Frysmat: 5 enkla tips för att frysa varje soppa

Slow-Cooker Chicken Tortilla Soup

(Bildkrediter: Maria Siriano)

Soppor är en av de enklaste och mest tillförlitliga disken att frysa. Och med tillförlitlighet menar jag att du kan komma hem från jobbet, värma upp frusen soppa och utan tvekan veta att det blir gott. Så gör en dubbel sats av soppor du älskar mest och frysa lite för senare med dessa tips.

Många av reglerna för frysning av soppa sätter i grunden ner (ordspelsmål!) För att hålla tillbaka ingredienserna som inte fryser väl och sedan lägga till dem igen när du uppvärmer soppen senare. Om du gör någon soppa att äta nu och någon att frysa, skrupa bara ut den del du vill frysa innan du lägger till dessa slutliga ingredienser.

1. Lägg till grädden eller mjölken senare.

Krämer och mjölk tenderar att separera och bli kornig om de är frysta. Det är lätt att frysa soppan utan denna ingrediens och rör om den medan den återuppvärmes. Icke-mejeriprodukter som sojamjölk och kokosmjölk fryser teoretiskt bättre, men jag tycker fortfarande att soppan är bäst när de läggs till senare.

Chunky italiensk bröllopsoppa med pasta

(Bildkredit: Casey Barber)

2. Håll av på pastaen för nu.

Pastan vänder sig till mush efter frysning. Helt otrevlig! Det är mycket bättre att koka färsk pasta och tillsätt det direkt till den uppvärmda soppen.

3. Håll tillbaka alla ingredienser som tillsätts under de senaste 5 minuterna av tillagningen.

Ingredienser som färska örter, citronsaft, ättika och ägg tenderar att vara mycket känsliga, varför de läggs till så sent i spelet. Detta gör det troligt att de inte kommer att stå bra för att vara frusna och kommer att smaka bättre om de tillsätts färska. (Undantaget till det som jag stöter på oftast är konserverade bönor, vilket gör det bra när de är frysta.)

Alice Waters Chickpea och Broccoli Rabe Soup

(Bildkrediter: Maria Siriano)

4. Lätt underkaka grönsakerna.

Kom ihåg att grönsaker kommer att laga lite mer när soppen återuppvärmes, så frysande medan de fortfarande är lite undertonade hindrar grönsaker från att vända sig till musha senare. Detta är ett särskilt bra tips att komma ihåg med potatis. Återigen, om du gör lite soppa för att äta nu och någon att frysa, skopa ut den del du planerar att frysa innan du fyller den soppa du planerar att äta.

5. Frysta små portioner.

Mindre portioner är snabbare att värma upp för en nattkväll och lättare att ordna i en fullsatt frys.

Våra Favorit Soup Recept som fryser väl

  • Kyckling linssoppa
  • Slow Cooker Vegetarian Split Pea Soup
  • Svamp och bygssoppa
  • Slow-Cooker Chicken Tortilla Soup
  • Vegan Chickpea Nudelsoppa

Din tur! Vilka andra tips har du för att frysa soppor?