Frys Savvy: Det bästa sättet att frysa (och tina!) Kött

Öppna min frys och du kommer se en lager av frysta fiskfiléer, kycklingbröst, biffar och korvlänkar. Det här är min sparsamhet under veckor när mina måltidsplaner går fel eller jag kan inte komma till affären. Wrapped försiktigt mot förkylningen, de är lika bra efter sin tid i frysen som de var när de köptes.

Vid förpackning av kött till frysen är det viktigaste att skydda dem mot exponering för luft. Vik köttet väldigt tätt i antingen plastfolie eller fryspapper, tryck på omslaget helt upp mot köttets yta. Tappa sedan ett annat lager av aluminiumfolie runt köttet eller täta det i en zip-top-fryspås.

Förpackat så här kan köttet hållas fryst i minst tre månader. Efter den här tiden kan även välförpackade kött börja utveckla frysbränna, men jag har ofta kokat kött flera månader efter frysning och fann det vara helt bra.

Det bästa och säkraste sättet att tina kött är att placera det frusna förpackningen i kylskåp och låt det tina gradvis. Små skärningar tinas på ungefär 24 timmar medan större skärningar kan ta några dagar. Om du rusar i tid, kan små skär också tinas i en skål med ljummet vatten under rinnande vatten.

Två saker inte att göra tina frusna kött på disken eller laga dem rakt från frysen. Upptining på disken är en säkerhetsrisk eftersom köttets utsida kommer att tina – och börja hysa skadliga bakterier – långt innan mitten oftast tinas. Matlagning av fryst kött presenterar mer av ett estetiskt problem: de yttre delarna och köttets inre delar kommer att laga matlagning i så olika takt som yttre överkrokar innan mitten görs. (Men tvärtom finns det denna metod att laga frusen biff!)

Alla andra tips för att frysa och tina kött att dela?

Relaterad: Färsk eller Fryst Räka? Köp Frosset!

(Bild: Emma Christensen)