Frukt- och grönsaksjuicer: Ska du köpa en?

Min man och jag har plötsligt blivit fienden i sommar. Vi dricker det rakt, blanda det med mousserande vatten och använd det självklart i friska fruktcocktails. Vi har övervägt att få en counter-top juicer så att vi kan göra vår egen färsk juice, men hej-pojke, kan dessa juicers bli dyra. Behöver vi verkligen en?

Som Emily förklarade i sin recension av Hurom Slow Juicer finns det två typer av juicepressar där ute: de som pressar frukten för att pressa ut saften (som Hurom) och de som spinner fruktmassan för att skilja ut saften (som Breville Juice Fountain). Båda typerna av juicers får jobbet gjort, men med vissa skillnader.

Presspressarna, som kallas masticating juicepressar, tenderar att ge lite mer juice och fungerar väldigt bra vid att extrahera juice från lågfukta frukter och grönsaker. Dessa juicers skapar också mindre värme när de arbetar, vilket i sin tur håller saften från att värma upp. Eftersom även lite värme kan orsaka enzymatiska förändringar i frukt och grönsaker, kan detta vara viktigt om verkligen rå mat är ditt mål. Också värt att notera, masticating juicepressar producera mindre skum i saften. Bortsett från att du ger en mjukare juice, ökar det faktiskt hållbarhetens hållbarhetstid.

De spinnande juicrarna, som kallas centrifugalsafter, kommer att suga upp en hög frukt och grönsaker mycket snabbare än masticating juicepressar. Men de kommer att värma upp saften lite när de arbetar och de är inte lika effektiva för att extrahera all saft från din produkt. Den spinnande åtgärden skumar också upp saften ganska och syre som ingår i saften kan minska hållbarheten.

Som du kan förvänta, tenderar masticating juicers att vara dyrare än centrifugalsafter. Centrifugalpressarna är i genomsnitt ca 100-100 kronor. Den masticating sorten är typiskt i närheten av $ 200- $ 300.

Det finns också några fysiska egenskaper att tänka på. Hur mycket motrum tar det upp? Är juicer lätt att lagra? Hur stor är matarröret? Är ledningen tillräckligt lång för att nå uttaget? Hur mycket juice innehåller juicerens behållare? Juicer demonterar och rensar lätt upp? För svaren på dessa frågor är det en bra idé att ta en resa till en butik som Sur la Table så att du kan se, röra och manipulera varje modell.

Frågan om du ska köpa en juicer kommer verkligen ner till hur och hur mycket du ska använda en. För mig och min man verkar en billigare centrifugalpressör vara mer meningsfull eftersom vi bara vill ha ett sätt att göra färsk juice för avslappnad läppning och inte lika intresserad av att integrera juice i vår kost just nu. Men om du tror att du ska använda juicer varje dag och vill ha näringsmässiga fördelar som utlovats av masticating juicers, investerar i en av dessa modeller verkar som det vore väl värt pengarna.

Och om en ny juicer är ute ur ditt prisklass just nu, håll ögonen skrällda vid garageförsäljning och kolla Craigs lista. Du kan bara poängera dig själv en snygg juicer!

Här är de modeller som vi har granskat tidigare:

Hurom Slow Juicer (masticating juicer), $ 339 på Amazon
Breville Compact Juice Fountain (centrifugal juicer), $ 150 på Amazon
Breville Ikon Multi-Speed ​​Juice Fountain (centrifugal juicer), $ 200 på Amazon

Kan du rekommendera att köpa en juicepress? Vilken modell använder du?

Relaterad: Citrus Tips: Få mest juice från Limes och Citroner

(Bilder: Emily Ho och Sara Kate Gillingham-Ryan)