Frukostrecept: Crunchy Pecan Waffles

Pojkvänen lovar våfflor. De kommer andra bara för pannkakor i hans favoritmatavdelning. Så när jag köpte ett våffeljärn för några år sedan var det ett säkert tecken på att jag var i förhållandet att vinna det. Men att köpa enheten var den lätta delen. Det var att hitta perfekt recept att följa med det som var så svårt.

Så sökningen började. Jag porerade över köksböcker, matbloggar och tidskrifter, allt på jakt efter en stor våffel. Och vet du vad? Jag hittade det. Och jag ska dela den med dig här. Men först bör jag förmodligen berätta för dig vad det är jag letar efter i den klassiska frukostbehandlingen.

Först och främst innehåller den inte jäst. Jag bestämmer mig ärligt inte vilken frukost som kommer att vara tills jag gör det, så planerar det ut natten innan brukar det inte fungera för mig. (Om jag inte är underhållande, så är det frukostens gryta hela vägen.) När det gäller textur måste den vara skarp och krispig, men ändå mjuk i mitten. Flabby våfflor är en sådan besvikelse! Slutligen måste jag fylla på. Jag brukar föredra hackade pekannötter, men jag kastar in chokladchips om jag känner mig galen.

Så efter många misslyckade försök hittade vi äntligen Det. Jag började försöka dunkla recept från ännu mer dunkla webbplatser och så småningom snubblat på den här. Det har ändrats lite under åren, och vi har gått bort några gånger (försök inte ens försöka kopiera versionen av Waffle House pecan våffla. Det är inte värt din tid. Bara gå till Waffle House), men vi Fortsätt bara komma tillbaka till den här. Ja, det tar lite mer tid och en extra skål att piska äggvita, men jag lovar att det är väl värt ansträngningen.

Jag har en snygg känsla att det här blir ditt favoritvaffelrecept också. Prova det och låt mig veta vad du tycker.

Crunchy Pecan våfflor

Serverar 2 till 4

3/4 kopp allmjölksmjöl
1/4 kopp majsstärkelse
1/2 tsk kosher salt
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk bakpulver
3/4 kopp kärnmjölk
1/4 kopp mjölk
6 matskedar vegetabilisk olja
1 ägg, separerat
1/2 tsk rent vanilj extrakt
1/4 tsk mandel extrakt (tillval)
1 matsked socker
1/2 kopp hackad pekannötter

Förvärm våffeljärn enligt önskad inställning (jag använder den högsta inställningen på min, vilken är 6). Förvärm ugnen till 200 °.

Sifta allsidigt mjöl, majsstärkelse, salt, bakpulver och natron.

I en separat skål, vispa mjölk, mjölk, olja, äggulor, vanilj och mandel extrakt tills väl kombinerat.

Använd en hand mixer, slå äggvita tills ljus och fluffigt. Tillsätt socker och fortsätt att slå tills den är tjock och blank, med styva toppar.

Häll mjölkblandningen i torr blandning och rör om tills den bara kombineras. Vik försiktigt in äggvitorna tills inget synligt ägg är kvar. Häll smeten i våffeljärn och strö rikligt med hackade pekannötter. Koka enligt tillverkarens instruktioner.

Förvara kokta våfflor i den varma ugnen (inte staplad, eftersom det får dem att bli fuktiga) tills de är redo att äta. Stänk våfflorna med eventuella kvarvarande pekannötter och servera med färska bär, smör och lönnsirap.

Relaterad: Recept: Skinka och ost Breakfast Casserole

(Bilder: Nealey Dozier)