ av tjej. Definitivt en tillsätt en strö salt innan du tar en bit typ av tjej, men nu är jag en glöm inte ingefära typ av tjej. Eftersom ingefära har gjort mitt smör bättre.

Jag håller mitt smör ut så det är mjukt nog att sprida över toast på ett ögonblick. På senare tid har jag lagt till några saker i disken när en pat eller två är kvar. Halsad vitlök, krossad kanel och lite avokado har varje gjort det. Det blir ett mycket smidigt smör med låg ansträngning. Det här sista slaget av att lägga till köksskrot till smöret innehöll ingefära. En hällande tesked av riven ingefära var kvar från ett recept jag minskar för mycket för. Frysning det är alltid ett alternativ, men smörskålen var bara en armlängd bort. Jag virvlade i den malet ingefära, täckte maträtten och gick bort.

Nästa morgon när jag smorde smöret på det varma brödet, började en söt jordgubb sippa från toasten. Jag hade glömt bort ingefära och ville ivrigt ta en bit för att hitta smöret nu hade en trevlig kant. Jag använde ingefärsmörlet senare den dagen till sauté vitlök med fantastiska resultat.

Omkring 1 hälls tesked malet ginger blandad i 1/4 kopp mjukat smör kommer att göra det. Ja, du borde prova på toast, men det är också ett utmärkt smakat fett att använda när du gör pannkakor, berikar en sås eller toppad popcorn.