Frukostbåten är den smartare, bättre frukostsmörgåsen

Frukostsmörgåsar kan staplas mellan en delad rulle eller en kaka, fylld i en pita, rullade in i en burrito, till och med vikad i en snygg stängd quesadillampa, men som jag nyligen lärde mig finns det en smörgås som vi har försummat alltför länge: frukostbåten.

(Bildkredit: Christine Han)

Möt frukostbåten

Frukost båten är en äggfylld frukost smörgås bakad direkt i en uthängd demi-baguette. Den är krispig och rostat på utsidan med en mjuk och smaklig ägggryta och är ofta besad med saker som smält ost och krispig bacon eller smulad korv.

(Bildkredit: Christine Han)

Varför älskar vi det?

  • Dess storlek: Måttet på sex till åtta inches är demi-baguette den idealiska storleken för att bekvämt mata två (även om vi har varit kända för att äta en ensam när morgonsulten är hård).
  • Brödet: Storlek är inte den enda anledningen till att det här är vårt bröd som vi väljer för båten. Dess fasta yttre skorpe är en av dess viktigaste egenskaper som gör den till en utmärkt kandidat för frysning och uppvärmning. När ägggladblandningen hälls i den öppna baguetten suger den långsamt in i det återstående mjuka brödet som leder inuti baguettväggarna. Det fasta yttre skiktet fungerar som en barriär och håller den säkrad inuti.
  • Fyllningen: Grunden för fyllningen är ägg, helst blandad med gräddfil för extra krämhet och rikedom. Som med alla de bästa frukostmackorna gör tillägget smörgåsen. Välj kött, ost, grönsaker – de är alla rättvisa spel.

Montering av en frukostbåt

Tänk på att montera en frukostbåt, precis som du skulle ha en strata eller frukost gryta: allt i lager. Innan fyllningen kan läggas måste du skära en djup-V i toppen av baguetten för att ta bort både toppen och mjuka inredningen (spara den här delen av brödet för croutoner eller brödsmulor!), Och lämna ungefär en halv tum runt botten och sidorna. Lacka den öppna baguetten med din favoritstrimlad ost, kött och tärnad grönsaker. Häll i den slagna ägggrytan och baka till frukost perfektion.


Få receptet Korv, ägg och ost Frukostbåtar