Franska betor från fairway

[Det är en annan dag med att belysa en potentiell ny författare till The Kitchen. Idag har vi Chris, från Brooklyn. Välkommen, Chris!]

Den söta jordiska smaken Djupröd rödbeta fungerar bra i sallader, sidrätter och till och med smörgåsar, men jag brukar inte göra betor hemma. De tar lång tid att laga mat och deras saft lämnar en blodig röra överallt där den berör. Jag har hört att om du ångbitar, kan deras röda juice även fläcka ditt tak.

Jag slutade servera betor utom som en speciell behandling. Sedan i början av sommaren hittade jag dessa vakuumförpackade förkokta betor från Frankrike i produktionen av Fairway. De kommer helt kokta, skalade och redo att äta.

Jag försökte både organiska ($ 2,99, 500 gram) och standardbitar ($ 1,19, 250 gram), både av Rocal (http://www.rocal.fr/). Medan jag gillade den större storleken på de organiska betorna tyckte jag att smaken av de mindre standardbitarna var bättre. De icke-organiska betorna har en djupare, sötare smak, medan de organiska betorna hade en lite mer bitter smak.

Jag använde en äggskivare för att göra snabba, perfekta betorskivor. De var ett snabbt sätt att lägga till smak och färg till min sommarsallad.

Smaken av dessa vakuumpackade betor är lite platt, förmodligen för att betorna är ångade och förpackade i sin egen juice utan salt, peppar eller olja. Det spelade ingen roll i sommarsalladerna som jag använde dem i, men det skulle förmodligen vara mer märkbart i en skål som borscht där rosarna är huvudattraktionen.