Frukost i sängrecept: IKEA-inspirerade kanelrullar

Om du någonsin har dekorerat ett hem på en budget, är chansen att du har braved IKEA, det svenska templet med billiga husgeråd och varma kanelrullar. Vi bestämde oss för att återskapa de populära rullarna till IKEA-standarder – några enkla komponenter och enkel montering till frukost i sängen.

Det finns ingen brist på kanelrulle recept där ute (liksom klibbiga bullar, deras doughier, karamellbelagda syster). De flesta kräver tid för deg att stiga, vilket jag tog i strid med min första sats. Men efter timmar av blandning och stigande (två gånger!), Drog jag torr, nedslående blobs från ugnen. Nej, mina gäster sa tyvärr (som vi åt runt ett IKEA bord), skulle jag inte göra dem igen.

Låt möta det. Jag älskar färskt bröd så mycket som nästa tjej, och njut av att göra det när jag har tid. Men när jag vaknar längtar kanel rullar är jag ungefär lika sannolikt att börja knådning som jag bygger byggnaden från början. Det handlar om bekvämlighet: Jag vill ha färdiga bitar som jag kan skruva ihop med en insexnyckel.

Efter det skrämmande Sandra Lee-ögonblicket av realiseringen tog jag en annan tack. IKEA rullar är bräckliga (till skillnad från Cinnabons smaskiga godhet), varför börja inte med bröddeg …. eller Trader Joe’s pizza degen för att vara exakt. Pensla en kvadrat med smält smör och kanel-socker, rulla in i virvlar och baka, enkelt som det.

På 30 minuter luktade mitt hus av kanel och varma rullar ur ugnen (prova, om jag kanske säger det, bättre än IKEA). Finns det fler autentiska recept där ute? Visst, precis som det finns vackra vintage möbler. Men när du vill börja dagen med färskbakad sötnos är dessa nöjesrullar bara biljetten.

IKEA-inspirerade kanelrullar

Gör 6 kanelrullar

 • 1 paket

  Trader Joe’s enkla pizza deg *

 • 3 matskedar

  smör smält

 • 1/3 kopp

  strösocker

 • 1 matsked

  mald kanel

 • För glasyren:
 • 1 matsked

  vispgräddeost

 • 1 matsked

  kärnmjölk

 • 3/4 kopp

  konditori socker, siktas

Förvärm ugnen till 375 grader. Kombinera kanel och socker. På en lättmjölkad yta, rulla pizza deg i en 9-tums kvadrat. Pensla med smält smör och strö med kanelsocker, lämnar 1/2 tums kant av vanligt deg runt kanterna.

Rulla deg för att bilda en smal stock, kläm fast för att täta sömmen. Med sömsidan nere skärs jämnt i sex stycken med en räfflad kniv. Placera i smörgås och borsta toppar med eventuellt kvarvarande smör.

Baka tills guldbrun, 20 till 25 minuter. Kyl i några minuter före isbildning.

För smältning: Vispa gräddeost och kärnmjölk i stor skål tills det är tjockt och smidigt. Sift i konditorisocker; vispa tills jämna glasyrformer, ca 30 sekunder.

Drizzle glasyr över bullar med en sked. Eller, om du vill få det, fyll en plast Ziploc väska med glasyren, klipp av toppen av ett hörn och drizzle i en professionell zigzag. Servera varma.

Receptanteckningar

* Du kan ersätta 2 paket med Pillsbury’s French Loaf deig för Trader Joe’s pizza deg. Pillsbury-degen gjorde också välsmakande rullar, men steg de inte lika mycket i ugnen.