Getost, ört och citronfylld potatis

Lägg bort crackersna. Vi har ett bättre sätt att äta getost till middag, och det är en som kommer att visa sig mycket mer tillfredsställande – allt du behöver göra är att lägga till en bakad potatis. Den smullade getosten sänker sig till potatisens värme, mjukgör i näven och vråren. Hackad persilja, citronskal och en duggregn olivolja håll den här snabba måltiden känsla frisk och lätt.

Först, baka din potatis: 3 sätt

Innan du kan fylla din potatis med denna härliga fyllning, måste du laga den. Det finns alternativ aplenty, så välj vad som fungerar bäst för dig.

  • Så att baka en potatis i mikrovågsugnen: Om du har bråttom, ta till mikrovågsugnen. Detta får jobbet på cirka 10 minuter.
  • Så att baka en potatis i ugnen: Den klassiska metoden producerar ultralätt skinn och en fluffig konsistens. Du behöver nära en timme för denna beredning, men potatisens struktur är överlägsen. Baka en stor sats på helgen för att få till hands hela veckan.
  • Så att baka en potatis i den långsamma kokaren: Vill du se till att du kan ha bakade potatis till middag och inte vill vänta timmen för att laga mat när du kommer hem? Välj långsam spis. Du behöver åtta till 10 timmar på lågt, så det här är faktiskt något som fungerar med vår arbetsdag – inklusive pendling!

Hur man gör denna get ost-laddad potatis

Skär den kokta potatisen i längdriktningen och dra försiktigt upp den utan att splittra i hälften, använd sedan en gaffel för att fluffa potatisens insida. Nestle ca 2 uns av getost i potatisen medan det fortfarande är varmt. Top med en matsked av hackad färsk persilja, citronskal från ca 1/4 citron och en regna olivolja. Smaka med salt och peppar.

20 sätt att ladda en bakad potatis

Allt som krävs är en inspirerad toppning för att göra en vanlig potatis till ett litet mirakel på en upptagen natt. Denna serie kommer att öppna dina ögon för alla sätt som den ödmjuka potatisen kan laddas upp med hjälp av högst fyra vanliga pantry ingredienser.